Uw zoekresultaten

Nieuwbouw kopen Spanje: 8 checkpoints die ontwikkelaars NIET vertellen

U wil graag investeren in Spaans vastgoed. Maar waar begint u dan? Bij de ontwikkelaar of makelaar? Om valkuilen te voorkomen, gaat u best naar een erkend makelaar. Rechtstreeks bij de ontwikkelaar kopen biedt namelijk niet meteen een meerwaarde. Wij sommen hier 8 checkpoints op die ontwikkelaars u NIET vertellen wanneer u nieuwbouw wil kopen in Spanje.

Nieuwbouw kopen Spanje Checkpoints 1

Zoektocht via makelaar

Wanneer u opzoek bent naar Spaans vastgoed, laat u zich best bijstaan door een makelaar. Dit biedt op verschillende vlakken voordelen. Één van de voordelen dat mensen zich niet of nauwelijks realiseren is dat een aankoop-makelaar in Spanje volledig gratis is voor de koper. Dit is met name interessant én belangrijk om te weten als u in de markt bent voor een nieuwbouw woning of investering aan de Costa del Sol. Daarom raden we u als klant dan ook aan om via een makelaar uw zoektocht naar de ultieme droomwoning te starten, en niet rechtstreeks naar de ontwikkelaar te gaan. Want de prijzen blijven immers overal dezelfde voor 1 specifiek pand/project, maar een ontwikkelaar zal uiteraard zijn project op een niet-objectieve manier toelichten. Een makelaar daarentegen handelt in het belang van zijn klant, u dus!

8 checkpoints voor nieuwbouw kopen in Spanje

Wanneer u rechtstreeks bij de ontwikkelaar zou willen kopen, dient u enkele belangrijke punten in achting te nemen. De ontwikkelaar focust zich namelijk enkel op het verkopen van zijn project en zal hierdoor op een niet-objectieve manier te werk gaan. Wij sommen voor u 8 checkpoints op waar u rekening mee dient te houden:

 

  1. Mooie zee- of bergzichten: blijven wat ze zijn? Men is niet altijd objectief! Uw makelaar dient dus na te gaan wat de bouwmogelijkheden zijn in de omgeving.
  2. Overige externe factoren — De sales divisie van developers is er om hun project in de omgeving te verkopen. Hoe betrouwbaar is hun oordeel over de locatie? Zijn er wellicht addertjes onder het gras? e.g. geurhinder, geluidshinder, ongezonde industrie, of komt u komende 5 jaar in een bouwput terecht?
  3. Hoever kan u zich indekken contractueel? Wij zijn en blijven uw aanspreekpunt!
  4. Welke bouwkwaliteiten worden gehanteerd in welk project? Wij kennen alle grote developers aan de kust en kunnen u van objectief advies voorzien.
  5. Welke realistische opleverdatum is er? Is de aangegeven datum door de ontwikkelaar werkelijk haalbaar?
  6. Wat als de oplevering niet gerespecteerd wordt? Is er een boete-clausule opgenomen in het contract?
  7. Fase in het project — Wordt het project in de toekomst uitgebreid? Is dit interessant voor u? Of wellicht juist niet. De developer is óók hier niet altijd objectief over, omdat de sales-focus altijd bij de huidige fase ligt.
  8. Vergelijkbare objecten — Meer dan 30% van de kopers koopt iets anders dan ze oorspronkelijk in gedachten hadden. Vraag uw makelaar daarom voor vergelijkbare objecten.

Wil u graag naast deze checkpoints meer info over nieuwbouw kopen in Spanje? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Check ook zeker onze andere blogs vol interessante tips en info!


Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn daarom van toepassing.

INVESTINSPAIN ENQUÊTE

Wil u alvast uw zoektocht beginnen naar dé ideale droomwoning aan de Costa del Sol? Kom dan te weten via onze INVESTINSPAIN enquête welke projecten het meest geschikt zijn voor u! Aan de hand van 16 simpele vragen, sturen we u nadien een overzicht van de geselecteerde projecten.

 

powered by Typeform

Recente blogs

inspectiereizen

Waarom inspectiereizen zo belangrijk zijn

Een inspectiereis is de doorslaggevende factor bij aankoop van vastgoed in Spanje. Na het ontvangen van heel wat informatie op kantoor en het eventuele volgen van virtual tours, blijft het van cruciaal belang om ter plaatse een kijkje te nemen. Op deze manier kan u volledig waarnemen hoe de constructie eruit ziet en van welke zichten u zal kunnen genieten. Bovendien maakt INVESTINSPAIN u ...
Cancelada 1

Cancelada

De meest belangrijke zaken die u moet weten over Cancelada Algemeen Bezienswaardigheden Culinair genieten Lifestyle Nachtleven Shoppen Sport & Ontspanning Stranden & Beach clubs Vastgoed projecten Waarom Cancelada? 1. Algemeen Cancelada is een klein dorpje dat deel uitmaakt van Estepona. Het gebied werd verstedelijkt zowel in de richting van de kust als langs de bergen, maar het heeft wel zijn Andalusische karakter behouden. Hier …

Costa del Sol jul 06, 2020 0 Lees verder
Nerja playa de Maro

De 10 mooiste stranden van de Costa del Sol

We kennen de Costa del Sol allemaal wel omwille van de mooie Andalusische dorpen, de leuke restaurants en bars en natuurlijk de prachtige zuiderse stranden. Bent u op zoek naar dé mooiste stranden van de Costa del Sol om tijdens uw verblijf heerlijk te kunnen zonnebaden? Check dan zeker deze blog waarin we onze top 10 prijsgeven! Inhoudsopgave Playa de Maro Playa Burriana La ...
Blog, Costa del Sol jul 17, 2020 0 Lees verder
Investinspain blog

Marbella: het oude centrum en zijn historie

Marbella is niet alleen maar zon, zee en strand. Het heeft een prachtige boulevard die zich strekt van het historische Marbella tot aan de luxueuze haven, Puerto Banús. Aan de boulevard vindt u een legio aan restaurants, winkeltjes en bars. Maar bent u al in het schilderachtige oude centrum geweest? Inhoudsopgave Plaza de los Naranjos Historische gebouwen Smalle winkelstraatjes Waar lekker eten? En als afzakkertje… …

Blog, Costa del Sol aug 13, 2020 0 Lees verder

Laat een antwoord achter

Vergelijk projecten

Gratis E-BookHoe kiest u een SOLIDE NIEUWBOUW INVESTERING (+ 5% ROI)? 

21-pagina's met waardevolle informatie...gratis! In dit E-book onthullen we alle noodzakelijke kennis om een (nieuwbouw) investering tot een success te maken. + HANDIGE CHECKLIST!