geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

we hebben gevonden 0 uitslagen
Uw zoekresultaten

Gibraltar

De meest belangrijke zaken die u moet weten over Gibraltar

  1. Algemeen
  2. Bezienswaardigheden
  3. Culinair genieten
  4. Lifestyle
  5. Nachtleven
  6. Shoppen
  7. Sport & Ontspanning
  8. Stranden & Beach clubs
  9. Vastgoed projecten
  10. Waarom Gibraltar?

1. Algemeen

Gibraltar is een schiereiland van nog geen 7 km² groot, dat sinds 1713 een Brits overzees gebied is. U kunt hier komen via de weg, per water of per vliegtuig, aangezien het over een eigen vliegveld beschikt. Voor het echte authentieke Spanje hoeft u hier niet te zijn, maar hoe bijzonder is het wel niet om een stukje Engeland in Andalusië te bezoeken!

Gibraltar
Gibraltar

2. Bezienswaardigheden

Ondanks dat Gibraltar niet heel groot is, zijn er toch diverse “hoogte punten” op dit eiland. Het meest kenmerkende is natuurlijk de Rots van Gibraltar. Deze rots heeft diverse schitterende uitkijkpunten en op heldere dagen kunt u van hierop zelfs de kust van Afrika zien liggen. Het grootste gedeelte van de rots is beschermd natuurgebied en er groeien wel meer dan 600 verschillende soorten planten. Naast planten treft u hier ook de Berberapen aan die hier in alle vrijheid leven.

Gibraltar zit vol met grotten die deel uitmaken van een lange geschiedenis van de Rots. Één van de beroemdste grotten, en degene die het gemakkelijkst toegankelijk is voor bezoekers, is de spectaculaire St Michael’s Cave, dicht bij de top van de Rots van Gibraltar. Deze grot staat vol met stalactieten en stalagmieten. Een lichtshow van steeds veranderende kleuren vult de hele Upper Cavern en zachte muziek volgt u terwijl u door de uitgestrekte ruimtes loopt en de steile trappen afdaalt naar de kamers beneden. Een unieke ervaring!

Monkey Gibraltar
Berberaap Gibraltar

3. Culinair genieten

Op Gibraltar zijn tal van restaurants te vinden, waarbij het met de invloeden van de Britse, Spaanse en Marokkaanse keuken, hier werelds genieten is.

The Kasbar is een echte aanrader. Het ligt op een rustige locatie, net van de hoofdstraat af. Zodra u binnenkomt, waant u zich in een sprookje van 1000 en 1 nachten. Hier kan u genieten van een stijlvol interieur en geweldig eten. Het is een veganistisch restaurant, maar wij beloven u één ding: u zult het vlees zeker en vast niet missen! Een must try is de bloemkool steak met chimichurri.

Gaat u liever voor iets minder spannends op het gebied van eten? Dan is My Wines Gibraltar een zeer goede keuze. Het restaurant is gebouwd in een oude tunnel. Hier serveren ze uitstekende tapas, maar ook Britse gerechten zoals stoofschotels. Daarnaast heeft het restaurant een eigen wijnwinkel met meer dan 300 verschillende wijnen die ze kunnen serveren bij uw gekozen gerecht.

4. Lifestyle

Gibraltar is een levendige plaats aan de Spaanse kust met typische Britse invloeden. Hier treft u bijvoorbeeld nog de welbekende rode telefooncel aan en ook het fish and chips kraam mag niet in het straatbeeld ontbreken. U betaalt hier zelfs met (Gibraltarese) ponden! Alleen het aangename mediterrane klimaat en het feit dat men er niet links rijdt, verraden dat u niet in het Verenigd Koninkrijk bent. Doordat het schiereiland niet groot is, kunt u eigenlijk alles op loopafstand doen.

Gibraltar by air

5. Nachtleven

Het nachtleven op Gibraltar is zeer zeker levendig te noemen. Hoewel u hier geen nachtclubs zult vinden zijn er genoeg terrassen, wijnbars, cafés en pubs aanwezig.

The Star Tavern is Gibraltar’s oudste café. Verwacht echter geen gedateerd interieur, maar wel een modern café waar men kan eten en kan proeven van diverse bieren. Er gaat zelfs een lokaal verhaal de ronde dat Christopher Columbus hier is gestopt om een steak te eten voordat hij Amerika ontdekte.

Voor een sublieme cocktail en een grandioos uitzicht moet u bij Aqua Bar zijn. Deze bar is gelegen op de bovenste verdieping van het Sunborn Yacht Hotel dat is ontworpen in de vorm van, jawel, een heus jacht. Op het dakterras vindt u gezellige zitjes en een klein zwembad en er worden regelmatig live optredens georganiseerd.  

6. Shoppen

Gibraltar is een waar shopping paradijs aangezien het een BTW vrije staat is. De grootste winkelstraat van Gibraltar is Main Street. Hier bevinden zich grote Engelse ketens zoals Marks & Spencer en Debenhams, maar ook veel parfumerieën, kleinhandels, tabakswinkels en juweliers.

7. Sport & Ontspanning

Watersporten zijn uitstekend te beoefenen aan de kust van Gibraltar. Er zijn mogelijkheden om te gaan zeilen, maar ook om te gaan duiken. Duikers kunnen hier hun hart ophalen aangezien er meer dan 30 scheepswrakken op de bodem te vinden zijn.

Daarnaast bevinden zich in de buurt van Gibraltar een 8-tal golfclubs, dus ook als golfer hoeft u zich niet te vervelen!

En ook het Sunborn Yacht Hotel is een bezoek waard. Dit hotel biedt u heerlijke relaxmomenten aan. Zo kunt u gebruik maken van de sauna of van een welverdiende body wrap.

8. Stranden & Beach Clubs

Op Gibraltar zijn er in totaal vijf verschillende stranden te vinden. Het bekendste is het zandstrand Sandy Bay. Dit is een schoon strand met restaurantjes, openbare douches, toiletten en parkeergelegenheid.

Een prima plek om wat te drinken of te eten is Kokonut bar. Het ligt pal aan het strand en het is er altijd gezellig druk.

Een ander strand is Catalan Bay beach, dit is een klein strand aan de andere zijde van de Rots van Gibraltar. Het strand staat lokaal bekend als “La Caleta” en het ziet er tropisch uit door alle gekleurde huisjes die onderaan de rots zijn gebouwd.

9. Vastgoed projecten

Bent u ook enthousiast geworden over dit uiterst zuidelijke puntje van Andalusië? Wij hebben diverse nieuwbouwprojecten in de buurt van Gibraltar, waaronder het unieke project Sunrise Heights. Hier vindt u schitterende appartementen en penthouses vanaf €292.000.

10. Waarom Gibraltar?

In onderstaand overzicht krijgt u een duidelijk beeld waarom de omgeving van Gibraltar perfect voor u is.

  • Het heeft een eigen luchthaven
  • Luchthaven van Málaga, 126 km
  • Verschillende grote steden om te bezoeken zoals:
  • Cádiz, 120 km
  • Marbella, 75 km
  • Diverse zandstranden
  • Levendig
  • Diversiteit aan restaurant en cafés
  • Voertaal is Engels
  • Veel voorzieningen zoals supermarkten, winkels , medische zorg en openbaar vervoer
  • Omgeven door diverse natuurgebieden

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen