€ 0 naar € 5.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

5 veelvoorkomende problemen bij het kopen van een woning in Zuid-Spanje

Geschatte leestijd: 3 minuten

Home » 5 veelvoorkomende problemen bij het kopen van een woning in Zuid-Spanje

Het kopen van de ideal woning, nieuwbouw of bestaande objecten, is niet altijd even eenvoudig in Zuid-Spanje. Uiteraard is er allereerst de taalbarrière. Maar ook de wetgeving is anders. Bovendien zijn er (externe) elementen waar rekening mee gehouden dient te worden. In dit artikel delen de vastgoed-experts van Investinspain 5 veelvoorkomende problemen bij het kopen van een woning in Zuid-Spanje.

1. Er zijn openstaande schulden, geschillen of het papierwerk van het onroerend goed is niet in orde


De meeste eigendommen die op de markt worden aangeboden hebben hun zaken op orde, maar af en toe zal een advocaat die onderzoek doet voor een koper op onregelmatigheden stuiten.

Deze kunnen vaak worden overwonnen in samenwerking met de verkoper, maar er zijn momenten waarop zowel de agent als de advocaat hun cliënt zullen adviseren om zich terug te trekken uit de transactie, in welk geval deze recht heeft op het terugontvangen van de aanbetaling in zijn geheel.

2. Het pand lijdt aan structurele problemen of schimmel

Structurele problemen, vochtigheid, defecte elektrische bedrading en soortgelijke problemen kunnen zich voordoen, vooral bij oudere eigendommen of in gebieden met moerasachtige grond of steile rotsachtige hellingen.

Schimmel kan ook een probleem zijn bij oudere eigendommen, vooral als ze binnen een permanent schaduwrijk gebied liggen. Het is raadzaam om een officiële bouwkundige een gedetailleerd rapport te laten opstellen. Veel problemen kunnen worden opgelost, maar als u ze op voorhand kent, kan dat u helpen bij de onderhandelingen over een prijsverlaging.

3. Het aangrenzende perceel kan u uw mooie uitzicht kosten

Als het pand grenst aan een perceel is het verstandig om uit te zoeken wat er op gebouwd kan worden in overeenstemming met het lokale bestemmingsplan.

Ervoor zorgen dat er geen appartementsgebouw ontstaat voor uw huis en het prachtige uitzicht zal blokkeren zal uw gemoedsrust ten goede komen en heeft ook invloed op de toekomstige verkoopwaarde van het pand. Uw advocaat en/of makelaar kan u de juiste informatie verstrekken.

4. De verkoper trekt zich terug of verhoogd de vraagprijs

Dit is geen correct gedrag, en het zal leiden tot de volledige teruggave van de betaalde waarborgsom, maar het gebeurd af en toe wel. Als de verkoper de prijs plotseling verhoogd, misschien omdat u niet hebt onderhandeld en dit hem/haar de indruk geeft dat hun vraagprijs te laag was, kan er ruimte zijn voor onderhandeling.

Echter, menig transactie is op deze manier fout gegaan, dus het kan goed zijn om vooraf te onderhandelen en er ook voor te zorgen dat de verkoopovereenkomst luchtdicht is.

5. Een nieuwbouw woning wordt niet geleverd zoals beschreven in de koopovereenkomst


In een dergelijk geval zal uw advocaat of agent er nota van nemen en het onder de aandacht brengen van de ontwikkelaar, die verplicht is om de woning precies te leveren zoals beschreven in de koopovereenkomst.

Eventuele toevoegingen, wijzigingen, reparaties of upgrades zullen dus kostenloos en naar uw tevredenheid door de ontwikkelaar moeten worden uitgevoerd.

Het laatste nieuw van investinspain.be:

Download nu onze nieuwbouw investerings checklist

De ideale, gratis checklist voor het kopen van nieuwbouw aan de Costa del Sol.  Mirabella Hills

  Vanaf € 2.200.000
  Mirabella Hills: Instapklare villa’s in La Alquería – Benahavís vanaf €2.200.000 Mirabella Hills bestaat uit 14 luxe villa’s, verborgen in een [meer]
  Mirabella Hills: Instapklare villa’s in La Alquería – Benahavís [meer]

  La Sabina

  Vanaf € 184.000
  La Sabina: appartementen met uitstekende berg- en zeezichten in Casares vanaf €184.000 La Sabina is een nieuwbouw residentie van 2 en 3 slaapkamer woningen in C [meer]
  La Sabina: appartementen met uitstekende berg- en zeezichten in Casares van [meer]
  Te koop

  Marae Residences

  Vanaf € 1.150.000
  Marae Residences: Villaproject met sublieme zeezichten in Benalmádena – vanaf €1.150.000 De luxe, twee verdiepingen tellende villa’s van Marae Resid [meer]
  Marae Residences: Villaproject met sublieme zeezichten in Benalmádena &#821 [meer]
  27
  Te koop

  Ocean Eye

  Vanaf € 1.190.000
  Ocean Eye: 3 adembenemende villa’s met zeezicht in La Duquesa, Manilva – vanaf €1.190.000 Ocean Eye is een nieuwbouw project dat bestaat uit 3 luxue [meer]
  Ocean Eye: 3 adembenemende villa’s met zeezicht in La Duquesa, Manilv [meer]

  Laat een antwoord achter

  Vergelijk aanbiedingen

  TIJD BESPAREN? Wij zoeken voor u!Vul onze online vragenlijst in

  DE PERFECTE WONING vinden in een constant veranderend vastgoed-landschap van +200 nieuwbouw projecten? Wij helpen u! Doe mee met onze enquete. Na afloop sturen wij persoonlijk de beste projecten in Costa del Sol op basis van UW WENSEN!