€ 0 naar € 5.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Luxe Nieuwbouw Villa’s: Costa del Sol Watchlist 2021

Villa Mandurah - Banús Bay - Luxe nieuwbouw villa's

Luxe villa kopen in Spanje

Ontdek de beste luxewoningen te koop in Spanje op Investinspain.be, de grootste Nederlandstalige vastgoedspecialist van Zuid-Europa. In dit artikel:

 • Waar moet u letten als u een luxe villa koop in Zuid-Spanje?
 • Het aankoop process van nieuwbouw vastgoed in Zuid-Spanje
 • Moderne Architectuur architectuur aan de Costa del Sol
 • Luxe villa watchlist 2021: Costa del Sol

Inhoudsopgave

De Costa del Sol staat bekend om haar luxe vakantiehuizen en villa’s. Sinds enkele jaren worden veel nieuwbouw- en renovatieprojecten in een contemporaine stijl uitgevoerd. Deze strakke, ruime en luxe stijl villa’s vallen over het algemeen erg in de smaak bij buitenlanders. In dit artikel nemen we u mee in de wereld van moderne architectuur in Marbella. We neem tevens een kijkje in de geschiedenis. Tenslotte delen we de 5 beste luxe villa projecten in Marbella, Estepona en andere hotspots aan de Costa del Sol.

Een luxe villa kopen in Spanje: Hoe werkt dat?

U wilt een moderne nieuwbouw villa kopen in Spanje. Maar hoe werkt dat nu precies? Met welke kosten moet er rekening gehouden worden?
Dat gaan wij u uitleggen aan de hand van een overzichtelijk stappenplan.

Type woning

Eerst en vooral moet je beslissen wat voor soort huis je wilt. Bent u op zoek naar een bestaande woning (resale) of prefereert u een nieuwbouw villa? Deze keuze heeft invloed op zowel het process en de bijkomende kosten. (Hierover zodirect meer). Wenst u uitzicht op zee, een historisch pand in een lokale stad of een landelijke finca op eigen terrein? Door een lijstje te maken van al uw wensen en deze op te splitsen in ‘must have’ en ‘nice to have’ kunt u veel tijd besparen en uw zoekproces een stuk efficiënter maken. Bijvoorbeeld ‘Het moet minimaal 5 slaapkamers hebben’ en ‘Het zou leuk zijn om een privé garage te hebben’.

Zoeken van woningen

Vervolgens moet u woningen vinden die voldoen aan uw wensenlijst. Er zijn een aantal populaire online portalen die u kunt gebruiken. Of u kunt ervoor kiezen op in dit stadium op zoek te gaan naar websites van betrouwbare makelaars in de regio. Investinspain.be heeft toegang tot alle nieuwbouwprojecten aan de costa del sol. U kunt deze gemakkelijk vinden en filteren op onze projecten pagina.

Het aankoop process

Houd er rekening mee dat u een borgsom betaalt op een eigendom dat onder normale omstandigheden nog niet eens bestaat en waarschijnlijk pas over een paar jaar (of meerdere jaren) zal bestaan. Nieuwbouw heeft, in tegenstelling tot de sleutelklare wederverkoop, een inherent risico-element. Dit risico wordt beperkt in de wetenschap dat nieuwbouw over het algemeen aanzienlijk goedkoper is dan een doorverkoopobject (gemiddeld 30%). Bovendien worden ze, omdat ze nieuw zijn, doorgaans gebouwd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en met gebruikmaking van de modernste materialen en knowhow. Dit heeft bijvoorbeeld een aanzienlijke impact op de isolatie, wat op zijn beurt weer van invloed kan zijn op uw gemeentebelastingfactuur door deze aanzienlijk te verlagen (zie tips).

Vervolgens tekent u een reserveringscontract (of een aanbetaling) die de nieuwbouwwoning van de markt haalt voor een vooraf overeengekomen periode; normaal gesproken duurt dit 30 dagen.

De aanbetaling bedraagt normaal gesproken € 3.000 tot € 6.000, afhankelijk van de woning. Het depotcontract is een beknopt document dat normaal gesproken slechts één pagina lang is. Het heeft zeer weinig details, waaronder de naam van de ontwikkelaar en de bedrijfsgegevens, de faciliteiten van het project, een algemene beschrijving van het onroerend goed en de vraagprijs.

De aanbetaling zal worden afgetrokken van de uiteindelijke verkoopprijs bij voltooiing (derde fase, zie hieronder).

Handige Tips:

 • Het wordt ten zeerste aanbevolen om vanaf het begin een onafhankelijke overdrachtsadvocaat in te huren (voorafgaand aan de ondertekening van een aanbetalingscontract). Huur GEEN advocaten in die door de ontwikkelaar worden aanbevolen; gebruik veel minder zijn eigen advocaten, hoe gerenommeerd ze ook zijn (zelfs als dat gratis is). Ze zijn bevooroordeeld en zullen alleen handelen in het belang van de ontwikkelaar, niet in het belang van uzelf – u zult veel betalen voor het maken van deze fout. Bij het volgen van deze eenvoudige, maar essentiële, advies kopers staan om de meeste blunders op het kopen van off-plan onroerend goed in Spanje te omzeilen.
 • U moet geen borg betalen tenzij de projectontwikkelaar of het makelaarskantoor u eerst een kopie van een goedgekeurde bouwvergunning heeft verstrekt. De reden hiervoor is dat het de bankgaranties voor het veiligstellen van uw betalingen zou kunnen doen vervallen; in gewoon Nederlands: U zou anders al uw geld verliezen zonder enig juridische dekking.
 • Reserveringsdeposito’s worden normaal gesproken niet gerestitueerd, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 • U moet een NIE-nummer (fiscaal identificatienummer voor buitenlanders) aanvragen.
 • U dient een niet-ingezetene bankrekening te openen.

Tweede fase: Het ondertekenen van een aankoopcontract

Voordat de 30 dagen voorbij zijn, wordt van u verwacht dat u een zogenaamde Private Purchase Contract (of kortweg PPC) ondertekent. In het Spaans staat dit bekend als Contrato Privado de Compraventa. Dit is een uitgebreid juridisch contract waarin de persoonlijke gegevens van de koper en verkoper, een volledige beschrijving van het onroerend goed, de overeengekomen verkoopprijs, het schema van de fasebetalingen, de aankoopvoorwaarden en het tijdsbestek om te voltooien voor een notaris worden vermeld.

Uw advocaat zal u normaal gesproken al een verslag over de titel hebben geleverd, zodat u perfect op de hoogte bent van de juridische situatie van het onroerend goed dat u wilt kopen voordat u de privé-overeenkomst ondertekent.

Dit verslag zou de volgende checklist moeten bevatten:

 • Is de ontwikkelaar kredietwaardig? Bouw track record?
 • Is de ontwikkelaar eigenaar van de grond waar de woning zal worden gebouwd?
 • Is er een geldige bouwvergunning afgegeven door een gemeentehuis?
 • Zijn er uitdagende planningsproblemen die de ontwikkeling overschaduwen?
 • Is de bouwplaats in overeenstemming met de Spaanse kustwet?
 • Normaal gesproken wordt van u verwacht dat u bij het ondertekenen van een PPC een aanbetaling doet die gelijk is aan 10% van de aankoopprijs, die bij voltooiing (fase drie) in mindering zal worden gebracht. Dit bedrag is niet terug te betalen.

Van u wordt verwacht dat u ongeveer 30/35% van de uiteindelijke verkoopprijs betaalt in de fasebetaling. Deze worden bij afronding (fase drie) afgetrokken van wat u verschuldigd bent.

Tips:

Alle betalingen (inclusief de in de eerste fase genoemde aanbetaling) dienen te worden gewaarborgd door middel van zogenaamde bankgaranties. Ik kan het belang ervan niet genoeg benadrukken. Dit document wordt u iedere keer dat u een aanbetaling doet, overhandigd en fungeert als vangnet voor alle tussentijdse betalingen die u doet tot aan de bouw van de woning. Dit beschermt uw geld in het geval dat de ontwikkeling niet klaar is of als de ontwikkelaar een faillissement aanvraagt. Het verkrijgen van kopieën van bankgaranties is een topprioriteit voor uw aangestelde overdrachtsadvocaat.
Vergeet niet om veilig een kopie op te slaan van alle fase betalingen die u doet in een Spaanse bank als ze nodig zijn bij de voltooiing. Het kan ook zijn dat u ze verderop nodig heeft als u een juridische procedure instelt.
Een ontwikkelaar kan de overeengekomen leveringsdatum van een woning die in de PPC is geformuleerd niet wijzigen zonder uw schriftelijke toestemming.

Derde fase: Voltooiing van aankoop

Een van de bijzonderheden van het afkopen van een plan is dat de oplevering normaal gesproken zo’n twee jaar na de ondertekening van de tweede fase twee plaatsvindt. De reden hiervoor is dat de woning in aanbouw is en u pas klaar bent als deze klaar is.

Voltooiing is de term die wordt gebruikt om de eigendomsakte te ondertekenen. Die door een notaris wordt waargenomen. Bovendien, als er een hypotheekfinanciering nodig is, wordt er een tweede akte ondertekend die een Hypotheekakte wordt genoemd. Voltooiing is het moment waarop u het saldo dat u verschuldigd bent, normaal gesproken 50% van de verkoopprijs, betaalt.

U dient de aktes zorgvuldig door te lezen voordat u iets ondertekent. Dit geldt met name voor een Hypotheekakte. Uw advocaat moet ervoor zorgen dat u geen onrechtmatige hypotheekclausules ondertekent.

Als u een hypothecaire lening nodig heeft om het onroerend goed te voltooien, is het zeer raadzaam om te onderhandelen over een redelijke termijn om het te beveiligen, dat wil zeggen 45 tot 60 dagen. Dit geldt met name als een lener geen inwoner (non-residente) is. Een lener vereist een Offer in Principe (of Principiële Overeenkomst) van zijn geldschieter die bekend staat als Oferta Vinculante in het Spaans.

Investinspain diensten juridischeAdvies

Bij de notaris

Bij voltooiing, neemt u legaal bezit van de woning die wordt gesymboliseerd door het overhandigen van de huissleutels.

Bij de oplevering kunt u verbaasd zijn over een groot aantal mensen:

 • De wettelijke vertegenwoordiger van de ontwikkelaar en zijn advocaat.
 • De vertegenwoordigers van de bank (als er een hypotheeklening nodig is).
 • De makelaar (dit is het moment waarop ze hun commissie verdienen).
 • Een vertaler.
 • En ten slotte, de notaris zelf.

Uw advocaat zal de belastingen van de koper indienen en betalen en onder uw naam uw nieuwe Spaanse eigendom bij het Kadaster deponeren.

Gefeliciteerd, u bent nu de officiële eigenaar van een Spaans onroerend goed. Veel plezier!

Enkele tips:

Het wordt sterk aangeraden dat u NIET tekent voordat u een kopie van de Licence of First Occupation (LFO, in het kort) overhandigd krijgt. Het invullen zonder LFO kan een aantal belangrijke problemen met zich meedragen:

 1. In de eerste plaats zult u niet in staat zijn om een hypotheek te nemen op het onroerend goed of het opnieuw te hypothekeren – indien nodig – door een andere geldschieter dan de bank van de ontwikkelaar.
 2. U zult niet kunnen profiteren van de officiële nutsvoorzieningen; alleen van de voorzieningen van de ontwikkelaar (water en elektriciteit) met alle bijbehorende problemen die dit met zich meebrengt, namelijk dat u op elk moment kunt worden afgesneden omdat het de ontwikkelaar is die ervoor betaalt en als ze onder curatele worden gesteld, zult u worden afgesneden. Bovendien heeft de stroomvoorziening van het terrein niet dezelfde sterkte en zijn stroompieken vrij gebruikelijk bij het gelijktijdig aanzetten van verschillende elektrische apparaten zoals airconditioning. Totdat de LFO is bereikt, moet de ontwikkelaar volgens de wet betalen voor de nutsvoorzieningen.
 3. Elke toekomstige aspirant-koper, of zijn of haar advocaat, zal met u onderhandelen en een flinke korting eisen als u geen LFO heeft. Bij een doorverkoop zullen de kopers op hun beurt dezelfde problemen ondervinden om zich te verzekeren van financiering door middel van een hypotheeklening. Het ontbreken van een LFO houdt stilzwijgend in dat u het aantal potentiële kopers voor uw doorverkoop vermindert.
 4. Als er problemen zijn met de planning, kan het gemeentehuis een heffing instellen op het onroerend goed en kunt u, als nieuwe eigenaar van een off-plan en niet de ontwikkelaar, aansprakelijk worden gesteld voor het betalen van de boete voor de planning-legaliteit.
 5. U kunt natuurlijk niet (legaal) een woning huren zonder LFO.
 • Het niet tijdig veiligstellen van een hypotheeklening kan resulteren in het verlies van de 10% aanbetaling. De ontwikkelaar zal altijd een koper aanbieden om zichzelf te subrogeren in zijn positie om de hypotheeklening van de ontwikkelaar aan te nemen. Dit kan niet altijd gunstig zijn voor een koper.
 • Vraag een Energie Prestatie Certificaat aan bij de ontwikkelaar voor de oplevering. Woningen met een hoge energie-efficiëntie komen in aanmerking voor een belastingvermindering tot 20% op hun lokale gemeentebelasting (d.w.z. IBI-belasting).

Voor meer informatie, lees ons artikel met 8 belangrijke checkpoints voor het aankopen van luxe nieuwbouw villa’s in Spanje.

Kosten nieuwbouw Villa’s Costa del Sol

De meeste kosten zijn voor rekening van de koper in Spanje. In de regel zullen de extra kosten en vergoedingen die de koper betaalt tussen 8-12% van de aankoopprijs bedragen en omvatten:

 • Overdrachtsbelasting 5-10 procent (bestaande eigendommen)
 • BTW (of IVA) tegen 10 procent (alleen nieuwe eigendommen)
 • Notariskosten, belasting op de eigendomsakte en kadastrale registratiekosten 1-2,5 procent;
 • Juridische kosten 1-2 procent (inclusief BTW).

De kosten van de makelaar worden betaald, in het geval van nieuwbouw, door de developer. Dit betekent dus dat de service van een Nederlandstalige makelaar aan de Costa del Sol voor U, de koper, KOSTELOOS is. Wij raden daarom ook altijd aan om in zee te gaan met een makelaar die uw eigen taal spreekt. En bovendien goed ingevoerd is in de regio.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de pagina met algemene richtlijnen met betrekking tot kosten en belastingen van onroerend goed in Spanje.

Wat is een BIV-makelaar?

Niet alleen in België en Nederland, maar vooral in het buitenland is het belangrijk om professioneel bijgestaan te worden.Vastgoed aankopen in regio Costa del sol is niet iets wat u ondoordacht mag doen. Het gaat immers over een grote investering, en daarenboven een materie én een regio waar de meesten niet in thuis zijn. Kies daarom een BIV-makelaar gespecialiseerd in de regio die u zoekt.

Architectuur in Marbella

Marbella, of Salduba zoals het vroeger werd genoemd, was vroeger een rustig vissersdorpje in Spanje. Het werd echter getransformeerd toen prins Alfonso von Hohenloe de Marbella Club opende, die een indrukwekkend en zeer goed ingericht hotel was en is. Dat was het begin van Marbella’s beklimming tot een van de speeltuinen van de crème de la crème, in de richting van wat een schrijver beschreef als de “Costa met de Mosta”. Er zijn nog enkele oude gebouwen die in de loop van de tijd bewaard zijn gebleven, vooral in de oude wijk. Marbella toont een mix van bouwstijlen, die de grote verscheidenheid aan culturen en beschavingen laat zien die ooit hun stempel op de stad hebben gedrukt. Er is een prachtige combinatie van Renaissance, Barok, Gotiek en Moorse stijlen.

Het ‘oude’ Marbella

De oude wijk met zijn smalle straatjes, witgekalkte huizen en met bomen gevulde stadspleinen doet denken aan een verleden dat nog steeds zijn weg naar het heden weet te vinden. Marbella toont inderdaad een prachtige mix van het oude en het nieuwe, van geschiedenis, stedelijkheid, eenvoud en stijl. Opmerkelijke gebouwen en architectonische structuren zijn de Plaza de Los Naranjos, het stadhuis, de fontein op de Plaza de Los Naranjos, de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Menswording, de Alcazaba en nog veel meer.

Marbella 2

Moderne Marbella-stijl luxe villa’s

Interessant genoeg leidde de recente economische crisis tot een nieuwe stijl villa’s in Marbella. Nu de markt zich herstelt, worden veel nieuwbouw- en renovatieprojecten in een contemporaine stijl uitgevoerd. Deze moderne villa’s bevatten de nieuwste technologieën, materialen en technieken. Maar ook op esthetisch vlak is er veel vernieuwing ten opzichte van de traditionele stijl: hogere plafonds, royale open ruimtes, hogere ramen en een eenvoudige, lineaire geometrie. Te midden van al deze ontwikkelingen maakt het wit zijn comeback. De typische kleur van Andalucia leent zich perfect voor deze strakke, moderne ontwerpen.

Luxe Villa’s Costa del Sol Watchlist 2021

In dit overzicht hebben we de 5 beste nieuwbouwvilla-projecten geselecteerd. Deze selectie bestaat uit nieuwbouw villa’s die momenteel te koop worden aangeboden. De oplevertijd van de woningen varieert van 2021 tot en met 2023. Voor meer informatie over individuele projecten klikt u eenvoudig op de ‘meer info’ knop.

1. Villa Mandurah – Exclusieve designvilla’s

Vanaf €1.795.000

Villa Mandurah: Exclusieve villa met zeezicht in Monte Mayor – dit is een exclusieve designvilla op een fantastische locatie met uitzicht op de Middellandse Zee, Gibraltar en Afrika. Bovendien ligt deze luxe eigentijdse designvilla in Monte Mayor. Dit is een bergachtig groen paradijs, gelegen aan de zuid/westkust van Marbella in het zuiden van Spanje. Bij dit project kan u genieten van een open uitzicht op de vallei, richting de adembenemende bergketen en de Middellandse Zee.

Villa Mandurah is ontworpen door een Nederlandse architect en is gelegen op een groot perceel van 3.300m².

Te koop

Villa Mandurah

Voor € 1.795.000
Villa Mandurah: Exclusieve villa met zeezicht in Monte Mayor – Voor €1.795.000 Villa [meer]
Villa Mandurah: Exclusieve villa met zeezicht in Monte Mayor – Voor €1.795.000 Villa Mandurah is een exclusie [meer]

2. Buenas Noches Beach – Luxe moderne villa’s te koop

Vanaf €790.000

Deze geweldige en eigentijdse villa is gelegen op een van de beste locaties voor luxe villa’s in de omgeving van Estepona. Buenas Noches Beach villa bestaat uit 2 verdiepen en wordt opgebouwd met de beste materialen.
Bij dit project zijn de kamers ruim en vloeien ze perfect in elkaar over. Bovendien wordt de begane grond ontworpen als een doorlopende ruimte, waarbij u zowel de woonkamer als de keuken vindt. Daarnaast omringt het terras de verdiepen volledig, en kan u genieten van het prachtige uitzicht op zee terwijl de zon ondergaat.

Te koop

Buenas Noches Beach

Voor € 790.000
Buenas Noches Beach: Moderne villa in Estepona – Voor €790.000 Deze geweldige en eig [meer]
Buenas Noches Beach: Moderne villa in Estepona – Voor €790.000 Deze geweldige en eigentijdse villa is gelegen [meer]

3. La Fuente Marbella – Luxe villa’s aan het strand in Marbella

Vanaf €1.980.000

La Fuente Marbella is een nieuw concept van luxe woningen in Marbella. De enige gated community van private villa’s op zo’n unieke toplocatie. Dit project omvat 15 individuele villa’s die in een groene oase liggen aan de rand van de New Golden Mile. En bovendien grenst deze uitzonderlijke locatie aan een beschermd natuurpark en ligt op slechts enkele meters van het strand!

Te koop

La Fuente Marbella

Vanaf € 1.980.000
La Fuente Marbella: Hoogwaardige villa’s met zeezicht vlakbij het strand in Marbella [meer]
La Fuente Marbella: Hoogwaardige villa’s met zeezicht vlakbij het strand in Marbella – Vanaf €1.980.000 [meer]

4. Palo Alto villa’s – ZEER POPULAIR in 2020!

Vanaf €1.20.000

La Fuente Marbella is een nieuw concept van luxe woningen in Marbella. De enige gated community van private villa’s op zo’n unieke toplocatie. Dit project omvat 15 individuele villa’s die in een groene oase liggen aan de rand van de New Golden Mile. En bovendien grenst deze uitzonderlijke locatie aan een beschermd natuurpark en ligt op slechts enkele meters van het strand!

Te koop

Palo Alto Villa’s

Vanaf € 1.200.000
Palo Alto Villa’s: Exclusieve villa’s tussen de prachtige heuvels van Ojén [meer]
Palo Alto Villa’s: Exclusieve villa’s tussen de prachtige heuvels van Ojén – Vanaf €1.200.000  On [meer]
villa à louer à Marbella

5. Banus Bay – Beperkte nieuwbouw in Puerto Banus!

Vanaf € 1.602.000

Banús Bay zijn luxe halfvrijstaande en vrijstaande villa’s vlakbij Puerto Banús. Dit nieuwbouwproject telt slechts 14 twee-onder-een-kap villa’s en een onafhankelijke villa. Deze villa’s zijn gelegen in Puerto Banús, een bevoorrechte wijk van Marbella.

Banús Bay heeft buitenruimtes met weelderige vegetatie in lijn met de natuurlijke omgeving. De architectuur, met grote ramen en lichte kamers nodigt uit om te genieten van de mediterrane levensstijl. Dit in het bijzonder vanuit de privé tuin met zwembad en solarium van de woningen.

Banús Bay

Vanaf € 1.602.000
Banús Bay: Luxe halfvrijstaande en vrijstaande villa’s vlakbij Puerto Banús[meer]
Banús Bay: Luxe halfvrijstaande en vrijstaande villa’s vlakbij Puerto Banús – vanaf € 1.602.000 Banús B [meer]

Wilt u meer weten over hoe Investinspain.be u kunt helpen bij de aanschaf van uw droomvilla in Spanje? Lees dan nu verder!
In dit artikel leggen wij uit hoe we klanten helpen met onze persoonlijke en deskundige service. We zijn al meer dan 20 jaar bekend met vastgoed aan de Costa del Sol.

https://www.investinspain.be/villa-kopen-in-spanje/

Bedankt voor het lezen van ons artikel: Luxe Nieuwbouw Villa’s: Costa del Sol Watchlist 2021. Meer te weten komen over de beste nieuwbouw in Zuid-Spanje? Lees onze andere artikelen:

Waarom het in Costa Del Sol zalig is om te wonen

Wonen in Spanje moet zowat een droom zijn voor iedereen: elke dag heerlijke tapas, een lekker wijntje en vooral elke dag genieten van het zonovergoten klimaat. Maar waarom specifiek kiezen voor de streek Costa Del Sol? Waar ligt Costa Del Sol? Costa Del Sol ligt helemaal onderaan in Spanje, in Andalusië meer bepaald en bestaat uit de provincies Málaga en Granada. Costa Del Sol is een 300 …

Blog apr 25, 2017 0 Lees verder

Ontdek onze INVESTINSPAIN Pinterest pagina!

Wij hebben fantastisch nieuws! Vanaf vandaag kunnen jullie INVESTINSPAIN ook op Pinterest vinden! Bezoek hier onze Pinterest pagina. Wat je mag verwachten op onze Pinterest pagina Op onze pagina kan je al enkele fantastische projecten ontdekken (deze worden uiteraard  aangevuld!). Met deze pagina willen we zoveel mogelijk mensen visueel inspireren met luxe villa’s en residenties die over een adembenemend uitzicht beschikken. Alles voor een …

Blog apr 26, 2017 0 Lees verder

Een nieuwbouwwoning kopen in Spanje:
De financiële...

Een eigen stekje hebben in het zuiden van Spanje heeft heel wat voordelen, maar bij de aankoop van een (nieuwbouw) woning in Zuid-Spanje komt meer kijken dan je zou denken. Vaak krijgen we de vraag van onze klanten welke de fiscale aspecten zijn, die gepaard gaan met een aankoop in het Zuiden, als Belg of Nederlander. Om al deze vragen op een gestructureerde manier …

Blog mei 08, 2017 0 Lees verder

Spaanse kust wordt meer en meer Costa Belgica

Heb je al gehoord van de Costa Belgica? Spanje was in 2016 hét land waar mensen een tweede woning of buitenverblijf kochten. Vorig jaar kochten 14 keer zoveel Belgen een buitenverblijf in het land van de Sangria in vergelijking met 10 jaar geleden. Vastgoedexperten verwachten tussen dit en volgend jaar een verdere stijging in de verkoop van 5%. De cijfers van de Costa Belgica …

Blog mei 10, 2017 0 Lees verder

Syzygy werken zijn gestart!

Luxe, moderne architectuur & een oase van rust, typeren de Syzygy projecten. De prachtige Syzygy Villa’s en appartementen zijn gelegen tussen Estepona en Marbella, in een exclusief privé-complex ter hoogte van The New Golden Mile. De 11 villa’s en het exclusieve appartementencomplex, bevinden zich vlakbij het Golf- en villadomein Los Flamingos.         Syzygy staat voor moderne & luxueuze architectuur Bij een top …

Blog mei 18, 2017 0 Lees verder

¿Hablas Español? Is Spaans een uitdaging voor jou?

Wat mensen vaak tegenhoudt om naar Spanje te verhuizen, is de Spaanse taal. Mensen spreken het niet en zijn bang dat ze zich onvoldoende zullen kunnen uitdrukken. Een nieuwe taal leren is nooit ‘A piece of cake’, maar is ook zeker geen onmogelijke opdracht. De Spaanse taal leren Als je naar Spanje wil verhuizen, kan je kiezen om de Spaanse taal te leren. Dit …

Blog mei 29, 2017 0 Lees verder

Vastgoedverkoop in Costa Del Sol op z’n hoogst s...

Vastgoedverkoop in Costa Del Sol, is nooit zo hoog geweest, sedert 2008, het jaar dat de ‘immo-bubble’ barstte. Cijfers tonen aan dat 2.925 panden van eigenaar veranderd zijn tijdens Maart, wat bijna 100 panden per dag is, en daarmee het hoogste aantal since April 2008. De stijging in vergelijking met Maart 2016 was 37%, en de geaccumuleerde groei gedurende het eerste kwartaal wat 19,6%. …

Blog mei 31, 2017 0 Lees verder
vakantiewoning beleggingsportefeuille Costa del Sol

Uw vakantiewoning betalen met lening of een belegging?

Wie droomt er niet van om in een eigen buitenverblijf te genieten van de Spaanse zon? Steeds meer mensen spreken hun beleggingsportefeuille aan om die droom te financieren. Maar is deze vorm van investeren weggelegd voor u, of zou een klassieke lening toch voordeliger zijn? Wij zetten het voor u even op een rij. Alternatief voor klassieke lening Voor de financiering van een tweede ...
nov 23, 2020 0 Lees verder
Spaanse belastingaangifte Model 210

Modelo 210: Belasting op woning in Spanje

jun 02, 2021
Bent u in het bezit van vastgoed in Spanje zonder er resident te zijn? Dan bent u verplicht om belasting te betalen ...
Lees verder
Nieuwbouw vastgoed in Zuid Spanje kopen Lees dit artikel eerst

Nieuwbouw vastgoed in Zuid-Spanje kopen? Lee...

jun 03, 2021
Het coronavirus heeft invloed op iedereen, op iedere branche en dus ook op de Spaanse huizenmarkt. Is het dan wel v ...
Lees verder
Nueva Andalucia 1

Wonen in Nueva Andalucía

mei 28, 2021
Nueva Andalucía is een van de meest populaire plaatsen om te wonen of te verblijven door het grote aanbod van moder ...
Lees verder
Serene Atalaya

Constructie gestart bij Serene Atalaya in Es...

mei 14, 2021
De constructie van de eerste fase bij Serene Atalaya in Estepona is in april van start gegaan. Serene Atalaya is ee ...
Lees verder

Vergelijk aanbiedingen

De beste projecten voor u geselecteerd!Doe onze enquete

DE PERFECTE WONING vinden in een constant veranderend vastgoed-landschap van +200 nieuwbouw projecten? Wij helpen u! Doe mee met onze enquete. Na afloop sturen wij persoonlijk de beste projecten in Costa del Sol op basis van UW WENSEN!