geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

we hebben gevonden 0 uitslagen
Uw zoekresultaten

Verborgen pareltjes en bezienswaardigheden van Marbella en de Costa del Sol

Heeft u ook genoeg van het massa toerisme? En wilt u net even wat anders zien en doen dan anderen? Wij hebben een aantal verborgen pareltjes en bezienswaardigheden in Marbella voor u! Ontsnap aan de toeristen en plan een dagje uit naar één (of allemaal) van deze geweldige plekken aan de Costa del Sol.

De verborgen pareltjes aan de Costa del Sol

Inhoudsopgave

  1. Ojén, het witte dorp
  2. Marbella: de oude stad
  3. Traditioneel Spaans koken in de Montes de Málaga
  4. Bodega Morosanto in Ronda
  5. 1. Ojén, het witte dorp

    Het prachtige witte dorpje (pueblo blanco) Ojén is een verborgen pareltje en een leuke bezienswaardigheid in de bergen, vlakbij Marbella. Op slechts een paar kilometer van het bruisende Marbella kunt u ontsnappen aan de toeristen in dit prachtige Andalusische dorp, waar het heerlijk rustig en aangenaam is. 

    U rijdt vanaf de kust landinwaarts de heuvels in om dit pittoreske dorp te ontdekken waar de tijd heeft stilgestaan. Dwaal over de kronkelende wegen en geplaveide straatjes om de mooie, altijd goed onderhouden, witte huizen van het dorp te bekijken en geniet van een koffie op één van de terrasjes die men in het dorp treft. Vanaf de hoofdstraat in het dorp kunt u een klim maken naar de Cuevas de las Columnas y Campanas (grotten van kolommen en klokken). Hier krijgt u niet alleen de fascinerende grotten, maar ook een prachtig uitzicht te zien. U moet daarvoor wel een paar steile trappen beklimmen, maar de uitzichten zijn zeker de moeite waard. Ojén heeft een heleboel grotten waar u vanaf de hoofdweg naar toe kunt lopen.

    Ojén

    2. Marbella: de oude stad

    Een andere top bezienswaardigheid in Marbella is het oude stadscentrum. Hier zult u niet veel jachten en sportauto’s zien. Echter kunt u in de oude stad wel het echte Marbella beleven. Geniet en ontspan met een verfrissend drankje in een van de vele bars op Plaza de los Naranjos (Sinaasappelbomenplein). Slenter door de smalle straatjes rondom dit prachtige plein. Maak een wandeling langs de historische gebouwen die u hier nog kunt vinden. Meer weten over het oude centrum van Marbella? Lees dan onze blog Marbella: het oude centrum en zijn historie.

    Plaza de los Naranjos

    3. Traditioneel Spaans koken in de Montes de Málaga

    De fijnproevers onder ons die graag een dag willen doorbrengen met het koken van een echte traditionele Spaanse maaltijd, zijn aan het juiste adres in La Rosilla. Dit is een klein gehucht in de bergen van Málaga (Montes de Málaga). De lieftallige kok Lynsey zal haar jarenlange ervaring met u delen, zowel op het gebied van koken als op het gebied van Spaans eten. Een unieke ervaring in een spectaculaire omgeving. U zult na de workshop niet alleen Spaans kunnen koken, maar u zult ook meer te weten komen over de geschiedenis van het eten en de tradities achter de manier waarop alles wordt bereid. En dat alles onder het genot van een glaasje Sherry!

    Verborgen pareltjes aan de Costa del Sol. Gazpacho, Spaanse (koude) soep  wordt hier veelal gegeten.
    Gazpacho, Spaanse (koude) soep

    El Saladillo strand

    Er is zeker geen tekort aan stranden en bezienswaardigheden aan de Costa del Sol, maar heeft u ooit El Saladillo in Estepona bezocht? Net iets ten westen van Marbella ligt dit magnifieke strand verborgen voor de hordes toeristen. U zult echter wel een auto nodig hebben om er te komen, want het openbaar vervoer is helaas geen optie. Dit betekent natuurlijk wel dat toeristen niet de neiging hebben om in grote aantallen te gaan. Er zijn diverse chiringuitos (strandbars) te vinden die onder andere heerlijke verse paella’s bereiden. Het wordt wel druk in de zomer omdat het een populaire plek is bij de lokale bevolking, dus ga er vroeg heen om uw plekje op dit mooie strand veilig te stellen.

    4. Bodega Morosanto in Ronda

    Ook willen we tussen onze bezienswaardigheden in Marbella Bodega Morosanto vermelden. Deze prachtige wijn producerende bodega, gelegen in de historische stad Ronda, produceert 60.000 flessen wijn per jaar. Het is een traktatie om Bodega Morosanto te bezoeken en een rondleiding te krijgen met echte wijnkenners. U leert hier alles over het wijnbereidingsproces en wat er met de wijn gebeurt tijdens elke fase van de rijping. Bij de afloop van de rondleiding hoort uiteraard ook een wijnproeverij! Dit wordt geserveerd met een bijbehorende tapas. Voor wijnliefhebbers is dit een must-do ervaring. En nu u toch in het charmante stadje Ronda bent, is het zeker de moeite waard om hier een dagje te vertoeven.

    pareltjes aan de costa del sol marbella, Bodega in Ronda
    Bodega in Ronda

    Meer weten over de Costa del Sol? Lees verder!

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen