geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

we hebben gevonden 0 uitslagen
Uw zoekresultaten

De best luxe villa projecten te koop in Marbella

Luxe villa's Costa del Sol

Luxe villa kopen in Spanje

Ontdek de beste luxewoningen te koop in Marbella op Investinspain.be, de grootste Nederlandstalige vastgoedspecialist van Zuid-Europa.

 

In dit artikel:

  • Inzichten over de luxe vastgoed markt in Costa del Sol
  • De beste villa’s te koop in regio Marbella.
  • Waar moet u letten als u een luxe villa koop in Zuid-Spanje?
  • Het aankoop process van nieuwbouw vastgoed in Zuid-Spanje
  • Moderne Architectuur architectuur aan de Costa del Sol

De Costa del Sol staat bekend om haar luxe vakantiehuizen en villa’s. Sinds enkele jaren worden veel nieuwbouw- en renovatieprojecten in een contemporaine stijl uitgevoerd. Deze strakke, ruime en luxe stijl villa’s vallen over het algemeen erg in de smaak bij buitenlanders. In dit artikel nemen we u mee in de wereld van moderne architectuur in Marbella. We neem tevens een kijkje in de geschiedenis. Tenslotte delen we de 5 beste luxe villa projecten in en rondom Marbella.

Inzichten over de luxe vastgoed markt in Costa del Sol

Sinds de adel en de beroemdheden de Costa del Sol in de jaren zestig voor het eerst ontdekten, heeft dit deel van Spanje altijd in het teken gestaan van het luxe leven. Niet voor niets vormen Benahavis, Marbella en Estepona de Gouden Driehoek, de thuisbasis van enkele van de meest exclusieve eigendommen van Zuid-Europa, waarvan de meeste een prijskaartje van zeven cijfers hebben. Sotogrande voegt zich bij hen, een andere magneet voor mooie huizen.

Het topsegment van de markt mag dan geleden hebben onder de economische crash van 2006, het blijkt een zeer veerkrachtige sector te zijn als het op pandemieën aankomt. Ondanks Covid-19 (of misschien juist daardoor) is de markt van luxewoningen momenteel booming aan de Costa del Sol.

De redenen hierachter, vooral dit jaar, zijn talrijk. Maar zoals we zullen zien, hebben ze allemaal een gemeenschappelijke factor: levensstijl. De redenen zijn:

  • Meer op afstand werken en in de zon
  • Uitgebreide keuze van luxe woningen
  • Vermogende millennials hebben de Costa del Sol ontdekt
  • Altijd een veilige investering

De Beste Villa’s Te Koop In Regio Marbella.

In dit overzicht hebben we de 5 beste nieuwbouwvilla-projecten geselecteerd. Deze selectie bestaat uit luxe villa’s die momenteel te koop worden aangeboden. De opleveringstermijn van de woningen varieert van 2022 tot en met 2024.

1. Marbella Club Golf – Villa Alegria: Adembenemend villa project in Benahavís – Prijs op aanvraag

Villa Alegria is een exceptionele nieuwbouw villa met uitstekende berg- en zeezichten. Villa Alegria is gelegen in één van de meest exclusieve wijken van MarbellaMarbella club golf.  De villa omvat 762m2 indoor oppervlakte en 349m2 terrassen, verdeeld over 3 verdiepen, elk met hun eigenheid!

Onderaan bevinden zich de bodega, exclusieve garage voor 5 wagens, technische ruimten, gym en 3 suites met telkens dressing en badkamer.
Vanuit elke kamer en gym geniet men van het zicht in de weelderige natuur die we bewust onaangeraakt laten. Hertjes lopen hier op regelmatige basis door het 5000m2 bosachtige gebied waarin u kijkt vanop dit verdiep.

Hierboven hebben we de inkomhal met vestiaire, gastentoilet, leefruimte, dining-area, keuken en 2e keuken. Vanuit elk van deze ruimten heeft men zicht over de kruinen van het bos naar de zee, de golf en het prachtige berglandschap. Door haar zuid-oriëntatie geniet de villa met aansluitend zwembad ook de hele dag van de Mediterraanse zon.
Dit gedeelte van de woning omvat 202m2 binnenoppervlakte en 160m2 terrassen, alsook een 75m2 zwembad, wat overloopt naar 3 zijden en waarbij het waterniveau gelijk is met de terrassen.

Tenslotte bestaat het bovenste niveau uit de Master bed- & bathroom, met een binnen oppervlakte van 84m2 en aansluitend 127m2 terrassen. Vanop deze terrassen kan u genieten van uw ingebouwde jacuzzi, semi-covered chill-out area door een ingebouwde bioclimatic pergola.

Op elk verdiep zijn de glaspartijen TRUE ‘floor-to-ceiling’ met minimalistische aluminium verdelingen zodat u maximaal de integratie tussen binnen en buiten behoud, zélfs met gesloten panelen.

Meer info vindt u hier!

Te koop

Marbella club golf – Villa Alegria

Prijs op aanvraag
Marbella club golf – Villa Alegria: Exceptionele nieuwbouw villa met uitstekende berg- en ...

2. Vilas6: 6 High-end villa’s in de buurt van Marbella – Vanaf €4.200.000

Vilas6 is een totaal vernieuwend residentieel concept in Nueva Andalucia, waar de bewoners kunnen genieten van de onafhankelijkheid die een woning biedt, in combinatie met de diensten en faciliteiten binnen de gemeenschap. De residentie is volledig omheind en privé, en telt met een spectaculaire entree, die toegang geeft tot 6 indrukwekkende “Vilas” met een state-of-the-art design. De uitgebreide buitenruimtes en tuinen rondom de villas maken plaats voor een nieuw concept van zwembad van bijna 180 m2 plus een kinderbad van 36 m2, beide met waterchlorering behandeling. Vilas6 combineert perfect de voordelen van een huis met het comfort van een residentieel complex.

Het complex bestaat uit 6 “Vilas” met drie slaapkamers  met een totale bebouwde oppervlakte van 673 m2, plus de privé-tuinen en buitenruimtes van meer dan 152 m2. Elk van de woningen beschikt over parkeerplaatsen voor 4 auto’s in de gemeenschappelijke ondergrondse parkeergarage. Door zijn oriëntatie en ligging geniet het gehele complex het grootste deel van de dag van natuurlijk licht. Het is ook een feit dat de bewoners zullen kunnen genieten van de meest ongelooflijke zonsopgangen en zonsondergangen vanaf de ruime terrassen.

De villa is ook voorzien van een airconditioning, dubbele beglazing, privé tuin en zwembad, alarm, garage en ruime terassen.

Meer info vindt u hier!

Vilas6

Vanaf € 4.500.000
Vilas6: High-end villaproject met comfort van privé woning maar voordelen van een resident ...

3. Vista Lago: Exclusieve villa’s in Real de la Quinta – vanaf €3.995.000

Vista Lago Residences bestaat uit 18 prachtige villa’s. Het beslaat bovendien 6,5 hectare van het 200 hectare grote landgoed dat deel uitmaakt van Real de La Quinta, vlakbij Sierra de la Nieves. Deze uitzonderlijke ligging biedt uitzicht over golfbanen, de Spaanse kustlijn tot Gibraltar en zelfs over Afrika!

De moderne villa’s bij Vista Lago zijn uniek in hun ontwerp. In een klimaat dat zich leent voor het buitenleven, zullen bij deze villa’s binnen- en buitenruimtes naadloos in elkaar overgaan. Het buiten/binnen-concept is in elke villa terug te vinden, waarbij de lounge en het terras zich telkens omvormen tot één grote leefruimte. Bij deze villa’s verdwijnen de ramen in de muren, waardoor er zeer goede zichten zijn.

Kenmerken Vista Lago:

  • Uitzonderlijk gepositioneerd, 18 designvilla’s
  • Ongeveer 500 m2 bebouwde oppervlakte, plus terrassen en tuinen
  • Plots beginnen vanaf 1.107 m2 en gaan tot 10.005 m2.
  • Privé gated community, binnen de exclusieve gemeenschap van El Real de La Quinta
  • 3-4 en-suite slaapkamers
  • Ramen verdwijnen in binnenmuren: salon en terras gaan naadloos in elkaar over
  • Ruime kelder
  • Royale, individuele percelen met een ononderbroken uitzicht op zee
  • Overdekte parkeerplaats voor alle villa’s, drie villa’s met garage in de kelder.

meer info vind u hier!

Vista Lago

Vista Lago: Exclusieve villa’s in Real de la Quinta Vista Lago Residences bestaat ui ...

4. Finca Las Golondrinas: Eigentijdse villa te koop in Estepona – Instapklaar – Voor €3.600.000

Finca Las Golondrinas is gelegen in een verfijnde woonwijk, op slechts enkele minuten met de auto van Puerto BanúsMarbella, en het strand. De prestigieuze locatie en de verhoogde ligging zorgen voor een rustige en veilige omgeving waar de tropische natuur duidelijk aanwezig is in haar landschappen. De villa is omgeven door een groen landschap. De ideale locatie om te genieten van een rustige levensstijl, maar dicht bij alle luxe die de Costa del Sol te bieden heeft.

Deze nieuwbouw villa met 5 slaapkamers is gebouwd volgens de hoogste normen. Het ontwerp is uniek en modern, perfect passend bij de prachtige buitendetails en architectuur. De hoofdslaapkamer heeft een ongelooflijk uitzicht en een high-end badkamer. Alle slaapkamers hebben en-suite badkamers. Daarnaast heeft de woning ook een volledig ingerichte keuken, uitgerust met high-end voorzieningen, en met een open ontwerp.

Voor ontspanning en entertainment is er een prachtige bioscoopzaal en vele terrassen. Buiten vinden we een prachtig en uniek overloopzwembad met vele chill-out zones, de perfecte plek om de warmere dagen door te brengen. Enkele extra kenmerken van deze woning zijn vloerverwarming, airconditioning, domotica-systeem, en een garage met ruimte voor 3 auto’s.

Meer info vind u hier!

Finca Las Golondrinas – Verkocht

Voor € 3.600.000
Finca Las Golondrinas: Eigentijdse villa te koop in Estepona – Instapklaar – V ...

5. Villa Tucán 22: Frontline golf villa bij Los Naranjos Golf Club in Nueva Andalucía – voor €3.500.000

Villa Tucán 22, gepromoot door INVESTINSPAIN, ligt op een bevoorrechte locatie, vlakbij Los Naranjos Golf Club en op slechts 5  minuten van Las Brisas Golf Club en La Quinta Golf & Country Club. Deze villa is gebouwd op een plot van zo’n 1500 m2 en is ontworpen met grote ramen die uitkijken op de prachtige omgeving. Het beschikt over een open plan design waardoor de keuken en de woonkamer mooi in elkaar overlopen. Daarnaast zijn alle kamers op de benedenvloer verbonden met het terras.

De ruimtes worden verdeeld over 3 verdiepingen waar er in totaal 5 slaapkamers en 5 badkamers zullen zijn, de bebouwde binnen oppervlakte bedraagt zo’n 660 m2. Daarnaast wordt de villa ook voorzien van houten vloeren in de slaapkamers, vloerverwarming en verschillende domotica systemen om u het leven zo aangenaam mogelijk te maken.

Villa Tucán 22 heeft een zeer grote ondergrondse verdieping met veel lichtinval waar 2 slaapkamers en badkamers zijn voorzien, een wasruimte en nog een extra ruimte die u kan inrichten als cinema, gym, enzovoort.

Kortom Villa Tucán 22 is een perfect ontworpen woning die u de mogelijk biedt om 100% te genieten van een zorgeloos leven.

Meer info vind u hier!

Een luxe villa kopen in Spanje: Hoe werkt dat?

U wilt een moderne nieuwbouw villa kopen in Spanje. Maar hoe werkt dat nu precies? Met welke kosten moet er rekening gehouden worden?
Dat gaan wij u uitleggen aan de hand van een overzichtelijk stappenplan.

Type woning

Eerst en vooral moet je beslissen wat voor soort huis je wilt. Bent u op zoek naar een bestaande woning (resale) of prefereert u een nieuwbouw villa? Deze keuze heeft invloed op zowel het process en de bijkomende kosten. (Hierover zodirect meer). Wenst u uitzicht op zee, een historisch pand in een lokale stad of een landelijke finca op eigen terrein? Door een lijstje te maken van al uw wensen en deze op te splitsen in ‘must have’ en ‘nice to have’ kunt u veel tijd besparen en uw zoekproces een stuk efficiënter maken. Bijvoorbeeld ‘Het moet minimaal 5 slaapkamers hebben’ en ‘Het zou leuk zijn om een privé garage te hebben’.

Zoeken van woningen

Vervolgens moet u woningen vinden die voldoen aan uw wensenlijst. Er zijn een aantal populaire online portalen die u kunt gebruiken. Of u kunt ervoor kiezen op in dit stadium op zoek te gaan naar websites van betrouwbare makelaars in de regio. Investinspain.be heeft toegang tot alle nieuwbouwprojecten aan de costa del sol. U kunt deze gemakkelijk vinden en filteren op onze projecten pagina.

Het aankoop process

Houd er rekening mee dat u een borgsom betaalt op een eigendom dat onder normale omstandigheden nog niet eens bestaat en waarschijnlijk pas over een paar jaar (of meerdere jaren) zal bestaan. Nieuwbouw heeft, in tegenstelling tot de sleutelklare wederverkoop, een inherent risico-element. Dit risico wordt beperkt in de wetenschap dat nieuwbouw over het algemeen aanzienlijk goedkoper is dan een doorverkoopobject (gemiddeld 30%). Bovendien worden ze, omdat ze nieuw zijn, doorgaans gebouwd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en met gebruikmaking van de modernste materialen en knowhow. Dit heeft bijvoorbeeld een aanzienlijke impact op de isolatie, wat op zijn beurt weer van invloed kan zijn op uw gemeentebelastingfactuur door deze aanzienlijk te verlagen (zie tips).

Vervolgens tekent u een reserveringscontract (of een aanbetaling) die de nieuwbouwwoning van de markt haalt voor een vooraf overeengekomen periode; normaal gesproken duurt dit 30 dagen.

De aanbetaling bedraagt normaal gesproken € 3.000 tot € 6.000, afhankelijk van de woning. Het depotcontract is een beknopt document dat normaal gesproken slechts één pagina lang is. Het heeft zeer weinig details, waaronder de naam van de ontwikkelaar en de bedrijfsgegevens, de faciliteiten van het project, een algemene beschrijving van het onroerend goed en de vraagprijs.

De aanbetaling zal worden afgetrokken van de uiteindelijke verkoopprijs bij voltooiing (derde fase, zie hieronder).

Handige Tips:

  • Het wordt ten zeerste aanbevolen om vanaf het begin een onafhankelijke overdrachtsadvocaat in te huren (voorafgaand aan de ondertekening van een aanbetalingscontract). Huur GEEN advocaten in die door de ontwikkelaar worden aanbevolen; gebruik veel minder zijn eigen advocaten, hoe gerenommeerd ze ook zijn (zelfs als dat gratis is). Ze zijn bevooroordeeld en zullen alleen handelen in het belang van de ontwikkelaar, niet in het belang van uzelf – u zult veel betalen voor het maken van deze fout. Bij het volgen van deze eenvoudige, maar essentiële, advies kopers staan om de meeste blunders op het kopen van off-plan onroerend goed in Spanje te omzeilen.
  • U moet geen borg betalen tenzij de projectontwikkelaar of het makelaarskantoor u eerst een kopie van een goedgekeurde bouwvergunning heeft verstrekt. De reden hiervoor is dat het de bankgaranties voor het veiligstellen van uw betalingen zou kunnen doen vervallen; in gewoon Nederlands: U zou anders al uw geld verliezen zonder enig juridische dekking.
  • Reserveringsdeposito’s worden normaal gesproken niet gerestitueerd, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
  • U moet een NIE-nummer (fiscaal identificatienummer voor buitenlanders) aanvragen.
  • U dient een niet-ingezetene bankrekening te openen.

Tweede fase: Het ondertekenen van een aankoopcontract

Voordat de 30 dagen voorbij zijn, wordt van u verwacht dat u een zogenaamde Private Purchase Contract (of kortweg PPC) ondertekent. In het Spaans staat dit bekend als Contrato Privado de Compraventa. Dit is een uitgebreid juridisch contract waarin de persoonlijke gegevens van de koper en verkoper, een volledige beschrijving van het onroerend goed, de overeengekomen verkoopprijs, het schema van de fasebetalingen, de aankoopvoorwaarden en het tijdsbestek om te voltooien voor een notaris worden vermeld.

Uw advocaat zal u normaal gesproken al een verslag over de titel hebben geleverd, zodat u perfect op de hoogte bent van de juridische situatie van het onroerend goed dat u wilt kopen voordat u de privé-overeenkomst ondertekent.

Dit verslag zou de volgende checklist moeten bevatten:

  • Is de ontwikkelaar kredietwaardig? Bouw track record?
  • Is de ontwikkelaar eigenaar van de grond waar de woning zal worden gebouwd?
  • Is er een geldige bouwvergunning afgegeven door een gemeentehuis?
  • Zijn er uitdagende planningsproblemen die de ontwikkeling overschaduwen?
  • Is de bouwplaats in overeenstemming met de Spaanse kustwet?
  • Normaal gesproken wordt van u verwacht dat u bij het ondertekenen van een PPC een aanbetaling doet die gelijk is aan 10% van de aankoopprijs, die bij voltooiing (fase drie) in mindering zal worden gebracht. Dit bedrag is niet terug te betalen.

Van u wordt verwacht dat u ongeveer 30/35% van de uiteindelijke verkoopprijs betaalt in de fasebetaling. Deze worden bij afronding (fase drie) afgetrokken van wat u verschuldigd bent.

Tips:

Alle betalingen (inclusief de in de eerste fase genoemde aanbetaling) dienen te worden gewaarborgd door middel van zogenaamde bankgaranties. Ik kan het belang ervan niet genoeg benadrukken. Dit document wordt u iedere keer dat u een aanbetaling doet, overhandigd en fungeert als vangnet voor alle tussentijdse betalingen die u doet tot aan de bouw van de woning. Dit beschermt uw geld in het geval dat de ontwikkeling niet klaar is of als de ontwikkelaar een faillissement aanvraagt. Het verkrijgen van kopieën van bankgaranties is een topprioriteit voor uw aangestelde overdrachtsadvocaat.
Vergeet niet om veilig een kopie op te slaan van alle fase betalingen die u doet in een Spaanse bank als ze nodig zijn bij de voltooiing. Het kan ook zijn dat u ze verderop nodig heeft als u een juridische procedure instelt.
Een ontwikkelaar kan de overeengekomen leveringsdatum van een woning die in de PPC is geformuleerd niet wijzigen zonder uw schriftelijke toestemming.

Derde fase: Voltooiing van aankoop

Een van de bijzonderheden van het afkopen van een plan is dat de oplevering normaal gesproken zo’n twee jaar na de ondertekening van de tweede fase twee plaatsvindt. De reden hiervoor is dat de woning in aanbouw is en u pas klaar bent als deze klaar is.

Voltooiing is de term die wordt gebruikt om de eigendomsakte te ondertekenen. Die door een notaris wordt waargenomen. Bovendien, als er een hypotheekfinanciering nodig is, wordt er een tweede akte ondertekend die een Hypotheekakte wordt genoemd. Voltooiing is het moment waarop u het saldo dat u verschuldigd bent, normaal gesproken 50% van de verkoopprijs, betaalt.

U dient de aktes zorgvuldig door te lezen voordat u iets ondertekent. Dit geldt met name voor een Hypotheekakte. Uw advocaat moet ervoor zorgen dat u geen onrechtmatige hypotheekclausules ondertekent.

Als u een hypothecaire lening nodig heeft om het onroerend goed te voltooien, is het zeer raadzaam om te onderhandelen over een redelijke termijn om het te beveiligen, dat wil zeggen 45 tot 60 dagen. Dit geldt met name als een lener geen inwoner (non-residente) is. Een lener vereist een Offer in Principe (of Principiële Overeenkomst) van zijn geldschieter die bekend staat als Oferta Vinculante in het Spaans.

Investinspain diensten juridischeAdvies

Bij de notaris

Bij voltooiing, neemt u legaal bezit van de woning die wordt gesymboliseerd door het overhandigen van de huissleutels.

Bij de oplevering kunt u verbaasd zijn over een groot aantal mensen:

  • De wettelijke vertegenwoordiger van de ontwikkelaar en zijn advocaat.
  • De vertegenwoordigers van de bank (als er een hypotheeklening nodig is).
  • De makelaar (dit is het moment waarop ze hun commissie verdienen).
  • Een vertaler.
  • En ten slotte, de notaris zelf.

Uw advocaat zal de belastingen van de koper indienen en betalen en onder uw naam uw nieuwe Spaanse eigendom bij het Kadaster deponeren.

Gefeliciteerd, u bent nu de officiële eigenaar van een Spaans onroerend goed. Veel plezier!

Enkele tips:

Het wordt sterk aangeraden dat u NIET tekent voordat u een kopie van de Licence of First Occupation (LFO, in het kort) overhandigd krijgt. Het invullen zonder LFO kan een aantal belangrijke problemen met zich meedragen:

  1. In de eerste plaats zult u niet in staat zijn om een hypotheek te nemen op het onroerend goed of het opnieuw te hypothekeren – indien nodig – door een andere geldschieter dan de bank van de ontwikkelaar.
  2. U zult niet kunnen profiteren van de officiële nutsvoorzieningen; alleen van de voorzieningen van de ontwikkelaar (water en elektriciteit) met alle bijbehorende problemen die dit met zich meebrengt, namelijk dat u op elk moment kunt worden afgesneden omdat het de ontwikkelaar is die ervoor betaalt en als ze onder curatele worden gesteld, zult u worden afgesneden. Bovendien heeft de stroomvoorziening van het terrein niet dezelfde sterkte en zijn stroompieken vrij gebruikelijk bij het gelijktijdig aanzetten van verschillende elektrische apparaten zoals airconditioning. Totdat de LFO is bereikt, moet de ontwikkelaar volgens de wet betalen voor de nutsvoorzieningen.
  3. Elke toekomstige aspirant-koper, of zijn of haar advocaat, zal met u onderhandelen en een flinke korting eisen als u geen LFO heeft. Bij een doorverkoop zullen de kopers op hun beurt dezelfde problemen ondervinden om zich te verzekeren van financiering door middel van een hypotheeklening. Het ontbreken van een LFO houdt stilzwijgend in dat u het aantal potentiële kopers voor uw doorverkoop vermindert.
  4. Als er problemen zijn met de planning, kan het gemeentehuis een heffing instellen op het onroerend goed en kunt u, als nieuwe eigenaar van een off-plan en niet de ontwikkelaar, aansprakelijk worden gesteld voor het betalen van de boete voor de planning-legaliteit.
  5. U kunt natuurlijk niet (legaal) een woning huren zonder LFO.
  • Het niet tijdig veiligstellen van een hypotheeklening kan resulteren in het verlies van de 10% aanbetaling. De ontwikkelaar zal altijd een koper aanbieden om zichzelf te subrogeren in zijn positie om de hypotheeklening van de ontwikkelaar aan te nemen. Dit kan niet altijd gunstig zijn voor een koper.
  • Vraag een Energie Prestatie Certificaat aan bij de ontwikkelaar voor de oplevering. Woningen met een hoge energie-efficiëntie komen in aanmerking voor een belastingvermindering tot 20% op hun lokale gemeentebelasting (d.w.z. IBI-belasting).

Voor meer informatie, lees ons artikel met 8 belangrijke checkpoints voor het aankopen van luxe nieuwbouw villa’s in Spanje.

Kosten nieuwbouw Villa’s Costa del Sol

De meeste kosten zijn voor rekening van de koper in Spanje. In de regel zullen de extra kosten en vergoedingen die de koper betaalt tussen 8-12% van de aankoopprijs bedragen en omvatten:

  • Overdrachtsbelasting 5-10 procent (bestaande eigendommen)
  • BTW (of IVA) tegen 10 procent (alleen nieuwe eigendommen)
  • Notariskosten, belasting op de eigendomsakte en kadastrale registratiekosten 1-2,5 procent;
  • Juridische kosten 1-2 procent (inclusief BTW).

De kosten van de makelaar worden betaald, in het geval van nieuwbouw, door de developer. Dit betekent dus dat de service van een Nederlandstalige makelaar aan de Costa del Sol voor U, de koper, KOSTELOOS is. Wij raden daarom ook altijd aan om in zee te gaan met een makelaar die uw eigen taal spreekt. En bovendien goed ingevoerd is in de regio.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de pagina met algemene richtlijnen met betrekking tot kosten en belastingen van onroerend goed in Spanje.

Wat is een BIV-makelaar?

Niet alleen in België en Nederland, maar vooral in het buitenland is het belangrijk om professioneel bijgestaan te worden.Vastgoed aankopen in regio Costa del sol is niet iets wat u ondoordacht mag doen. Het gaat immers over een grote investering, en daarenboven een materie én een regio waar de meesten niet in thuis zijn. Kies daarom een BIV-makelaar gespecialiseerd in de regio die u zoekt.

Architectuur in Marbella

Marbella, of Salduba zoals het vroeger werd genoemd, was vroeger een rustig vissersdorpje in Spanje. Het werd echter getransformeerd toen prins Alfonso von Hohenloe de Marbella Club opende, die een indrukwekkend en zeer goed ingericht hotel was en is. Dat was het begin van Marbella’s beklimming tot een van de speeltuinen van de crème de la crème, in de richting van wat een schrijver beschreef als de “Costa met de Mosta”. Er zijn nog enkele oude gebouwen die in de loop van de tijd bewaard zijn gebleven, vooral in de oude wijk. Marbella toont een mix van bouwstijlen, die de grote verscheidenheid aan culturen en beschavingen laat zien die ooit hun stempel op de stad hebben gedrukt. Er is een prachtige combinatie van Renaissance, Barok, Gotiek en Moorse stijlen.

Het ‘oude’ Marbella

De oude wijk met zijn smalle straatjes, witgekalkte huizen en met bomen gevulde stadspleinen doet denken aan een verleden dat nog steeds zijn weg naar het heden weet te vinden. Marbella toont inderdaad een prachtige mix van het oude en het nieuwe, van geschiedenis, stedelijkheid, eenvoud en stijl. Opmerkelijke gebouwen en architectonische structuren zijn de Plaza de Los Naranjos, het stadhuis, de fontein op de Plaza de Los Naranjos, de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Menswording, de Alcazaba en nog veel meer.

Moderne Marbella-stijl luxe villa’s

Interessant genoeg leidde de recente economische crisis tot een nieuwe stijl villa’s in Marbella. Nu de markt zich herstelt, worden veel nieuwbouw- en renovatieprojecten in een contemporaine stijl uitgevoerd. Deze moderne villa’s bevatten de nieuwste technologieën, materialen en technieken. Maar ook op esthetisch vlak is er veel vernieuwing ten opzichte van de traditionele stijl: hogere plafonds, royale open ruimtes, hogere ramen en een eenvoudige, lineaire geometrie. Te midden van al deze ontwikkelingen maakt het wit zijn comeback. De typische kleur van Andalucia leent zich perfect voor deze strakke, moderne ontwerpen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe Investinspain.be u kunt helpen bij de aanschaf van uw droomvilla in Spanje? Lees dan nu verder!
In dit artikel leggen wij uit hoe we klanten helpen met onze persoonlijke en deskundige service. We zijn al meer dan 20 jaar bekend met vastgoed aan de Costa del Sol.

Bedankt voor het lezen van ons artikel: Luxe Nieuwbouw Villa’s: Costa del Sol Watchlist 2021. Meer te weten komen over de beste nieuwbouw in Zuid-Spanje? Lees onze andere artikelen:

sea view seafront promenade port malaga summer 1

De kost van leven aan de Costa del Sol verge...

april 25, 2024
Veel Belgen en Nederlanders kiezen ervoor om in Spanje te gaan wonen omdat het er goedkoper leven is. In deze blog ...
Lees verder
Meteoriet Andalusie

Meteoor Andalusië: Groene gloed te zien bove...

april 15, 2024
Meteoor Andalusië: Op 14 april om 00.35 uur GMT trok een indrukwekkende vuurbal door een deel van de hemel van Anda ...
Lees verder
De Bloeiende Woningmarkten: Wat Verwachten Kopers in 2024?

De luxe woningmarkt in Spanje: Wat Verwachte...

april 12, 2024
Luxe vastgoed in Spanje heeft de afgelopen jaren een vlucht gemaakt. Vooral in de voornaamste gebieden aan de Costa ...
Lees verder
Malaga Paasvakantie

Malaga opnieuw een van de favoriete bestemmi...

maart 20, 2024
Malaga is opnieuw een van de meest gewilde bestemmingen voor Pasen onder Europeanen. Concreet is het voor Nederland ...
Lees verder
la termica Malaga

Vastgoedproject ‘La Térmica’ in ...

maart 15, 2024
De gemeenteraad van Malaga heeft het project “La Térmica” goedgekeurd. Dit project heeft inmiddels alle ...
Lees verder
dolce and gabbana real estate marbella design hills 11z 1 INVESTINSPAIN

Branded residences aan de Costa del Sol

maart 6, 2024
Branded residences worden steeds populairder in Spanje. Zo ook aan de Costa del Sol. Deze nieuwe vorm van wonen, ge ...
Lees verder
Huisdieren in woongemeenschappen Spanje

Huisdieren in woongemeenschappen Spanje

februari 26, 2024
Tal van mensen hebben huisdieren en vele onder hen wensen deze dan ook mee te nemen naar hun tweede verblijf, maar ...
Lees verder
nieuwe haven estepona port

Zo zal de nieuwe jachthaven van Estepona eru...

maart 1, 2024
De Estepona jachthaven, met meer dan 440 ligplaatsen, behoort tot de grootste in de provincie Malaga. Het bedrijf d ...
Lees verder

Ontdek de Costa del Sol

Wij nemen u graag mee. Vanuit uw luie stoel ontdekt u op onze website de 20 mooiste gebieden aan de Spaanse Costa del Sol.

Vergelijk aanbiedingen