€ 0 naar € 5.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Waar op letten als u een tweede verblijf wil kopen?

Een tweede verblijf kopen onder de zon is al lang geen privilege van de rijken meer. Wat opvallend is, is dat we vooral een voorkeur hebben voor Spanje. Denkt u er zelf ook aan om een tweede verblijf te kopen? Deze vijf vragen beantwoorden, helpt u de juiste keuze te maken.

 1. Waar kopen?

Indien u nog geen goed zicht hebt over regio’s die u aanspreken, stelt u best zichzelf eerst de vraag waar u nu juist een tweede verblijf wil kopen.Wil u graag dicht bij zee zitten, liever in een stadscentrum of midden in de natuur? Er zijn heel wat regio’s in Spanje die een grote verscheidenheid bieden aan natuurlijke omgevingen, u zal er dus voor ieder wat wils vinden. Heeft u een voorkeur voor de Costa del Sol? Dan verwijzen we u graag door naar onze blog over de 20 hotspots in deze regio.

Nadien volgt natuurlijk de opdracht om de perfecte woning te vinden in uw favoriete regio. Hierbij is het een must om bij het bezoek van de woning of het nieuwbouw project, meteen na te gaan of de omgeving aansluit bij uw wensen. Misschien ligt er vlakbij een weg die geluidshinder veroorzaakt, verstoort een hoog gebouw het uitzicht, komt u in een doodse gemeenschap terecht… En naast externe factoren die hinder kunnen veroorzaken, speelt de gevoelswaarde ook een rol. Enkel wanneer u zich echt thuisvoelt in de regio, zal u 100 procent kunnen genieten van uw verblijf.

Coastline Costa del Sol investinspain be

2. Wil u verhuren of niet?

Sommige mensen kopen een tweede verblijf puur als investering en voor hen komt het rendement op de eerste plaats. Dat is een heel ander uitgangspunt dan wanneer u iets zoekt om er zelf van te genieten. In het eerste geval is de locatie nog belangrijker. Vakantiegangers willen immers alles dichtbij hebben: de zee, winkels, restaurants…

Denk ook na over hoe u de verhuur praktisch gaat regelen. Het makkelijkste is om dat — in ruil voor een iets lager rendement — in handen te geven van een plaatselijk kantoor. Met INVESTINSPAIN bieden we aan onze klanten een complete verhuurservice aan, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de praktische kant van het verhaal.

Wat houdt onze service in?
  • Verhuuraanvragen opvolgen
  • Verhuurcontracten opmaken
  • Sleuteloverdracht
  • Onderhoud voor, tijdens en na het verblijf
  • Controle na verhuurperiode

Als u van plan bent om zelf vakanties door te brengen in uw tweede verblijf én om te verhuren, is het bovendien geen slecht idee om een extra slaap- en badkamer te overwegen. Die sluit u tijdens uw afwezigheid af en houdt u voor privégebruik.

3. Hoe betaalt u?

Zwart geld verdwijnt en daarom wordt er steeds minder met eigen vermogen gekocht. Waarom zou u ook? Leningen zijn toch spotgoedkoop. De rente die u betaalt, wordt voor een groot deel terugverdiend door de waardestijging van uw tweede verblijf. Als u al een krediet hebt lopen voor een huis in België, kunt u een heropname van het kapitaal doen. Zo spaart u een paar duizend euro uit. Een andere mogelijkheid is om uw groepsverzekering aan te spreken. Als u daar nadien vers geld in stopt, is dat fiscaal aftrekbaar. Aan een lening in het land waar u koopt, hangen meestal minder gunstige tarieven vast.

Alternatief voor de klassieke lening

Spaarcenten brengen niets op, maar de opbrengst van een beleggingsportefeuille ligt potentieel wel veel hoger. Zo is bij banken het idee ontstaan om leningen te koppelen aan de opbrengst van een effectenportefeuille. Veelal wordt dat de ‘investment loan’, het Lombardkrediet of de alternatieve lening genoemd. Bij deze leningsformule worden uw beleggingen gebruikt als onderpand voor de lening. De bank analyseert de effectenrekening en kleeft er vervolgens een waarde op. Die is onder meer afhankelijk van het risiconiveau van de volledige portefeuille, de looptijd van de onderliggende beleggingen en van de kwaliteit. De waarde van de volledige portefeuille is bepalend voor het maximumbedrag dat u kan lenen.

Let wel, een investment loan is niet voor iedereen weggelegd. Daarvoor moet u al over een aanzienlijke beleggingsportefeuille beschikken. Met een paar duizend euro aan aandelen of obligaties komt u er niet. Om maar een idee te geven: bij Deutsche Bank moeten klanten daarvoor al een beleggingsportefeuille hebben van minstens 100.000 euro.

4. Hoeveel extra kosten zijn er?

Bepaal op voorhand een budget en bouw een kleine marge in, maar ga daar niet over. Laat de makelaar weten dat uw bedrag inclusief alle kosten is, want dat maakt een groot verschil. Afhankelijk van het land waar u koopt, moet u op zo’n 7 tot 15 procent extra rekenen voor onder andere de registratierechten en het werk van de notaris en advocaat.

Wil u een appartement kopen als tweede verblijf? Dan valt er achteraf gegarandeerd elke maand een factuur in de bus voor gemeenschappelijke kosten. Tot slot moet u elk jaar belastingen betalen op uw tweede verblijf.

Vergeet ook niet dat u nadien geld nodig heeft voor de inrichting: meubels, textiel, wasmachine… Hierbij is het belangrijk om het logistieke proces voor de inrichting van uw woning zo vlot mogelijk te laten verlopen. Wil u graag Belgische meubels aankopen of meubels waarover u reeds beschikt, overzetten? Dan moet u het transport hierbij meerekenen. Een simpele oplossing die gegroeid is vanuit INVESTINSPAIN is HOMEINSPAIN. Hierbij wordt het totaalinterieur van uw woning afgesteld op u wensen en wordt u volledig ontzorgd van het transport en de installatie.

Wil u alvast te weten komen met welke financiële elementen u rekening dient te houden bij de aankoop van nieuwbouw aan Costa del Sol? Check dan zeker onze gratis checklist!

 

5. Bij wie koopt u?

In sommige landen mag iedereen zich makelaar noemen en wordt een huis door verschillende kantoren aangeboden. Probeer daar maar eens de juiste, betrouwbare partij uit te kiezen… Gelukkig zijn er een paar criteria. Zo is het een must om samen te werken met een erkende makelaar en bij voorkeur iemand die al wat jaren ervaring heeft. Minstens even belangrijk is dat het een Nederlandstalige makelaar is, zodat u altijd alles begrijpt en kunt vragen. Een professional met zowel een kantoor ter plaatse als in België heeft ook een streepje voor.

Nog een tip: in veel landen heeft de notaris een beperkte rol. Het is daarom verstandig om een advocaat in te schakelen die zaken als de bouwvergunning en de schuldenlast controleert. Als hij het licht op groen zet, koopt u in alle veiligheid.

INVESTINSPAIN is een erkend BIV makelaar, wat wil zeggen dat we onder toezicht staan van het Instituut voor Beroepsmakelaars. Dit biedt voor u als klant enkele voordelen wanneer u een tweede verblijf koopt in het buitenland:

5 belangrijke voordelen van een BIV makelaar:

  1. Gereguleerde Belgische derdenrekening om uw gelden veilig te plaatsen
  2. Een BIV-makelaar dient een gereguleerde Deontologie te volgen, op straffe van uitzetting!
  3. Elke BIV-makelaar heeft een beroepsaanprakelijkheidsverzekering, ter bescherming van de consument.
  4. Elke BIV-makelaar dient zijn of haar vastgoedexpertise aan te tonen, én ook steeds op niveau te houden. Academische opleiding & vastgoed examens zijn de tools hiertoe.
  5. Lokaal kantoor in eigen land, voor contractuele zaken, info-sessies, … in ons geval hebben we kantoren in Spanje, Belgïe en Nederland.

 

Bron: www.hln.be

Ontdek meer blogs?

Waarom het in Costa Del Sol zalig is om te wonen

Wonen in Spanje moet zowat een droom zijn voor iedereen: elke dag heerlijke tapas, een lekker wijntje en vooral elke dag genieten van het zonovergoten klimaat. Maar waarom specifiek kiezen voor de streek Costa Del Sol? Waar ligt Costa Del Sol? Costa Del Sol ligt helemaal onderaan in Spanje, in Andalusië meer bepaald en bestaat uit de provincies Málaga en Granada. Costa Del Sol is een 300 …

Blog apr 25, 2017 0 Lees verder

Ontdek onze INVESTINSPAIN Pinterest pagina!

Wij hebben fantastisch nieuws! Vanaf vandaag kunnen jullie INVESTINSPAIN ook op Pinterest vinden! Bezoek hier onze Pinterest pagina. Wat je mag verwachten op onze Pinterest pagina Op onze pagina kan je al enkele fantastische projecten ontdekken (deze worden uiteraard  aangevuld!). Met deze pagina willen we zoveel mogelijk mensen visueel inspireren met luxe villa’s en residenties die over een adembenemend uitzicht beschikken. Alles voor een …

Blog apr 26, 2017 0 Lees verder

Een nieuwbouwwoning kopen in Spanje:
De financiële...

Een eigen stekje hebben in het zuiden van Spanje heeft heel wat voordelen, maar bij de aankoop van een (nieuwbouw) woning in Zuid-Spanje komt meer kijken dan je zou denken. Vaak krijgen we de vraag van onze klanten welke de fiscale aspecten zijn, die gepaard gaan met een aankoop in het Zuiden, als Belg of Nederlander. Om al deze vragen op een gestructureerde manier …

Blog mei 08, 2017 0 Lees verder

Spaanse kust wordt meer en meer Costa Belgica

Heb je al gehoord van de Costa Belgica? Spanje was in 2016 hét land waar mensen een tweede woning of buitenverblijf kochten. Vorig jaar kochten 14 keer zoveel Belgen een buitenverblijf in het land van de Sangria in vergelijking met 10 jaar geleden. Vastgoedexperten verwachten tussen dit en volgend jaar een verdere stijging in de verkoop van 5%. De cijfers van de Costa Belgica …

Blog mei 10, 2017 0 Lees verder

Vergelijk aanbiedingen

De beste projecten voor u geselecteerd!Doe onze enquete

DE PERFECTE WONING vinden in een constant veranderend vastgoed-landschap van +200 nieuwbouw projecten? Wij helpen u! Doe mee met onze enquete. Na afloop sturen wij persoonlijk de beste projecten in Costa del Sol op basis van UW WENSEN!