€ 0 naar € 5.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Nieuwbouw kopen Spanje: 8 checkpoints die ontwikkelaars NIET vertellen

U wil graag investeren in Spaans vastgoed. Maar waar begint u dan? Bij de ontwikkelaar of makelaar? Om valkuilen te voorkomen, gaat u best naar een erkend makelaar. Rechtstreeks bij de ontwikkelaar kopen biedt namelijk niet meteen een meerwaarde. Wij sommen hier 8 checkpoints op die ontwikkelaars u NIET vertellen wanneer u nieuwbouw wil kopen in Spanje.

Nieuwbouw kopen Spanje Checkpoints 1

Zoektocht via makelaar

Wanneer u opzoek bent naar Spaans vastgoed, laat u zich best bijstaan door een makelaar. Dit biedt op verschillende vlakken voordelen. Één van de voordelen dat mensen zich niet of nauwelijks realiseren is dat een aankoop-makelaar in Spanje volledig gratis is voor de koper. Dit is met name interessant én belangrijk om te weten als u in de markt bent voor een nieuwbouw woning of investering aan de Costa del Sol. Daarom raden we u als klant dan ook aan om via een makelaar uw zoektocht naar de ultieme droomwoning te starten, en niet rechtstreeks naar de ontwikkelaar te gaan. Want de prijzen blijven immers overal dezelfde voor 1 specifiek pand/project, maar een ontwikkelaar zal uiteraard zijn project op een niet-objectieve manier toelichten. Een makelaar daarentegen handelt in het belang van zijn klant, u dus!

8 checkpoints voor nieuwbouw kopen in Spanje

Wanneer u rechtstreeks bij de ontwikkelaar zou willen kopen, dient u enkele belangrijke punten in achting te nemen. De ontwikkelaar focust zich namelijk enkel op het verkopen van zijn project en zal hierdoor op een niet-objectieve manier te werk gaan. Wij sommen voor u 8 checkpoints op waar u rekening mee dient te houden:

 

  1. Mooie zee- of bergzichten: blijven wat ze zijn? Men is niet altijd objectief! Uw makelaar dient dus na te gaan wat de bouwmogelijkheden zijn in de omgeving.
  2. Overige externe factoren — De sales divisie van developers is er om hun project in de omgeving te verkopen. Hoe betrouwbaar is hun oordeel over de locatie? Zijn er wellicht addertjes onder het gras? e.g. geurhinder, geluidshinder, ongezonde industrie, of komt u komende 5 jaar in een bouwput terecht?
  3. Hoever kan u zich indekken contractueel? Wij zijn en blijven uw aanspreekpunt!
  4. Welke bouwkwaliteiten worden gehanteerd in welk project? Wij kennen alle grote developers aan de kust en kunnen u van objectief advies voorzien.
  5. Welke realistische opleverdatum is er? Is de aangegeven datum door de ontwikkelaar werkelijk haalbaar?
  6. Wat als de oplevering niet gerespecteerd wordt? Is er een boete-clausule opgenomen in het contract?
  7. Fase in het project — Wordt het project in de toekomst uitgebreid? Is dit interessant voor u? Of wellicht juist niet. De developer is óók hier niet altijd objectief over, omdat de sales-focus altijd bij de huidige fase ligt.
  8. Vergelijkbare objecten — Meer dan 30% van de kopers koopt iets anders dan ze oorspronkelijk in gedachten hadden. Vraag uw makelaar daarom voor vergelijkbare objecten.

Wil u graag naast deze checkpoints meer info over nieuwbouw kopen in Spanje? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Check ook zeker onze andere blogs vol interessante tips en info!


INVESTINSPAIN ENQUÊTE

Wil u alvast uw zoektocht beginnen naar dé ideale droomwoning aan de Costa del Sol? Kom dan te weten via onze INVESTINSPAIN enquête welke projecten het meest geschikt zijn voor u! Aan de hand van 16 simpele vragen, sturen we u nadien een overzicht van de geselecteerde projecten.

 

powered by Typeform

Recente blogs

appartement te koop Marbella

Uw Belgische makelaar in Zuid-Spanje: INVESTINSPAIN

Belgische makelaar in Zuid-Spanje: INVESTINSPAIN – U kan ons zowel in Spanje als België vinden. Villa of appartement in Zuid-Spanje kopen? INVESTINSPAIN is uw vastgoedmakelaar wanneer u een luxe tweede verblijf in Zuid-Spanje (regio Málaga) zoekt! Ontdek hier hoe wij u via ons uitgebreide service pakket bijstaan! Wij helpen u in Zuid-Spanje droomhuis vinden Inspectiereis plannen 1. Wij helpen u in Zuid-Spanje droomhuis vinden ...
Blog jan 08, 2021 0 Lees verder
Malaga wordt de nieuwe Silicon Valley

Malaga wordt de nieuwe “Silicon Valley” v...

Het nieuwe cybersecurity “centre of excellence” van de techgigant dat in Malaga zal worden gebouwd, betekent dat “de stad in korte tijd veel ontheemde werknemers van grote bedrijven zal moeten herbergen. Daarom wordt Malaga de nieuwe “Silicon Valley”. Dit zal naar een een stijging in de vraag naar luxe woningen aan de Costa del Sol in Spanje leiden. Google’s plannen in Malaga De plannen …

Blog, Costa del Sol dec 12, 2022 0 Lees verder
Manilva beach

Manilva

De meest belangrijke zaken die u moet weten over Manilva Algemeen Bezienswaardigheden Culinair genieten Lifestyle Nachtleven Shoppen Sport & Ontspanning Stranden & Beach clubs Vastgoed projecten Waarom Manilva? 1. Algemeen Manilva ligt aan de zuidwestelijke rand van de provincie Malaga, op de grens met Cádiz. De stad is opgesplitst in twee delen, de badplaats en het charmante witte dorp, gelegen op slechts 3 kilometer …

Costa del Sol jul 10, 2020 0 Lees verder
marbella 6458 xl

Aantal nieuwbouw projecten Costa del Sol in 2021

Klanten die op zoek zijn naar een nieuwe woning in Estepona, Marbella of één van de andere Costa del Sol hotspots vinden vandaag de dag een enorm aanbod en een grote verscheidenheid aan nieuwe ontwikkelingen; zo veel dat ze niet in staat zijn om ze allemaal te bekijken.” In dit artikel Cijfers: Aantal nieuwbouwprojecten in de Costa del Sol De rol van een aankoopmakelaar …

Blog jan 26, 2021 0 Lees verder

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen

Een luxe inrichting geregeld op afstand. Ontdek onze Interieur Design afdeling Home in Spain.

X