€ 0 naar € 9.500.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

5 veelvoorkomende problemen bij het kopen van een woning in Zuid-Spanje

Geschatte leestijd: 3 minuten

Home » 5 veelvoorkomende problemen bij het kopen van een woning in Zuid-Spanje

Het kopen van de ideal woning, nieuwbouw of bestaande objecten, is niet altijd even eenvoudig in Zuid-Spanje. Uiteraard is er allereerst de taalbarrière. Maar ook de wetgeving is anders. Bovendien zijn er (externe) elementen waar rekening mee gehouden dient te worden. In dit artikel delen de vastgoed-experts van Investinspain 5 veelvoorkomende problemen bij het kopen van een woning in Zuid-Spanje.

1. Er zijn openstaande schulden, geschillen of het papierwerk van het onroerend goed is niet in orde


De meeste eigendommen die op de markt worden aangeboden hebben hun zaken op orde, maar af en toe zal een advocaat die onderzoek doet voor een koper op onregelmatigheden stuiten.

Deze kunnen vaak worden overwonnen in samenwerking met de verkoper, maar er zijn momenten waarop zowel de agent als de advocaat hun cliënt zullen adviseren om zich terug te trekken uit de transactie, in welk geval deze recht heeft op het terugontvangen van de aanbetaling in zijn geheel.

2. Het pand lijdt aan structurele problemen of schimmel

Structurele problemen, vochtigheid, defecte elektrische bedrading en soortgelijke problemen kunnen zich voordoen, vooral bij oudere eigendommen of in gebieden met moerasachtige grond of steile rotsachtige hellingen.

Schimmel kan ook een probleem zijn bij oudere eigendommen, vooral als ze binnen een permanent schaduwrijk gebied liggen. Het is raadzaam om een officiële bouwkundige een gedetailleerd rapport te laten opstellen. Veel problemen kunnen worden opgelost, maar als u ze op voorhand kent, kan dat u helpen bij de onderhandelingen over een prijsverlaging.

3. Het aangrenzende perceel kan u uw mooie uitzicht kosten

Als het pand grenst aan een perceel is het verstandig om uit te zoeken wat er op gebouwd kan worden in overeenstemming met het lokale bestemmingsplan.

Ervoor zorgen dat er geen appartementsgebouw ontstaat voor uw huis en het prachtige uitzicht zal blokkeren zal uw gemoedsrust ten goede komen en heeft ook invloed op de toekomstige verkoopwaarde van het pand. Uw advocaat en/of makelaar kan u de juiste informatie verstrekken.

4. De verkoper trekt zich terug of verhoogd de vraagprijs

Dit is geen correct gedrag, en het zal leiden tot de volledige teruggave van de betaalde waarborgsom, maar het gebeurd af en toe wel. Als de verkoper de prijs plotseling verhoogd, misschien omdat u niet hebt onderhandeld en dit hem/haar de indruk geeft dat hun vraagprijs te laag was, kan er ruimte zijn voor onderhandeling.

Echter, menig transactie is op deze manier fout gegaan, dus het kan goed zijn om vooraf te onderhandelen en er ook voor te zorgen dat de verkoopovereenkomst luchtdicht is.

5. Een nieuwbouw woning wordt niet geleverd zoals beschreven in de koopovereenkomst


In een dergelijk geval zal uw advocaat of agent er nota van nemen en het onder de aandacht brengen van de ontwikkelaar, die verplicht is om de woning precies te leveren zoals beschreven in de koopovereenkomst.

Eventuele toevoegingen, wijzigingen, reparaties of upgrades zullen dus kostenloos en naar uw tevredenheid door de ontwikkelaar moeten worden uitgevoerd.

Het laatste nieuw van investinspain.be:

Download nu onze nieuwbouw investerings checklist

De ideale, gratis checklist voor het kopen van nieuwbouw aan de Costa del Sol.


Marbella Club Hills

Voor € 700.000
Marbella Club Hills: Instapklaar 3 slaapkamer villa-appartement met prachtige zichten – Voor €700.000 (Exclusief meubels) Marbella Club & Puento Roman [meer]
Marbella Club Hills: Instapklaar 3 slaapkamer villa-appartement met prachti [meer]
Niels Bruggeman

Los Jardines de Abama – Tenerife

Vanaf € 610.000
Los Jardines de Abama: Volledig ingerichte 1, 2 of 3 slaapkamer appartementen met zicht op La Gomera Met 1, 2 of 3 slaapkamers en meerdere inrichtingen voldoen [meer]
Los Jardines de Abama: Volledig ingerichte 1, 2 of 3 slaapkamer appartement [meer]
Niels Bruggeman

Las Villas del Tenis – Tenerife

Vanaf € 2.035.000
Las Villas del Tenis: Luxueuze villa’s met zicht op La Gomera in de Abama community Las Villas del Tenis ligt in een exclusief resort (Abama) met toegang [meer]
Las Villas del Tenis: Luxueuze villa’s met zicht op La Gomera in de A [meer]
Niels Bruggeman

Wyndham Grand La Cala Golf Residences

Vanaf € 475.000
Wyndham Grand La Cala Golf Residences: Prachtige townhouses met golf views in Sierra de Mijas Wyndham Grand La Cala Golf Residences bestaat uit 58 stijlvolle to [meer]
Wyndham Grand La Cala Golf Residences: Prachtige townhouses met golf views [meer]
Niels Bruggeman

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen