€ 0 naar € 5.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Nieuwbouw kopen Spanje: 8 checkpoints die ontwikkelaars NIET vertellen

U wil graag investeren in Spaans vastgoed. Maar waar begint u dan? Bij de ontwikkelaar of makelaar? Om valkuilen te voorkomen, gaat u best naar een erkend makelaar. Rechtstreeks bij de ontwikkelaar kopen biedt namelijk niet meteen een meerwaarde. Wij sommen hier 8 checkpoints op die ontwikkelaars u NIET vertellen wanneer u nieuwbouw wil kopen in Spanje.

Nieuwbouw kopen Spanje Checkpoints 1

Zoektocht via makelaar

Wanneer u opzoek bent naar Spaans vastgoed, laat u zich best bijstaan door een makelaar. Dit biedt op verschillende vlakken voordelen. Één van de voordelen dat mensen zich niet of nauwelijks realiseren is dat een aankoop-makelaar in Spanje volledig gratis is voor de koper. Dit is met name interessant én belangrijk om te weten als u in de markt bent voor een nieuwbouw woning of investering aan de Costa del Sol. Daarom raden we u als klant dan ook aan om via een makelaar uw zoektocht naar de ultieme droomwoning te starten, en niet rechtstreeks naar de ontwikkelaar te gaan. Want de prijzen blijven immers overal dezelfde voor 1 specifiek pand/project, maar een ontwikkelaar zal uiteraard zijn project op een niet-objectieve manier toelichten. Een makelaar daarentegen handelt in het belang van zijn klant, u dus!

8 checkpoints voor nieuwbouw kopen in Spanje

Wanneer u rechtstreeks bij de ontwikkelaar zou willen kopen, dient u enkele belangrijke punten in achting te nemen. De ontwikkelaar focust zich namelijk enkel op het verkopen van zijn project en zal hierdoor op een niet-objectieve manier te werk gaan. Wij sommen voor u 8 checkpoints op waar u rekening mee dient te houden:

 

 1. Mooie zee- of bergzichten: blijven wat ze zijn? Men is niet altijd objectief! Uw makelaar dient dus na te gaan wat de bouwmogelijkheden zijn in de omgeving.
 2. Overige externe factoren — De sales divisie van developers is er om hun project in de omgeving te verkopen. Hoe betrouwbaar is hun oordeel over de locatie? Zijn er wellicht addertjes onder het gras? e.g. geurhinder, geluidshinder, ongezonde industrie, of komt u komende 5 jaar in een bouwput terecht?
 3. Hoever kan u zich indekken contractueel? Wij zijn en blijven uw aanspreekpunt!
 4. Welke bouwkwaliteiten worden gehanteerd in welk project? Wij kennen alle grote developers aan de kust en kunnen u van objectief advies voorzien.
 5. Welke realistische opleverdatum is er? Is de aangegeven datum door de ontwikkelaar werkelijk haalbaar?
 6. Wat als de oplevering niet gerespecteerd wordt? Is er een boete-clausule opgenomen in het contract?
 7. Fase in het project — Wordt het project in de toekomst uitgebreid? Is dit interessant voor u? Of wellicht juist niet. De developer is óók hier niet altijd objectief over, omdat de sales-focus altijd bij de huidige fase ligt.
 8. Vergelijkbare objecten — Meer dan 30% van de kopers koopt iets anders dan ze oorspronkelijk in gedachten hadden. Vraag uw makelaar daarom voor vergelijkbare objecten.

Wil u graag naast deze checkpoints meer info over nieuwbouw kopen in Spanje? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Check ook zeker onze andere blogs vol interessante tips en info!


  Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn daarom van toepassing.

  INVESTINSPAIN ENQUÊTE

  Wil u alvast uw zoektocht beginnen naar dé ideale droomwoning aan de Costa del Sol? Kom dan te weten via onze INVESTINSPAIN enquête welke projecten het meest geschikt zijn voor u! Aan de hand van 16 simpele vragen, sturen we u nadien een overzicht van de geselecteerde projecten.

   

  powered by Typeform

  Recente blogs

  5 veelvoorkomende problemen bij het kopen van een woning in Zuid-Spanje

  5 veelvoorkomende problemen bij het kopen van een woni...

  Het kopen van de ideal woning, nieuwbouw of bestaande objecten, is niet altijd even eenvoudig in Zuid-Spanje. Uiteraard is er allereerst de taalbarrière. Maar ook de wetgeving is anders. Bovendien zijn er (externe) elementen waar rekening mee gehouden dient te worden. In dit artikel delen de vastgoed-experts van Investinspain 5 veelvoorkomende problemen bij het kopen van een woning in Zuid-Spanje. 1. Er zijn openstaande …

  Ojén

  Ojén

  De meest belangrijke zaken die u moet weten over Ojén Algemeen Bezienswaardigheden Culinair genieten Lifestyle Nachtleven Shoppen Sport & Ontspanning Stranden & Beach clubs Vastgoed projecten Waarom Ojén? 1. Algemeen Ten noorde van Marbella vindt u het pittoresque dorpje Ojén. Het ligt aan de voet van de Sierra Blanca en bevindt zich daardoor in een ruw, bergachtig gebied. Ojén werd door The Times toegevoegd …

  Costa del Sol jun 30, 2020 0 Lees verder
  Marbella Club Golf

  De 12 beste golfbanen in Costa del Sol

  Houdt u net zoals ons van lekker naar het strand gaan, genieten van de zon en het spelen van golf? Dan zit u in Costa del Sol helemaal goed. Hier zijn er namelijk meer dan 50 golfbanen te vinden! Maar wat zijn nu de beste golfbanen in Costa del Sol en waar exact kan u ze vinden? Lees zeker hieronder verder om dat te weten …

  Blog jul 23, 2020 0 Lees verder

  Second Home Antwerp Expo te druk?

  Is uw interesse in een droomhuis in Zuid-Spanje nog steeds actief? Maar komt de planning u niet uit om naar Second Home te Antwerp Expo af te reizen op 18-19 mei? Of is dit te druk voor u? Wij nodigen u graag uit bij ons op kantoor in Mechelen voor een persoonlijk gesprek op maat, wanneer het u wel uitkomt. Tijdens dit gesprek luisteren we naar uw behoeften, vertalen we …

  Blog mei 15, 2019 0 Lees verder

  Laat een antwoord achter

  Vergelijk aanbiedingen

  TIJD BESPAREN? Wij zoeken voor u!Vul onze online vragenlijst in

  DE PERFECTE WONING vinden in een constant veranderend vastgoed-landschap van +200 nieuwbouw projecten? Wij helpen u! Doe mee met onze enquete. Na afloop sturen wij persoonlijk de beste projecten in Costa del Sol op basis van UW WENSEN!