€ 0 naar € 9.500.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Appartement Marbella te koop: een slimme investering

Op zoek naar een appartement in Marbella om te kopen?  In een groene omgeving of aan zee? INVESTINSPAIN staat klaar om uw Spaanse vastgoeddromen te realiseren. Als Belgische vastgoedmakelaar met specialisatie in de regio Costa del Sol, helpen we u het appartement van uw dromen te vinden, te kopen én in te richten. Alles van beveiliging, faciliteiten en nutsvoorzieningen, juridisch advies en de vertaling van documenten wordt door ons voorzien. We helpen u het vlot en veilig te regelen, zodat u kan gaan genieten van uw eigen Spaanse luxeappartement of penthouse in de glamoureuze badplaats Marbella. Bent u benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt in Marbella?  U kan de prachtige natuur gaan ontdekken, de Andalusische keuken verkennen of genieten van de meest exclusieve Beach Clubs en restaurants.

In dit artikel:

 • Waarom is Marbella de beste plek om te bezoeken in Spanje?
 • Huidige situatie vastgoedmarkt Spanje
 • Modern appartement Marbella
 • Marbella is een beleving
 • Een modern appartement in Marbella, iets voor u?

Waarom is Marbella de beste plek om te bezoeken in Spanje?

Marbella bestaat niet alleen uit levendige nachtclubs en bars, maar heeft ook ongerepte stranden om te verkennen, enkele musea van wereldklasse met kunstgalerijen om te bezoeken, en ongelooflijke architectuur om te aanschouwen. Hier benoemen we de andere redenen waarom je Marbella gezien moet hebben:

1. Klimaat

Klimaat: Het zou niet schokkend moeten zijn dat dit een stad met warm weer is. De Costa del Sol is een gebied in Spanje met 320 dagen zon per jaar. Marbella wordt echter omringd door de prachtige Sierra Blanca bergen, die het beschermen tegen een klimaat waardoor het in de zomer onaangenaam warm kan zijn en in de winter veel kouder. Het daaruit voortvloeiende microklimaat resulteert in temperaturen die uitnodigend zijn om op elk moment van het jaar te komen: in de zomer is de gemiddelde globale temperatuur 29 graden Celsius wat heet is maar niet overdreven, terwijl dit cijfer in de winter daalt tot 12 graden.

2. Plaatsen en sociale netwerken

Wonen in Marbella betekent toegang hebben tot een groot sociaal netwerk. Dit is gunstig voor nieuwe ex-pats omdat zij een grote gemeenschap hebben waar zij terecht kunnen voor hulp, tips en ideeën over het dagelijks leven in Marbella. Het stelt u ook in staat om uw sociale netwerk uit te breiden door lid te worden van organisaties en groepen waar u mensen kunt ontmoeten die uw interesses en doelen in het leven delen.

3. Vervoer van en naar Marbella

De luchthaven van Malaga, de vierde grootste luchtvaarthub van Spanje, met regelmatige vluchten door het hele land. Expats in Marbella vliegen naar de luchthaven van Malaga om vrienden en familie in hun thuisland te bezoeken.

4. Spaanse zon en buitencultuur

Wist u dat Marbella golfers aantrekt omdat het over de meeste golfbanen aan de Costa del Sol beschikt? Als kustplaats zijn zeilen en zeilen populaire activiteiten, en het is niet ongewoon om een of twee superjachten voorbij te zien varen. Als je dit combineert met het heerlijke weer, heb je een verscheidenheid aan hobby’s en activiteiten in de buitenlucht om uit te kiezen.

5. Diverse buurten

Marbella is verdeeld in een aantal levendige wijken, die elk aanvoelen als een kleine stad op zich. Het Casco Antiguo is de oudste en mooiste, met witgekalkte huizen en charmante, met bloemen gevulde lanen die allemaal lijken te leiden naar het mooie Plaza de Los Naranjos. Buurtbarrio’s zoals Divina Pastora (ten oosten van het Represa Park) en Miraflores (ten noorden van de oude stad) zijn echter een bezoek waard vanwege het gezellige straatleven en de traditionele tapasbars. Er is zonder twijfel veel meer in Marbella dan het gebied rond de beroemde stranden.

6. Spaanse taal

Veel ex-pats in Marbella spreken niet vloeiend Spaans. Dit is te wijten aan het feit dat, als een populaire toeristische bestemming, de inwoners verschillende talen spreken. Dus, voor ex-pats die bezorgd zijn dat hun gebrek aan Spaans hun manier van leven zou belemmeren. Niet doen. Het is echter wel aan te raden om elke dag minstens één woord te leren, omdat het je woordenschat aanzienlijk zal verbeteren.

7. Verblijf

Vakantie is een tijd om tot rust te komen, uit te rusten en vooral uzelf te verwennen. Marbella biedt een goede optie als u uw passie voor een luxe hotel in Marbella en woningen aan het strand wilt verwennen. Met villa’s te huur en elegante appartementen te huur zult u ook in staat zijn uw verblijf af te stemmen op de behoeften van uw groep (want een verblijf in een bed and breakfast als u niet van plan bent om voor de middag te vertrekken lijkt nogal zinloos!). Natuurlijk, stel dat u ergens mooi wilt verblijven maar geen luxeprijzen wilt betalen. In dat geval zijn er meer mainstream alternatieven die een perfecte balans bieden tussen luxe en betaalbaarheid. Er zijn dus meerdere hotels in Marbella om naar uit te kijken.

8. Markt voor onroerend goed

Als het gaat om het hebben van onroerend goed in Marbella, kunt u een divers portfolio verwachten met een scala aan architectonische stijlen en prijzen. Huizenkopers in Marbella kunnen hun tijd nemen om het huis van hun dromen te vinden, van betaalbare woningen tot luxe villa’s.

Huidige situatie vastgoedmarkt Marbella

In iets meer dan een decennium hebben we de impact gehad van een financiële crisis en de Covid-pandemie, maar de vastgoedmarkt van de Costa del Sol komt er altijd weer bovenop. Dit geldt ook wanneer we verder terugkijken in het verleden, en wanneer men de reden analyseert voor dit opmerkelijke vermogen om terug te slaan uit wat meestal mondiale situaties zijn, is de duidelijke conclusie dat het de levenskwaliteit van deze regio is die haar echte en blijvende wenselijkheid geeft. Met andere woorden, de Costa del Sol en Marbella in het bijzonder hebben iets te bieden dat niet in waarde vermindert, maar met elk jaar – en crisis – lijkt te groeien.

De vastgoedmarkt van de Costa del Sol zat al enkele jaren in een stevige herstel-groei-modus, gedreven door een sterke vraag naar nieuw gebouwde moderne villa’s en appartementen, toen de Covid-crisis in het voorjaar van 2020 toesloeg. Wat volgde werd niet veroorzaakt door een financiële of macro-economische crisis, en er was ook geen gebrek aan vraag, maar eerder een gedwongen sluiting van de economie en reisroutes die de markt rechtstreeks troffen. Niet alleen werden sectoren als toerisme, horeca en detailhandel sterk getroffen door deze sluitingen, maar terwijl de online aanvragen voor onroerend goed aan de Costa del Sol sterk toenamen, was vrijwel niemand in staat om te reizen voor bezichtigingen of oplevering bij de notaris.

Het resultaat was een aanzienlijke daling van de omzet, maar terwijl de meesten van ons een sterk herstel in 2021 verwachtten, vestigde de werkelijke kracht van de vraag, vooral in het midden- en hogere segment van de vastgoedmarkt aan de Costa del Sol, nieuwe records. Dit wijst op de hierboven genoemde onverminderde vraag naar deze regio, maar was ook het product van:

 • Het vrijkomen van onbevredigde vraag uit 2020
 • De Covide opsluiting – waardoor velen de sprong willen wagen en kiezen voor lifestyle-gedreven keuzes zoals het kopen van een woning in Marbella
 • De snelle groei van werken op afstand

Eerder waargenomen trends werden dus in de afgelopen twee jaar versneld, en ze hebben niet alleen geleid tot een sterke hernieuwde groei van het toerisme en onroerend goed aan de Costa del Sol, maar ook tot een reeks nieuwe trends, zoals:

 • Een groeiend aantal kopers zijn gezinnen van 30 tot 50 jaar, vaak met schoolgaande kinderen.

Dit heeft niet alleen gevolgen voor de scholen en de algemene dienstverlening nu de bevolking het hele jaar door groeit, maar het verandert ook geleidelijk het soort onroerend goed waar nu de meeste vraag naar is:

 • Een relatieve verschuiving van appartementen naar villa’s – en van vakantiewoningen naar permanente of semi-permanente woningen, met de bijbehorende nadruk op kwaliteit, technologie en comfort.
 • Een verlangen naar werk-, ontspannings-, trainings- en tuinruimten
 • Een duidelijke voorkeur voor moderne en nieuwe woningen, maar aangezien deze nu schaars zijn, een grotere acceptatie van off-plan kopen en levertijden
 • Gerenoveerde en gemoderniseerde woningen op goede locaties zijn ook populair
 • Beperkte voorraad in Marbella trekt kopers naar nieuwe gebieden in BenahavisEsteponaMarbella Oost en Mijas Costa.
 • Het populairst zijn appartementen €500k voor en €1 miljoen tot €15 miljoen voor villa’s.

Modern appartement Marbella

Een parel aan de Spaanse zuidkust, geheel van u. Ontdek onze topselectie buitenkansen aan de Spaanse Costa del Sol in Marbella: van luxe resortstijl appartementen aan de Golden Mile tot ecologische, moderne appartementen tot eerstelijns zee villa-appartementen. Een appartement in Marbella aan zee hoeft niet langer een vage droom te zijn. Buitenkansen van de bovenste plank staan klaar om ontdekt te worden door u. U kan ze bovendien gaan bezichtigen tijdens een 3-daagse inspectiereis samen met ons. Heeft u interesse in een project of zit u met vragen over vastgoedinvestering in het buitenland? Maak dan vrijblijvend een afspraak op ons kantoor in Mechelen of op ons kantoor in Utrecht, Nederland. We staan u graag te woord.

Vraag intussen alvast onze financiële checklist aan. Dit verschaft u meer helderheid over het kostenplaatje van uw Spaanse dromen. Een goed voorbereid persoon kan zorgeloos genieten van het luxeleven in het kloppend hart van de Costa del Sol, dat Marbella heet. INVESTINSPAIN kan uw ervaren partner zijn in dit proces en u bijstaan met raad en daad. Wilt u meer weten over wie we zijn en wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Marbella is een beleving

Geniet met een gerust hart van uw eigen luxe stek aan de Costa del Sol. Schenk een wijntje op uw weidse terras met panoramisch uitzicht en geniet van een verkoelend briesje. Het leven lacht u toe in Marbella. Laat uw dromen niet vervagen, maar maak ze via weloverwogen beslissingen stap voor stap waar via een partner waar u op kan vertrouwen. INVESTINSPAIN staat voor u klaar.

Zie hier een kleine selectie van moderne Appartementen in Marbella:

Een modern appartement in Marbella, iets voor u?

Wilt u vanuit een luxueus appartement Marbella verkennen? Of na een lange dag op de golfbaan genieten van het panoramische zeezicht? Laat het geen verre vakantiedroom zijn, maar een wijze investering in een interessant project. Het gaat niet alleen om het luxeappartement of penthouse, maar ook om alle faciliteiten eromheen; zwembaden, golfbanen, fitness, watersport, goede bereikbaarheid, beveiliging en onderhoud zijn zaken die niet mogen ontbreken.

Vul nu onze enquete in en wij helpen u met het vinden van uw droomwoning!

 

powered by Typeform

 

Vergelijk aanbiedingen

Een luxe inrichting geregeld op afstand. Ontdek onze Interieur Design afdeling Home in Spain.

X