geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Málaga

De meest belangrijke zaken die u moet weten over Málaga

  1. Algemeen
  2. Bezienswaardigheden
  3. Culinair genieten
  4. Lifestyle
  5. Nachtleven
  6. Shoppen
  7. Sport & Ontspanning
  8. Stranden & Beach clubs
  9. Vastgoed projecten
  10. Waarom Málaga?

1. Algemeen

Málaga stad is geografisch gezien hét middelpunt van de Costa del Sol. Deze kosmopolitische stad grenst aan het strand en ligt slechts op 10 minuten rijden van het vliegveld. Deze veelzijdige stad heeft voor ieder wat wils. Van charmante straatjes met gezellige terrassen tot aan de moderne boulevard aan de haven. Of u nu een dag aan het strand wilt liggen of juist van de diverse musea wilt genieten, het kan hier allemaal!

INVESTINSPAIN Malaga
Málaga

2. Bezienswaardigheden

Er valt ontzettend veel te zien en doen in deze prachtige oude stad. Wat mag u zeker niet missen? Het Picasso Museum Málaga. Dit museum is gevestigd in het Palacio Buenavista op een steenworp afstand van het geboortehuis van Pablo Picasso, één van Spanje’s bekendste kunstschilders. U treft hier een collectie van schilderijen, beelden en schetsen aan. Naast het werk van Picasso, is het gebouw, een Moors paleis, al een bezienswaardigheid op zich. In de kelder van het museum kunt u enkele archeologische opgravingen vinden.

Het Alcazaba, een Moors fort, ligt op een heuvel in het centrum van Málaga. U ziet hier veel Arabische maar ook Romeinse invloeden in terug. Voor het Alcazaba ligt een amfitheater, het Teatro Romano. Helemaal boven op de heuvel treft u de ruïnes van het Castillio de Gibralfaro aan. De wandeling er naartoe kan pittig zijn, wij adviseren u dan ook om niet midden op de dag te gaan. Bent u eenmaal boven, dan zult u niet teleurgesteld worden door het fantastische uitzicht. Vanaf hier kunt u de haven zien, de arena en de oude stad.

In Málaga stad zijn diverse fietstochten te boeken. Dit is een echte aanrader! U komt op deze manier heel veel te weten over de boeiende stad.

3. Culinair genieten

Een restaurant vinden in Málaga stad is niet moeilijk. Op bijna iedere hoek van de straat zit wel een eetgelegenheid. De keuze kan soms erg overweldigend zijn, daarom delen wij graag enkele favorieten van ons met u!

Taberna Uvedoble is er hier één van. Dit restaurant heeft binnen veel ruimte, maar buiten zijn er slechts enkele tafels. Daardoor zult u hier niet veel toeristen zien. De gerechtjes zijn te bestellen in halve of hele porties, waardoor het ideaal is om te delen. Niet persé de authentieke Spaanse keuken maar juist de moderne met niet alledaagse combinaties kunt u hier proeven. De zwaardvis ceviche met avocado uit de Axarquía is zeker het proberen waard!

Lekker eten én een mooi uitzicht? Dan is Restaurante Amador dé plek waar u moet zijn. Het biedt een geweldig uitzicht over de stad, vooral wanneer de zon onder is, kunt u de prachtig verlichte stad zien. U kunt hier à la carte eten of een degustatiemenu van de chef bestellen. Deze half Spaans half Nederlandse chef heeft kookstudies in verschillende landen gevolgd. Dit proeft u zeker terug in de gerechten! De wijnkaart is niet heel uitgebreid, maar daardoor zeker niet minder lekker.

Voor de echte wijnliefhebber is Los Patios de Beatas een múst. Zowel per glas of per fles, de keuze is er in overvloed. Naast tapas serveren ze ook diverse vlees- en visgerechten. Volg zeker en vast de suggesties van de obers op. Zij zullen u niet teleurstellen.

Los Patios de Beatas

4. Lifestyle

Deze bruisende stad heeft werkelijk alles. Zon, zee, strand, cultuur, historie, lekker eten, uitgaan en zo kunnen we nog even doorgaan. Jong en oud zal zich hier vermaken en u hoeft zich hier zeker niet te vervelen. Veel stukken van de stad zijn te voet te doen. Maar ook het openbaar vervoer is hier goed. De stad heeft diverse parken waar u kunt wandelen of van de rust kan genieten.

5. Nachtleven

Niet alleen in de weekends maar ook doordeweeks is er van alles te doen in Málaga op het gebied van uitgaan. Overal in het centrum zijn er wel leuke cafés of clubs te vinden. Plaza de la Merced is een plein met veel terrassen. Jong en oud zit hier bij elkaar.

Mañana Cocktail Bar serveert naast geweldige cocktails ook een ruime keuze aan speciaal bieren. U kunt zowel binnen aan de bar plaatsnemen, als buiten op het terras.

La Bodega Antigua Casa de Guardia is ook een bezoek waard. Dit is de oudste bar van Málaga. U kunt hier aan de toog een glas Málaga Dulce, zoete wijn uit Málaga, nuttigen. De wijnen komen rechtstreeks uit het vat. De bodega zelf is gevestigd in het natuurpark Montes de Málaga. Deze is uiteraard ook te bezoeken.

In het centrum bevinden zich ook een aantal rooftop bars. Hotel Soho Bahía heeft een panoramisch uitzicht over de stad en de zee. Het heeft een klassieke bar met verschillende lounge banken en gezellige zitjes.

De meeste clubs gaan pas rond 02.00 uur open en sluiten de deuren pas in de vroege uurtjes.

6. Shoppen

Shop till you drop. Dat geldt zeker voor Málaga stad. U kunt hier naar hartenlust winkelen in één van de vele straten. De bekendste is wel Calle Marqués de Larios. In deze hoofdstraat vindt u over het algemeen alle gerenommeerde winkelketens. Deze straat is rond kerst feestelijk verlicht en hier kunt u iedere avond een spetterende show meemaken.

In de kleine straatjes zult u leuke boetiekjes, boekenwinkels, vintage en souvenirshops vinden.

El Corte Inglés is één van de winkelcentra die Málaga rijk is. Een supermarkt, kledingafdeling, media, decoratie, accessoires, er is hier van alles te vinden.

Mercado Atarazanas is een overdekte markt waar u kunt genieten en proeven van lokale, verse producten zoals vis, fruit, groente, noten en kruiden. Vroeger werd deze locatie gebruikt om boten en schepen te repareren. Atarazanas is Moors voor scheepswerf.
Rondom de markt bevinden zich enkele tapas barretjes voor een hapje en een drankje.
Deze markt is geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00-14.00 uur

7. Sport & Ontspanning

Costa del Sol wordt ook wel Costa del Golf genoemd. Dit omdat er hier meer dan 40 golfbanen te vinden zijn. Vanuit Málaga stad staat u op zeer korte tijd op één van deze banen.

Doordat deze stad aan de zee ligt, kunt u één van de vele watersporten beoefenen. Wat dacht u van kitesurfen of SUP (Stand up Paddle)? Een complete workout voor het hele lichaam.

Is dit wat te actief voor u? Dan bevelen wij u graag Hammam Al Andalus aan. Onderga een waterreis in de Arabische baden, drink thee op één van de zeteltjes, onderga een traditionele Kessa massage en kom helemaal tot rust. Het is een ware prikkeling voor je zintuigen met speciale sfeerverlichting en Arabische elementen.

8. Stranden & Beach Clubs

Málaga heeft verschillende strandjes. Pedregalejo is er hier één van. Dit voormalige vissersplaatsje ligt net buiten het centrum. Het heeft een rustig en dorps karakter. U vindt hier allerlei chiringuitos en strandbarretjes.

Restaurante Rompeolas is een gezellig familie restaurant aan het strand. Vis is uiteraard de specialiteit hier. Een prachtig uitzicht, een portie Cazón en adobo, boquerones, en een glas tinto de verano, meer heeft men niet nodig!

Één van de meest befaamde chiringuitos is El Tintero. U kunt hier verrukkelijke paella eten en verschillende soorten vis. Het bestellen gaat hier op een wel zeer bijzondere manier. Obers lopen rond met verschillende borden met eten. Ze roepen erbij wat er op de borden ligt. Zodra u een hand opsteekt zet men een bord neer. Op deze manier kunt u ook gerechten proeven die u nog nooit gegeten heeft. De rekening is afhankelijk van het aantal en de soort borden (ovaal of rond).

Voor de echt hippe Beach clubs adviseren wij u om naar Marbella te gaan.

9. Vastgoed projecten

Bent u ook enthousiast geworden over deze bruisende stad aan de kust? Wij hebben diverse nieuwbouwprojecten in de buurt van Málaga stad. Waaronder het fantastische Middel Views. Schitterende 2, 3 en 4 slaapkamer appartementen vanaf €325.000 op 10 minuten rijden van Málaga.

10. Waarom Málaga?

In onderstaand overzicht krijgt u een duidelijk beeld waarom Málaga stad perfect voor u is.

  • Gelegen in een grote stad
  • Centraal gelegen aan de Costa del Sol
  • Vlakbij de luchthaven, 10 km
  • Uitvalswegen naar
  • Nerja, 50 km
  • Marbella, 57 km
  • Strand, cultuur en historie
  • Volop restaurants en cafés
  • Bruisend nachtleven
  • Voor jong en oud genoeg te beleven
  • Veel voorzieningen zoals supermarkten, winkels , medische zorg en openbaar vervoer

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen