geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

Uw zoekresultaten

Tips & ideeën: Wat te doen aan de Costa del Sol?

Heeft u een vakantie ingepland naar het zonnige zuiden van Spanje en bent u benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt aan de Costa del Sol? Bekijk dan zeker onderstaande tips en ideeën om er een onvergetelijke vakantie van te maken.

Ontdek de prachtige natuur

Een wandeling op La Concha

Een beter uitzicht op de Costa del Sol, op Sierra de las Nieves, en op een heldere dag op Gibraltar op Noord-Afrika, is er niet. Voor de avonturiers is het een prachtige plek om de zonsopgang mee te maken.

La Concha is met 1.200 m boven zeeniveau het hoogste punt in de regio Marbella. Concha betekent “schelp” in het Spaans, dit vanwege de vorm van de berg. La Concha is gelegen in het meest zuidelijke gedeelte van de Sierra Blanca bergketen, die een extensie is van de prachtige Sierra de las Nieves en het natuurpark met dezelfde naam.

Charca del Canalon – Istán

La Charca del Canalon ligt zeker niet op de gebruikelijk toeristische route. Het is ook daarom dat het een lokale, bijna verborgen geheime parel is gebleven.

Charca del Canalon is gewoonweg een paradijs: kristalhelder water, watervallen en verborgen rotspoelen. Als u op zoek bent naar een mooie locatie, midden in de natuur nabij Marbella (La Charca ligt 8 km vanaf Istán), dan is een bezoek aan la Charca del Canalon echt de moeite waard. De perfecte plek voor een familiemiddag met picknick!

De beste stranden in de regio

De Costa del Sol is een bekende vakantiebestemming die elk jaar miljoenen internationale toeristen ontvangt. Met meer dan 325 zonnige dagen per jaar, is de Costa del Sol het hele jaar door een geweldige bestemming. Hieronder kan u een aantal voorbeelden terugvinden van de beste stranden in deze regio.

Playa de Cabopino, Marbella

De populariteit van Playa de Cabopino is de afgelopen decennia flink toegenomen. Het fijne, goudkleurige zand en het kalme, schone water maakt het de perfecte familiebestemming. Dit strand is 1.500 meter lang en 25 meter breed.

Playa Nagueles, Marbella

Bent u op zoek naar een luxueuze setting? Dan is Playa Nagueles in Marbella de plek voor u, aangezien dit één van de meest exclusieve stranden in de omgeving is en de favoriete locatie van de allerrijksten. Het strand is ongeveer 800 meter lang en 40 meter breed, het zand is fijn en goudkleurig. Het strand wordt elke dag schoongemaakt. U kan er een luxejacht huren, maar ook strandbedjes en parasols.

Playa de la Rada, Estepona

Playa de la Rada is het centraal gelegen en meest populaire strand in Estepona. Met een lengte van 2.630 meter, zal u altijd een plekje vinden om uw handdoek neer te leggen. Het aanbod aan activiteiten in de omgeving is enorm. Zo kan u bijvoorbeeld de typische gefrituurde vis (pescaíto frito) proeven of het stadje Estepona verkennen.

Playa del Padrón, Estepona

Playa del Padrón, of El Padrón Beach, is een populair strand in Estepona. De groene vegetatie en het zeeleven maken het een bekende bestemming voor vissers. Het is echter ook perfect voor een ontspannende dag met de familie.

Ontdek de Andalusische keuken aan de Costa del Sol

De gastronomie aan de Costa del Sol is zeer gevarieerd. Als u in Malaga bent mag u de traditionele sardientjes (espetos de sardinas) zeker niet missen. Dit zijn gegrilde sardientjes op een spies die worden bereid in de typische strandrestaurants (chiringuitos).

De tapas zijn populair in heel Spanje, maar dan vooral in het zuiden van Spanje. Geniet van deze lekkere hapjes bij een fris biertje of bij een heerlijke wijn uit Malaga in het gezelschap van vrienden en familie! Ontdek hier de top 10 van de beste tapas bars in Malaga.

Geniet van dzon in de meest exclusieve beach clubs

Gelegen aan de Costa del Sol, is Marbella een ideale locatie als u van de beste beach clubs wil genieten. Perfect als u houdt van ontspanning overdag, maar ook als u wil genieten van het beste nachtleven van de regio. De keuze aan beach clubs in Marbella is zeer groot: Nikki Beach, Ocean Club, La Cabane, Funky Buddha Beach. Iets verder, dicht bij Estepona, gelegen in Laguna Village, kan u genieten van de prachtige uitzichten en de trendy setting van Puro Beach.

Feria de Malaga

De Feria van Malaga is een traditioneel feest dat jaarlijks half augustus wordt gevierd. Naast Semana Santa wordt de Feria de Malaga gezien als het grootste evenement van het jaar. Tien warme dagen, met een overvloed aan muziek, dans, vreugde en plezier, de hele dag door. Een deel van de lokale bevolking gaat graag in stijl naar de feesten. Vrouwen zijn dan gekleed in mooie flamenco jurken en heren dragen typische kostuums en een hoed.

Malaga viert al een tiental jaren feest met een drank die de Feria steevast vergezelt. De kenmerkende roze fles met witte stippen wordt doorgegeven van hand tot hand. De gekoelde witte wijn wordt uit typische fuchsia bekers gedronken en aan het proosten en het lachen komt geen einde. Cartojal hoort voor de inwoners van Malaga al jaren bij de festiviteiten van de Feria.

Bron: www.spain-holiday.com

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen