geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Benalmádena

De meest belangrijke zaken die u moet weten over Benalmádena

  1. Algemeen
  2. Bezienswaardigheden
  3. Culinair genieten
  4. Lifestyle
  5. Nachtleven
  6. Shoppen
  7. Sport & Ontspanning
  8. Stranden & Beach clubs
  9. Vastgoed projecten
  10. Waarom Benalmádena?

1. Algemeen

Dit typisch Spaanse dorp is de laatste jaren uitgegroeid tot een levendig vakantieoord aan de kust. Op nog geen 15 minuten rijden vanaf de luchthaven van Málaga bent u al in het centrum van Benalmádena. Het heeft een haven die al enkele keren is uitgeroepen tot één van de mooiste van Europa.

Benalmadena town

2. Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te zien en te beleven in de gemeente Benalmádena.

Het Castillo de Colomares is een monument in de vorm van een kasteel. Het is geheel gewijd aan het leven én de avonturen van Christopher Columbus. Het gebouw lijkt oud, maar het werd pas tussen 1987 en 1994 gebouwd.

In Benalmádena staat een maar liefst 30 meter hoge Boeddhistische stupa, de Estupa de La Iluminación. Deze witte tempel met op de top een gouden kegel, is te zien vanaf de gehele kust van Benalmádena tot Fuengirola. Binnen in de tempel treft u een meditatieruimte aan die dagelijks, behalve op maandag, te bezoeken is.

Naast de tempel is het Mariposario de Benalmádena gelegen, oftewel het vlinderpark. In deze schitterende, overdekte tuin fladderen vlinders in allerlei kleuren rond. Er zijn maar liefst 1500 vlinder te bewonderen!

Estupa Benalmadena

3. Culinair genieten

In de gemeente Benalmádena komt iedereen aan zijn trekken op het gebied van eten. Het heeft een grote diversiteit aan nationale en internationale restaurants.

Als u van smaakvolle tapas houdt in een echt Spaanse omgeving moet u naar Vinoteca Moncloa. Dit restaurant, annex wijnbar valt niet direct op. Maar als u het eenmaal gevonden heeft, zal u dan ook worden beloond met één van de vele wijnen die ze hier schenken.

Wilt u stijlvol dineren bij zonsondergang? Dan kunnen wij u Yucas Mare van harte aanbevelen. Internationale gerechten met lokale producten. Zowel de vis- als vleesliefhebber komt hier aan zijn trekken. Uiteraard serveren zij ook enkele vegetarische gerechten.

4. Lifestyle

Benalmádena is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het heeft een prachtige boulevard van maar liefst 8 km lang. Doordat er veel te zien en te doen valt, is het ideaal voor gezinnen. Doordat het centraal gelegen is, bent u zo in een andere stad. Het is een waar paradijs voor zon, zee en strand liefhebbers die ook graag een dagje uit gaan!

Benalmádena Pueblo

5. Nachtleven

Het uitgaansleven is minder groot dan in Fuengirola en Marbella, maar er is genoeg vertier in Benalmádena.

Op het bekende Plaza Sol y Mar, ook wel het 24-uursplein genoemd, zitten diverse clubs en uitgaansgelegenheden. Maar ook rondom de haven zijn er gezellige cocktailbars en enkele dansgelegenheden.

6. Shoppen

Rondom het havengebied van de gemeente Benalmádena zitten maar liefst 200 winkeltjes, waaronder een aantal leuke kledingzaken die diverse merken verkopen.

Ook de souvenirwinkels mogen uiteraard niet ontbreken.

Wilt u liever rondstruinen op een markt? Dat kan, deze wordt gehouden op vrijdag van 10.00-14.00 uur. Sieraden, schoenen, speelgoed en verse producten staan hier uitgestald. Rondom de markt staan foodtrucks waar u een snack kunt nuttigen.

7. Sport & Ontspanning

Benalmádena is een sportief dorp. U ziet naast de voetbalvelden, en hockeyvelden ook veel padel banen. Dit is een typische Spaanse balsport en is eigenlijk een mix van tennis en squash. Zeker het proberen waard!

Doordat Benalmádena aan de kust ligt, zijn er diverse watersporten mogelijk. Denk hierbij aan kajakken, vissen en duiken, enzovoort.

De golfers onder ons kunnen hier hun hart ophalen, er zijn namelijk 3 golfbanen in Benalmádena!

U gelooft het misschien niet, maar Benálmadena heeft zelfs een heuse ijsbaan! Deze is geopend van oktober tot mei.

Doet u het liever wat rustiger aan? Dan kunt u er ook voor kiezen om heerlijk te ontspannen in een van de spa’s.

8. Stranden & Beach Clubs

Het zandstrand van de gemeente Benalmádena is langgerekt en er zijn diverse mogelijkheden om zonnebedden en parasols te huren. Aan de kinderen werd ook gedacht, want er zijn voldoende speeltoestellen te vinden.

Zoals bijna op ieder strand aan de Costa de Sol, zult u ook hier weer de chiringuitos tegenkomen. Een heerlijke verse vis van de houtskoolgrill met een ijskoude cerveza gaat er op een warme dag bij de meesten wel in. Bij Chiringuito Rafael bijvoorbeeld. De gambas pil-pil zijn erg smakelijk!

Een gezellige bar aan het strand is Luna Beach Club. Naast een uitgebreide lunch en diner kaart, serveren zij ook heerlijke cocktails.

9. Vastgoed projecten

Wij hebben diverse nieuwbouwprojecten in Benalmádena in ons portfolio. Één daarvan is het Blossom Benalmádena appartementencomplex. Rustig gelegen appartementen op loopafstand van het centrum vanaf €199.000.

Nieuwbouw te koop Benalmádena

In onderstaand overzicht krijgt u een duidelijk beeld waarom Benalmádena perfect voor u is.

  • Toeristisch maar met Spaanse sfeer
  • Vlakbij de luchthaven van Málaga, 10 km
  • Dichtbij grotere steden zoals
  • Fuengirola, 4 km
  • Málaga, 18 km
  • Marbella, 40 km
  • Volop keuze aan restaurants en cafés
  • Internationaal karakter
  • Populair bij jong én oud
  • Goede verbinding met de trein
  • Veel bezienswaardigheden

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen