geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

we hebben gevonden 0 uitslagen
Uw zoekresultaten

La Alcaidesa

De meest belangrijke zaken die u moet weten over La Alcaidesa

  1. Algemeen
  2. Bezienswaardigheden
  3. Culinair genieten
  4. Lifestyle
  5. Nachtleven
  6. Shoppen
  7. Sport & Ontspanning
  8. Stranden & Beach clubs
  9. Vastgoed projecten
  10. Waarom La Alcaidesa?

1. Algemeen

La Alcaidesa is een grote urbanisatie aan de westkant van de Costa del Sol, gelegen in de gemeente La Linea en San Roque (Sotogrande), in Campo de Gibraltar (provincie Cadiz). Het bewaakte resort is begin jaren 90 ontwikkeld. Het beschikt over goede stranden en biedt uitzicht over zee. Het ligt op ongeveer anderhalf uur van de luchthaven van Málaga en een klein half uur rijden van de luchthaven van Gibraltar.

2. Bezienswaardigheden

Doordat la Alcaidesa een relatief jong dorp is zult u hier geen historie en cultuur vinden.

In de buurt vindt u het stadje La Línea de la Concepción. Één van de bezienswaardigheden hier is het El Museo del Istmo. Dit museum bevat fotocollecties van meer dan 2000 negatieven over La Línea, archeologische stukken, schelpen en koralen uit de kust van Cádiz en alledaagse voorwerpen. In de talloze zalen krijgen bezoekers een reeks nationale en internationale tentoonstellingen te zien over verschillende interessante onderwerpen. In sommige kamers worden reizende tentoonstellingen gepresenteerd, voornamelijk schilderijen, sculpturen en privécollecties.

Indien u van zeilen houdt, kan u zeker ook aanmeren bij La Alcaidesa Marina. Op deze prachtige haven is er plaats voor meer dan 600 boten en er zijn zeer veel faciliteiten te vinden. La Alcaidesa Marina werd bovendien bekroond met de Blauwe Vlag als erkenning om zijn inzet voor de duurzame ontwikkeling en de exploitatie van de jachthaven.

La Alcaidesa haven

3. Culinair genieten

Er is qua eetgelegenheden niet veel keuze in La Alcaidesa. Maar niet getreurd want bij La Vista Beach by Frank Rosin is het altijd fijn om te gaan dineren. Het restaurant heeft Griekse invloeden. Dit ziet u ook terug in het kleur gebruik van het interieur: blauw met wit. Het heeft een sfeervol terras met loungebanken waar u een heerlijke cocktail of een goed glas wijn kunt drinken. Ook staan er diverse tafels op het strand waar u kunt dineren in stijl. En dat alles met een super uitzicht op Gibraltar. De gerechten zijn echte schilderwerken. Probeer de vers gegrilde pulpo, u zult er geen spijt van hebben!

4. Lifestyle

Sport, strand, rust en natuur zijn de kernwoorden van La Alcaidesa. Houdt u van meer actie en vertier? Dan kunt u terecht in een van de nabijgelegen stadjes.

Een auto is van harte aan te bevelen in La Alcaidesa, want openbaar vervoer is er namelijk niet. U ziet hier over het algemeen wat ouderen mensen of gezinnen met hele jonge kinderen.

5. Nachtleven

In La Alcaidesa zult u geen fancy nachtclubs of cocktailbars tegenkomen. Daarvoor verwijzen wij u naar Sotogrande of Marbella.

Er is slechts een hand vol cafés aanwezig. Aan het plein midden in La Alcaidesa vindt u Ivy Wine Bar. Hier vindt u wijn, Gin & Tonic en diverse bieren van de tap. Het is een Engels georiënteerde bar die ook eten serveert. Iedere week staat hier weer iets nieuws op het menu!

6. Shoppen

De shopaholics onder ons komen hier helaas niet aan hun trekken. Er zijn wel enkele winkels te vinden rondom het plein zoals een supermarktje, ijswinkel en natuurvoedingswinkel.

In de nabijgelegen steden zoals Sotogrande en La Línea de la Concepción treft u wel leuke boetieks.

7. Sport & Ontspanning

Ondanks dat La Alcaidesa niet groot is zijn er toch een tweetal golfbanen te vinden met spectaculaire uitzichten. Hier werden ook diverse kampioenschappen gehouden en de golfbanen hebben beide een clubhuis dat voorzien is van een bar en restaurant.

Op steenworpafstand, in de haven van Sotogrande, kunt u zeilboten huren of een dag op zee gaan vissen.

Bent u liever in het water? Dan is snorkelen of windsurfen een goede optie.

La Alcaidesa ligt in een prachtige groene omgeving. Hier is het dan ook mogelijk om een mooie wandeling te maken.

Een mooie tocht te paard of altijd al willen leren polo spelen? Ook dit is mogelijk in de nabije omgeving.

La Alcaidesa Golf

8. Stranden & Beach Clubs

La Alcaidesa heeft één van de beste zandstranden aan de kust. Rust is wat u hier vindt. Het strand zelf heeft niet echt voorzieningen, op een aantal toiletten en douches na. Echter is het wél bekroond met een blauwe vlag en biedt het een fantastisch uitzicht over Gibraltar en Marokko.

D Blanco is een gezellige beach bar annex restaurant waar u wat kunt drinken. Tevens kunt u hier de hele dag terecht om wat te eten en ook tijdens de wintermaanden zijn zij geopend. Het restaurant is gespecialiseerd in tonijn gerechten.

9. Vastgoed projecten

Bent u ook enthousiast geworden over dit charmante resort aan de kust? Wij hebben diverse nieuwbouwprojecten in de buurt van La Alcaidesa. Waaronder het unieke project Majestic Heights. Schitterende townhouses vanaf €285.000.

In onderstaand overzicht krijgt u een duidelijk beeld waarom La Alcaidesa perfect voor u is.

  • Rustig gelegen met veel natuur
  • Luchthaven van Gibraltar, 27 km
  • Luchthaven van Málaga, 95 km
  • Dichtbij de grotere plaatsen zoals
  • Gibraltar, 27 km
  • Marbella, 52 km
  • Breed zandstrand
  • Permanente bewaking
  • Enkele restaurants en cafés
  • Diversiteit aan sport & ontspanning

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen