Uw zoekresultaten

Goed nieuws voor investeerders: Stijgende huurprijzen in Marbella

Investeren in vastgoed in het buitenland is vaak een goed idee, zeker als je van plan bent om je woning te verhuren. Voor de huurprijzen ben je dan grotendeels afhankelijk van de lokale markt. Spanje is deze dagen erg interessant aangezien de huurprijzen zijn verhoogd in vergelijking met vorig jaar, zeker de huurprijzen in Marbella.

Waarom specifiek Marbella?

In Marbella ligt de huurprijs sowieso al een pak hoger dan in de andere delen van het land en dat maakt van Marbella- Estepona dé geschikte omgeving om in te investeren.  De regio is zeer gekend, en fel begeerd, als investeerder is dit uiteraard mooi meegenomen.

Wat zijn de huurprijzen in Marbella?

In vergelijking met vorige jaar, is de huurprijs in Marbella gemiddeld 10% hoger, en in regio Estepona zelfs 17%. Dit blijkt uit onderzoek door TecniTasa, die instaat voor waardebepalingen van eigendommen in Spanje. Deze huurprijzen zijn gelijkaardig aan die van pakweg Ibiza, met dat verschil dat de aankoopwaarde van panden in de regio Marbella een pak lager ligt! Een duw in de rug voor je rendementsberekening!

Waarom is nu het ideale moment om te investeren?

De economie in Spanje is al een heel pak verbeterd, maar is nog steeds niet wat het was voor de crisis. De aankoopprijzen zijn dus momenteel nog redelijk laag, maar fors stijgend. De huurprijzen stijgen eveneens fors ten gevolge van een sterk stijgende vraag.

Rendementsberekeningen van Spaans vastgoed, spreken voor zichzelf, zéker wanneer je ze vergelijkt met rendementsberekeningen voor Belgisch vastgoed. Bovendien geniet je van het fantastische klimaat. Al duizenden Belgen deden het je voor.

Aangezien de economie in Spanje zich écht hernomen heeft, maar nog een goede weg af te leggen heeft i.v.m. de jaren voor de crisis, lijkt dit wel hét moment om te investeren in de de Costa del Sol. De verwachtingen van experts zijn immers dat de prijzen in de komende 12 maanden nog fors zullen stijgen.

Wil je inspiratie op doen? Ontdek enkele prachtige projecten!

Laat een antwoord achter

Vergelijk projecten

Gratis E-BookHoe kiest u een SOLIDE NIEUWBOUW INVESTERING (+ 5% ROI)? 

21-pagina's met waardevolle informatie...gratis! In dit E-book onthullen we alle noodzakelijke kennis om een (nieuwbouw) investering tot een success te maken. + HANDIGE CHECKLIST!