€ 0 naar € 5.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Wat zijn de meest gewilde luxe woning voorzieningen in 2021

De coronapandemie heeft ons dagelijks leven ingrijpend veranderd. Als gevolgd van de maatregelen om het virus te bestrijden zien we overal oms ons heen dingen veranderen. Op economisch gebied, de manier waarop we werken, gezondheidszorg, onderwijs, mobiliteit enzovoorts. Maar ook onze manier van leven binnenshuis is niet mee hetzelfde.

En dát hebben wij als vastgoedmakelaar in Zuid-Spanje ook sterk ervaren. Daarom een overzicht van de belangrijkste trends in voorzieningen in luxe nieuwbouwwoningen in Costa del Sol.

We hebben ze voor u op een rijtje gezet. Te beginnen met wellicht het belangrijkste ‘asset’ van allemaal in Zuid-Spanje; de leefruimte buiten!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wat zijn de must-haves van luxe nieuwbouwbouw kopers in 2021? Het antwoord, volgens een rapport van Coldwell Banker: leefruimtes buiten.

meest gewilde luxe woning voorzieningen 2021 investinspain

Leefruimte buiten

Bijna 72% van de respondenten zei dat buiten leefruimtes een noodzaak zijn voor de welgestelde huizenkopers van vandaag de dag.

Andere meest gewilde woningkenmerken zijn:

  • flexplekken / kantoren aan huis,
  • auto-opslag,
  • domotica,
  • eco-vriendelijke functies,
  • au pair suites.

De populariteit van woonruimten buitenshuis weerspiegelt een groeiende beweging naar binnen/buiten wonen, omdat mensen niet alleen dichter bij de natuur willen zijn, maar ook de bruikbare ruimte van hun huis willen maximaliseren.

Flexplek en kantoor aan huis

Na leefruimtes buiten, staan flexplekken of thuiskantoren
kantoren bovenaan de lijst van must-haves…Hetgeen niet geheel als een verrassing komt voor ons als vastgoedmakelaar in Costa del Sol.

“Ik denk dat we meer van deze multifunctionele ruimtes zien omdat mensen woongemak willen. Nu iedereen op laptops werkt en zo mobiel is, heb ik gemerkt dat veel van mijn luxe aanbiedingen een component moeten hebben die multifunctioneel en multi-inzetbaar is, vertelt Investinspain.be-oprichter Gunther de Vleeschouwer in De Morgen.

“Eetkamers kunnen dienen als vergaderruimte; je kunt een zakelijke bespreking houden in de eetkamer, vervolgens je laptop wegzetten en de lunch wordt geserveerd.”

meest gewilde luxe woning voorzieningen 2021 investinspain 2

Domotica

Als het gaat om smart-home technologie, zegt 81% van de respondenten dat domotica de meest gewenste functie is. Slimme beveiligingssystemen, draadloze geluidssystemen en docking stations voor elektrische auto’s waren ook populair onder kopers meldt het rapport.

“Als mensen een volledig kant-en-klare nieuwbouwwoning kopen, is een deel van dat kant-en-klare idee dat ze smart-home technologie hebben die spraakgestuurd en precies geïntegreerd is”, zegt Gunther. “Een echte smart home in 2021 gaat verder dan geautomatiseerde verlichting en slimme temperatuurregeling.

De smart-home gerichte consument wil dat elk aspect van het wonen naadloos aansluit, van draadloze beveiliging tot voorgeprogrammeerde geluidssystemen voor elke gelegenheid. Elektrische oplaadstations voor auto’s zijn belangrijk, en veel kopers kijken uit naar de uitbreiding van slimme daken, die back-up energieopslag genereren.

De evolutie van smart home-technologie is gegaan van op gemak gerichte toepassingen naar op ervaring gerichte integratie van alle componenten voor dagelijks leven en energie-efficiëntie.”

Modern, open-plan nieuwbouw

Nu meer mensen een ontspannen levensstijl hebben, zijn ook de woonstijlen verschoven. Terwijl in het begin van de jaren 2000 mediterrane of Toscaanse stijlen in de mode waren, stond het afgelopen decennium in het teken van modern.

De meerderheid van de respondenten zei dat modern of eigentijds de meest populaire woningstijlen waren onder luxe kopers.

Ongeveer 77% van de luxe kopers gaf de voorkeur aan open-concept vloerplannen en minder formele lay-outs. “Ze willen de perfecte omgeving voor hun gezin en de ultieme omgeving om te entertainen.”

“Informeel, casual en luxueus zijn de sleutelwoorden die het huis beschrijven waarnaar ze op zoek zijn.”

Instapklaar

De staat van de woning is ook belangrijk voor welgestelde kopers in Costa del Sol. Gunther:

“Ze zijn op zoek naar sleutelklare woningen waar ze zich de luxe levensstijl kunnen inbeelden die ze zoeken. De meeste van onze kopers willen een huis in perfecte staat om in te trekken,” beaamt Mills. Sommigen voeren hun voorkeur voor een instapklare woning zelfs tot het uiterste door. Daarbij is de vraagprijs niet allesbepalend.

In feite zei 68% van de respondenten van het Coldwell Banker-rapport dat een nieuwbouwwoning het afgelopen jaar een meer gewilde eigenschap is geworden. “Kopers zijn geïnteresseerd in de afwerking en iets in het huis dat het een wow-factor geeft, aldus Gunther.”

Mirabella Hills

Vanaf € 2.200.000
Mirabella Hills: Instapklare villa’s in La Alquería – Benahavís vanaf €2.200.000 Mirabella Hills bestaat uit 14 luxe villa’s, verborgen in een [meer]
Mirabella Hills: Instapklare villa’s in La Alquería – Benahavís [meer]

La Sabina

Vanaf € 184.000
La Sabina: appartementen met uitstekende berg- en zeezichten in Casares vanaf €184.000 La Sabina is een nieuwbouw residentie van 2 en 3 slaapkamer woningen in C [meer]
La Sabina: appartementen met uitstekende berg- en zeezichten in Casares van [meer]
Te koop

Marae Residences

Vanaf € 1.150.000
Marae Residences: Villaproject met sublieme zeezichten in Benalmádena – vanaf €1.150.000 De luxe, twee verdiepingen tellende villa’s van Marae Resid [meer]
Marae Residences: Villaproject met sublieme zeezichten in Benalmádena &#821 [meer]
27
Te koop

Ocean Eye

Vanaf € 1.190.000
Ocean Eye: 3 adembenemende villa’s met zeezicht in La Duquesa, Manilva – vanaf €1.190.000 Ocean Eye is een nieuwbouw project dat bestaat uit 3 luxue [meer]
Ocean Eye: 3 adembenemende villa’s met zeezicht in La Duquesa, Manilv [meer]

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen

TIJD BESPAREN? Wij zoeken voor u!Vul onze online vragenlijst in

DE PERFECTE WONING vinden in een constant veranderend vastgoed-landschap van +200 nieuwbouw projecten? Wij helpen u! Doe mee met onze enquete. Na afloop sturen wij persoonlijk de beste projecten in Costa del Sol op basis van UW WENSEN!