Uw zoekresultaten

Nieuwbouw kopen Spanje: 8 checkpoints die ontwikkelaars NIET vertellen

U wil graag investeren in Spaans vastgoed. Maar waar begint u dan? Bij de ontwikkelaar of makelaar? Om valkuilen te voorkomen, gaat u best naar een erkend makelaar. Rechtstreeks bij de ontwikkelaar kopen biedt namelijk niet meteen een meerwaarde. Wij sommen hier 8 checkpoints op die ontwikkelaars u NIET vertellen wanneer u nieuwbouw wil kopen in Spanje.

Nieuwbouw kopen Spanje Checkpoints 1

Zoektocht via makelaar

Wanneer u opzoek bent naar Spaans vastgoed, laat u zich best bijstaan door een makelaar. Dit biedt op verschillende vlakken voordelen. Één van de voordelen dat mensen zich niet of nauwelijks realiseren is dat een aankoop-makelaar in Spanje volledig gratis is voor de koper. Dit is met name interessant én belangrijk om te weten als u in de markt bent voor een nieuwbouw woning of investering aan de Costa del Sol. Daarom raden we u als klant dan ook aan om via een makelaar uw zoektocht naar de ultieme droomwoning te starten, en niet rechtstreeks naar de ontwikkelaar te gaan. Want de prijzen blijven immers overal dezelfde voor 1 specifiek pand/project, maar een ontwikkelaar zal uiteraard zijn project op een niet-objectieve manier toelichten. Een makelaar daarentegen handelt in het belang van zijn klant, u dus!

8 checkpoints voor nieuwbouw kopen in Spanje

Wanneer u rechtstreeks bij de ontwikkelaar zou willen kopen, dient u enkele belangrijke punten in achting te nemen. De ontwikkelaar focust zich namelijk enkel op het verkopen van zijn project en zal hierdoor op een niet-objectievemanier te werk gaan. Wij sommen voor u 8 checkpoints op waar u rekening mee dient te houden:

 

 1. Mooie zee- of bergzichten: blijven wat ze zijn? Men is niet altijd objectief! Uw makelaar dient dus na te gaan wat de bouwmogelijkheden zijn in de omgeving.
 2. Overige externe factoren — De sales divisie van developers is er om hun project in de omgeving te verkopen. Hoe betrouwbaar is hun oordeel over de locatie? Zijn er wellicht addertjes onder het gras? e.g. geurhinder, geluidshinder, ongezonde industrie, of komt u komende 5 jaar in een bouwput terecht?
 3. Hoever kan u zich indekken contractueel? Wij zijn en blijven uw aanspreekpunt!
 4. Welke bouwkwaliteiten worden gehanteerd in welk project? Wij kennen alle grote developers aan de kust en kunnen u van objectief advies voorzien.
 5. Welke realistische opleverdatum is er? Is de aangegeven datum door de ontwikkelaar werkelijk haalbaar?
 6. Wat als de oplevering niet gerespecteerd wordt? Is er een boete-clausule opgenomen in het contract?
 7. Fase in het project — Wordt het project in de toekomst uitgebreid? Is dit interessant voor u? Of wellicht juist niet. De developer is óók hier niet altijd objectief over, omdat de sales-focus altijd bij de huidige fase ligt.
 8. Vergelijkbare objecten — Meer dan 30% van de kopers koopt iets anders dan ze oorspronkelijk in gedachten hadden. Vraag uw makelaar daarom voor vergelijkbare objecten.

Wil u graag naast deze checkpoints meer info over nieuwbouw kopen in Spanje? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Check ook zeker onze andere blogs vol interessante tips en info!


  Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn daarom van toepassing.

  INVESTINSPAIN ENQUÊTE

  Wil u alvast uw zoektocht beginnen naar dé ideale droomwoning aan de Costa del Sol? Kom dan te weten via onze INVESTINSPAIN enquête welke projecten het meest geschikt zijn voor u! Aan de hand van 16 simpele vragen, sturen we u nadien een overzicht van de geselecteerde projecten.

  powered by Typeform

  Recente blogs

  Manilva beach

  Manilva

  De meest belangrijke zaken die u moet weten over Manilva AlgemeenBezienswaardighedenCulinair genietenLifestyleNachtlevenShoppenSport & OntspanningStranden & Beach clubsVastgoed projectenWaarom Manilva? 1. Algemeen Manilva ligt aan de zuidwestelijke rand van de provincie Malaga, op de grens met Cádiz. De stad is opgesplitst in twee delen, de badplaats en het charmante witte dorp, gelegen op slechts 3 kilometer van de kust. Het dorp zelf, het oorspronkelijke Manilva, …

  Cancelada 1

  Cancelada

  De meest belangrijke zaken die u moet weten over Cancelada Algemeen Bezienswaardigheden Culinair genieten Lifestyle Nachtleven Shoppen Sport & Ontspanning Stranden & Beach clubs Vastgoed projecten Waarom Cancelada? 1. Algemeen Cancelada is een klein dorpje dat deel uitmaakt van Estepona. Het gebied werd verstedelijkt zowel in de richting van de kust als langs de bergen, maar het heeft wel zijn Andalusische karakter behouden. Hier …

  1808020 Palo Alto Brochure V25 Page 19 Image 0001 1

  Palo Alto update: Villa’s binnenkort beschikbaar

  Palo Alto, één van de meest populaire nieuwbouw projecten aan de Costa del Sol, lanceert zéér binnenkort een spannende nieuwe fase. Appartementen…en nu ook Moderne Villa’s! Palo Alto is een modern nieuwbouwproject dat bestaat uit prachtige appartementen, penthouses en nu ook exclusieve nieuwbouw villa’s die genieten van geweldige berg- en zeezichten! Bovendien kunnen de bewoners van de villa’s niet enkel genieten van de zichten, …

  Blogokt 26, 20200Lees verder
  Palo Alto interieur marbella nieuwbouw investinspain 6

  Palo Alto: Hoe ziet een gemeubileerd appartement eruit...

  Renders, drone-vluchten en digitale 3D zijn prachtig. Wij zullen de laatste zijn om dat te ontkennen. Maar tóch gaat er niets boven ‘the real thing’…vast en zeker als het gaat om het interieur van uw nieuwe droomwoning! In dit artikel nemen wij u mee naar één van de meest-gewilde nieuwbouw projecten aan de Costa del Sol. Het gaat hier om Palo Alto, een parel …

  Laat een antwoord achter

  • Geavanceerd zoeken

   € 0 naar € 5.000.000

  • Onze verschillende projecten

  • Gratis Downloads

  Vergelijk projecten

  De beste projecten voor u geselecteerd!Doe onze enquete (duur: ong 4 min.)

  Bent u op zoek naar onroerend goed te koop in Estepona, Marbella, of wellicht Mijas? Hoe gaat u DE PERFECTE WONING vinden in een constant veranderend vastgoed-landschap van +200 nieuwbouw projecten? Wij helpen u! Doe mee met onze enquete. Na afloop sturen wij persoonlijk de beste projecten in Costa del Sol op basis van UW WENSEN!

  Nieuw! Een luxe inrichting geregeld op afstand. Ontdek Home in Spain, onze vernieuwde interieur design afdeling.

  X