geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

we hebben gevonden 0 uitslagen
Uw zoekresultaten

De beste Beach Clubs & Chiringuitos
aan de Spaanse Costa del Sol

best beach clubs marbella costa del sol investinspain

Marbella en omstreken staan bekend om hun zonovergoten (zand) stranden en smaakvolle Beach Clubs. Maar waar moet u nu zijn geweest deze zomer voor de lekkerste cocktails? Of de mooiste zonsondergang? Welke chiringuito heeft de best gegrilde vis? Wij zochten het voor u uit!

Inhoudsdopgave

  1. Wat is een chiringuito?
  2. Wat is het verschil tussen een beach club en een chiringuito?
  3. Marbella: Bono Beach
  4. Estepona: Claro! Beach Club
  5. Marbella: El Chiringuito
  6. Sotogrande: La Reserva Club
  7. Marbella: Chiringuito La Red
  8. Estepona: Spíler Beach Club
  9. Marbella: La Plage Casanis
  10. Marbella: Siroko Beach
  11. Luuma Beach
  12. Luxe strand clubs regio Marbella
  13. Nikki Beach Marbella
  14. Ocean Club Marbella
  15. Purobeach Estepona

Wat zijn de beste Beach Clubs en chiringuitos in Marbella en omstreken?

Wat is een chiringuito?

Ongetwijfeld heeft u de naam wel eens gehoord en gezien terwijl u zich op het Spaanse strand bevond. En hoogst waarschijnlijk heeft u er zelfs al eens wat gedronken en gegeten: de chiringuito. Deze bekende strandbars/restaurants zijn te vinden aan de Spaanse costa’s en serveren zowel ontbijt, lunch als diner.
Ze zijn te vergelijken met strandbars of een strandpaviljoen in België en Nederland. Bij de meeste chiringuitos kunt u zowel binnen als buiten eten.

Hoe zijn chiringuito’s ontstaan?

Naar alle waarschijnlijkheid is de allereerste chiringuito in het jaar 1913 in Sitges, net onder Barcelona, geopend. En het mooie is, deze strandbar staat er nog steeds! De naam chiringuito is afgeleid van de manier waarop Cubanen een koffie bestelden door te zeggen chiringo (koffie) of zelfs chiringuito (koffietje). De eigenaar van deze strandbar, el capitán Calafell, noemde zijn barretje uiteindelijk chiringuito vanwege zijn connecties met de Indianos (Spaanse emigranten van de Zuid Amerikaanse landen die later (rijk) terugkeerden naar Spanje).

Wat is het verschil tussen een Beach Club en een chiringuito?

De meeste chiringuitos zijn eenvoudig ingericht. Denk hierbij aan de typische witte of rode tafels en stoelen van plastic en de papieren tafellakens. U heeft over het algemeen een ruime keuze aan vis- en vleesgerechten. Daarnaast ziet u buiten veelal houtgestookte barbecues in de vorm van een bootje staan, waarop de verse vis gegrild wordt. Er heerst een ongedwongen sfeer en een divers publiek. De Beach Clubs zijn vaak wat hipper en minder authentiek dan de chiringuitos. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan de styling, en het menu dat ze serveren is vaak internationaal. Uiteraard ziet u dat ook terug in de prijs.

Marbella: Bono Beach

Op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Marbella treft u de sfeervolle Beach Club Bono Beach aan. U kunt in de omgeving (gratis) parkeren of gebruik maken van de valet parking. Het is heerlijk vertoeven op een van de ligbedden of Balinese loungebedden en het restaurant heeft een ruime keuze aan internationale fusiongerechten en exotische cocktails. Tijdens de lunch of het diner draait er een dj of is er live muziek op de achtergrond. Daarnaast ziet u bij zonsondergang de zon onder de prachtige bergen gaan, een unieke omgeving die u niet snel zult vergeten!

Bono Beach, Marbella

Estepona: Claro! Beach Club

Of u nu op zoek bent naar een dag aan het strand op één van de beste stranden met een blauwe vlag, of een locatie om uzelf te trakteren op een rustgevende massage, Claro Beach Club heeft het allemaal. Het chill-out terras, met een prachtig uitzicht op Gibraltar, is de perfecte setting om te genieten van heerlijke wijnen en om tot rust te komen, terwijl u geniet van wat vitamine zee. Maakt u zich geen zorgen als de zon niet schijnt, u kunt ook binnen plaatsnemen in het sfeervolle restaurant ‘Earthy-Chic’. Het restaurant biedt u een verscheidenheid aan internationale en mediterrane gerechten aan.

Claro! Beach Club, Estepona

Marbella: El Chiringuito

El Chiringuito is de bekende Beach Club van Puente Romano Beach Resort. U bent hier aan het juiste adres voor lange lunches en uitgebreide diners op het terras of het chique restaurant aan het strand van Puerto Romano. Het doel van El Chiringuito is om eerlijk, heerlijk eten te serveren in een ontspannen omgeving. U krijgt hier de echte chiringuito ervaring, maar dan in een luxueuzer jasje. Het restaurant is tijdens de zomermaanden elke dag geopend voor lunch, diner en cocktails. Bovendien werd deze Beach Club in 2018 uitgeroepen tot beste Beach Club van de Condé Traveler Hot List, een luxe en lifestyle reismagazine uitgegeven door Condé Nast. 

beach blue coast dawn 274127
Puente Romano, Marbella

Sotogrande: La Reserva Club

The Beach Restaurant is gelegen in de exclusieve La Reserva Club in Sotogrande. Het is dé perfecte plek om te ontmoeten, eten, chillen en te relaxen. U geniet hier van de mediterraanse gastronomie en de beste selectie sushi en fusiongerechten. U kunt zowel chique en comfortabel eten in het restaurant of op het terras, als aan de lagune op uw ligbed. Deze Beach Club is zeer geschikt voor de hele familie. Daarnaast is er ook een speciale kids club en u kunt er diverse sporten beoefenen. Of wat dacht u van een heerlijk ontspannen massage?

La Reserva Beach Club, Sotogrande

Marbella: Chiringuito La Red

Chiringuito La Red, is een strandbar die op slechts 5 minuten rijden van de haven van Marbella ligt. Hier serveert men typische Spaanse lekkernijen, waaronder paella met zeevruchten, sardines, vis en gegrild vlees. Geniet van lunch en diner direct aan het privéstrand. Uiteraard kunt u hier ook ligbedden huren. Gedurende de zomer maanden organiseren zij speciale evenementen en is er live muziek te horen. De chiringuito die inmiddels al bijna 20 jaar bestaat, is zeer populair bij een divers publiek, van jong tot oud, lokale bevolking en toeristen.

Chiringuito La Red, Marbella

Estepona: Spíler Beach Club

Beach Club Spíler is gevestigd in de prachtige tuinen van het Kempinski Hotel Bahía. Het heeft een adembenemend uitzicht op zee waar u de mooiste vakantiefoto’s kan maken. Het restaurant serveert voor ieder wat wils: Andalusische tapas, zomerse salades, sappige burgers en gegrilde zeebaars. Liever vegetarisch? Geen probleem, Spíler heeft zelfs een aparte menukaart voor de niet vlees- en viseter. Als u een ligbed huurt, kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het hotel: valet parking, de zwembaden en de fitness en spa.

Spíler Beach Club, Estepona

Marbella: La Plage Casanis

Beach restaurant La Plage Casanis is gelegen aan het Estrella de Mar strand in Elviria, Marbella. Het restaurant heeft een verfijnde Belgische keuken. Maar ook gegrilde octopus of een pittige curry met zalm en basmatirijst staan hier op de kaart. Het interieur is “Ibiza style” met veel natuurlijke materialen. Uiteraard kunt u ook hier een loungebed huren en genieten van de spectaculaire omgeving met een muziekje op de achtergrond. De ligging van La Plage Casanis is ideaal voor kinderen en gezinnen, omdat het water hier ondiep is en er watersporten in de buurt zijn.

La Plage Casanis, Marbella

Marbella: Siroko Beach

Siroko Beach heeft één van de meest verbluffende uitzichten van de Costa del Sol. Het terras met uitzicht op zee en de adembenemende zonsondergangen, maken het één van de meest romantische restaurants in Marbella. Het menu heeft een eigentijdse twist, maar ook typische Spaanse gerechten zult u hier vinden. De wijn- en cocktailkaart zijn uitgebreid en redelijk geprijsd. Uiteraard kunt u hier ook ligbedden huren. Bovendien ligt er aan de achterkant van het restaurant een privé tuin, dit is perfect voor evenementen en feesten en kan exclusief gehuurd worden.

Siroko Beach, Marbella

Marbella: Luuma Beach

Luuma Beach is idyllisch gelegen aan het El Rosario strand van Marbella. Deze strandbar heeft heerlijke ligbedden waarop u de hele dag kunt relaxen. Op de achtergrond hoort u rustgevende muziek. Het restaurant serveert klassieke gerechten met een moderne twist en dat alles gemaakt van verse, biologische producten. Naast de “gewone” menukaart hebben ze bovendien ook dagelijks een verrassing op het menu staan!

luuma
Luuma Beach, Marbella

Luxe strand clubs regio Marbella

Wilt u echte luxe ervaren tussen de internationale jetset? Dom Pérignon Champagne drinken en dansen tussen beroemdheden? Voor de echte liefhebbers van luxe hebben wij onze top-3 prestige Beach Clubs op een rijtje gezet.

Nikki Beach Marbella

Nikki Beach Marbella werd in 2003 geopend en ligt aan één van de mooiste witte zandstranden van Spanje. Deze funky Beach Club bestaat uit een zwembad met ligbedden op een verhoogd dek, een groot openluchtrestaurant en een centraal gelegen achthoekige bar. Dit alles gelegen in een tropische tuin met een fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee. De keuken serveert internationaal georiënteerde gerechten, gemaakt van lokale producten. Terwijl u van het eten geniet draait er een dj op de achtergrond. Regelmatig worden er ook themafeesten georganiseerd.

Nikki Beach, Marbella

Ocean Club Marbella

De Ocean Club is een hoogwaardige strandclub in Puerto Banus, Marbella. Het heeft een stijlvolle, moderne en luxueuze sfeer. Deze club is rond een enorm zoutwaterzwembad gebouwd, waar u op extra grote ligbedden kunt relaxen met een drankje in de hand. Vanaf hier heeft u ook een prachtig uitzicht op zee. Het restaurant biedt u een fine dining ervaring met een uitgebreide wijnkaart. Wilt u liever ontspannen met een massage? Ook dat is mogelijk in de spa. Vrijdagen zijn speciaal in de Ocean Club, en worden gevierd met live optredens, muziek en dansers.

Ocean Club, Marbella

Purobeach Estepona

Purobeach Marbella biedt u een hoop luxe in een ontspannen sfeer met goede muziek. Dit is een cocktailbar met de meest fantastische creaties, een lounge area én een spa. Deze exclusieve strandclub ligt tussen Estepona en Marbella. Tijdens het zomerseizoen worden er feesten georganiseerd zoals de bekende full moon party’s en Flamenco nachten. Het restaurant serveert diverse gerechten geïnspireerd op de smaken uit Miami, Melbourne en Marrakech.

https://youtu.be/_yqrHKklZf0
Purobeach, Marbella

Bekijk ook deze blogs gerelateerd aan beach club marbella:


Wil u graag permanent van deze Beach Clubs genieten aan de Costa del Sol? Bekijk dan zeker onze projecten in portfolio en maak van deze adembenemende plek, uw tweede thuis!

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen