geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

we hebben gevonden 0 uitslagen
Uw zoekresultaten

De beste wijken om te wonen in Estepona

Home » De beste wijken om te wonen in Estepona

Geschatte leestijd: 4 minuten

Estepona is de grootste stad aan de Costa del Sol en kan bogen op een hoge levenskwaliteit, die zowel toeristen als bewoners aantrekt. De beste gebieden van Estepona liggen verspreid tussen de stad, de jachthaven en een groot kustgebied dat zich helemaal uitstrekt tot San Pedro Alcántara. Deze gebieden combineren Andalusische charme met zeevarende traditie en residentieel karakter.

De gemeente Malaga heeft een zeer actieve vastgoedmarkt. Alleen al in het afgelopen jaar zijn meer dan 800 woningen voltooid en zijn 510 woningen goedgekeurd, volgens gegevens van het architectencollege van Malaga. Het is de tweede stad in volume van ontwikkelingsactiviteit in de provincie Malaga en ligt voor op de rest van de Costa del Sol.

De beste wijken in Estepona om te wonen

Maar afgezien van al dit gevarieerde aanbod van nieuwbouw in Estepona (in dit andere artikel kunt u zien hoe het gehele aanbod van nieuwe woningen in Estepona is verdeeld), dat momenteel tot 40 promoties omvat, heeft de stad veel verschillende gebieden die u moet kennen voordat u een huis koopt. Om u te helpen bij uw keuze hebben wij een tour gemaakt langs de beste wijken van Estepona om te wonen en de mooiste straten. Laten we eens kijken wat ze zijn.

Historisch Centrum

De Andalusische ziel vibreert in haar prachtige historische centrum, ongetwijfeld een van de beste wijken om te wonen in Estepona. Met zijn Arabische dorpsstructuur valt het op door zijn smalle voetgangersstraten met witte huizen en bloemrijke balkons, die samenkomen op mooie open pleinen. Ruimtes vol vegetatie die deze stad de bijnaam hebben gegeven van Tuin van de Costa del Sol. In deze ruimte ligt de Plaza de las Flores, waar we het verderop over hebben.

In de wijk Villa, gelegen in het oudste gedeelte, bevinden zich de belangrijkste monumenten van de oude stad: het kasteel van San Luis, de Moorse toren op de Plaza del Reloj en het Casa de los Aljibes met het Archeologisch Museum.

De oude wijk bestaat uit de smalle straatjes parallel aan de kust, met huizen van één of twee verdiepingen. De wijk Hornos van zijn kant wordt gedomineerd door voorbeelden van 18e, 19e en 20e-eeuwse architectuur. In het noorden liggen de wijken San Francisco, Plaza Nueva en Montecillo, waar het wemelt van de 19e-eeuwse gebouwen.

De nieuwe Gouden Mijl van de Costa del Sol

Het gebied dat bekend staat als de New Golden Mile van de Costa del Sol is ongetwijfeld een van de beste gebieden van Estepona en ook een van de meest begeerde. Dit gebied is ontstaan als een soort uitbreiding van het naburige Marbella en beslaat de zeven kilometer tussen Estepona en de jachthaven van Puerto Banús

In deze strook, die tot de meest exclusieve gebieden van de kust van Malaga behoort, worden vele luxe projectontwikkelingen gebouwd, zowel voor eerste woningen als voor vakantiehuizen. Deze eigendommen bevinden zich in het strandgebied, waar meer sfeer en dienstverlening is (medische centra, scholen, winkels, enz.) of in het binnenland, al op de berghelling, waar privacy en uitzicht meer worden gewaardeerd.

Enkele van de meest opmerkelijke wooncomplexen zijn Bel Air, in het binnenland, met herenhuizen, appartementen en villa’s; El Campanario, dicht bij het strand en met een golfbaan; Benamara, bestaande uit appartementencomplexen en herenhuizen aan het strand; Cabo Bermejo, een luxe wooncomplex met appartementen en penthouses in Andalusische stijl; of El Paraíso, waar u een golfbaan, appartementen, herenhuizen en luxe villa’s kunt vinden.

Lees verder over de ‘new golden mile in Estepona‘…

Havengebied

Onze tour van de beste wijken in Estepona om te wonen brengt ons nu naar de haven. Het ligt 1,5 kilometer ten oosten van het historische centrum, tussen de stranden van La Rada, het populairste strand van de stad, en El Cristo. In dit deel van de stad vallen de urbanisaties Seghers en Altos de Guadalobón op.

Het aanbod van nieuwe woningen in dit gebied bestaat uit appartementen en penthouses in gebouwen. Dit gebied heeft diensten zoals supermarkten, scholen, markten en een breed scala aan bars, restaurants en uitgaansgelegenheden, typisch voor een toeristische stad. Het is ook het administratieve centrum van de stad, met het gemeentehuis van Estepona.

Anno 2021 is het gebied van Las Mesas het epicentrum van moderne, stijlvolle nieuwbouw in Estepona. Het is een geweldige omgeving, verhoogd, waardoor het geweldige zichten biedt op de middellandse zee. In dit gebied zijn momenteel de volgende nieuwbouwprojecten te koop:

Te koop
hot offer

Velaya Villa

Voor € 4.500.000
Velaya: Frontline beach villa terug op de markt en instapklaar! De villa’s van dit exclusief project onderscheiden zich door de hoge kwaliteit van materia
Te koop
new offer

Lyra Residences

Vanaf € 1.350.000
Lyra Residences: 15 ruime townhouses in El Campanario, Estepona Lyra Residences is een boetiekwooncomplex van 15 moderne huizen in de rustige omgeving van El Ca
Te koop
new offer

Aurea Villas

Vanaf € 1.440.000
Aurea Villas: 10 luxe villa’s in dé golf-hotspot van Estepona Aurea Villas is een verzameling van 10 luxe villa’s in het hart van Estepona Golf, waa
Niels Bruggeman
Te koop
new offer

OCYAN Luxury Villas

Vanaf € 2.650.000
OCYAN Luxury Villas: 12 luxevilla’s met zeezicht bij La Resina Golf Club in Estepona OCYAN Luxury Villas is een project met in de eerste fase 12 hoogwaard
Niels Bruggeman

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen