geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

Uw zoekresultaten

Nieuwbouw kopen Spanje: 8 checkpoints die ontwikkelaars NIET vertellen

U wil graag investeren in Spaans vastgoed. Maar waar begint u dan? Bij de ontwikkelaar of makelaar? Om valkuilen te voorkomen, gaat u best naar een erkend makelaar. Rechtstreeks bij de ontwikkelaar kopen biedt namelijk niet meteen een meerwaarde. Wij sommen hier 8 checkpoints op die ontwikkelaars u NIET vertellen wanneer u nieuwbouw wil kopen in Spanje.

Malaga view

Zoektocht via makelaar

Wanneer u opzoek bent naar Spaans vastgoed, laat u zich best bijstaan door een makelaar. Dit biedt op verschillende vlakken voordelen. Één van de voordelen dat mensen zich niet of nauwelijks realiseren is dat een aankoop-makelaar in Spanje volledig gratis is voor de koper. Dit is met name interessant én belangrijk om te weten als u in de markt bent voor een nieuwbouw woning of investering aan de Costa del Sol. Daarom raden we u als klant dan ook aan om via een makelaar uw zoektocht naar de ultieme droomwoning te starten, en niet rechtstreeks naar de ontwikkelaar te gaan. Want de prijzen blijven immers overal dezelfde voor 1 specifiek pand/project, maar een ontwikkelaar zal uiteraard zijn project op een niet-objectieve manier toelichten. Een makelaar daarentegen handelt in het belang van zijn klant, u dus!

8 checkpoints voor nieuwbouw kopen in Spanje

Wanneer u rechtstreeks bij de ontwikkelaar zou willen kopen, dient u enkele belangrijke punten in achting te nemen. De ontwikkelaar focust zich namelijk enkel op het verkopen van zijn project en zal hierdoor op een niet-objectieve manier te werk gaan. Wij sommen voor u 8 checkpoints op waar u rekening mee dient te houden:

 

  1. Mooie zee- of bergzichten: blijven wat ze zijn? Men is niet altijd objectief! Uw makelaar dient dus na te gaan wat de bouwmogelijkheden zijn in de omgeving.
  2. Overige externe factoren — De sales divisie van developers is er om hun project in de omgeving te verkopen. Hoe betrouwbaar is hun oordeel over de locatie? Zijn er wellicht addertjes onder het gras? e.g. geurhinder, geluidshinder, ongezonde industrie, of komt u komende 5 jaar in een bouwput terecht?
  3. Hoever kan u zich indekken contractueel? Wij zijn en blijven uw aanspreekpunt!
  4. Welke bouwkwaliteiten worden gehanteerd in welk project? Wij kennen alle grote developers aan de kust en kunnen u van objectief advies voorzien.
  5. Welke realistische opleverdatum is er? Is de aangegeven datum door de ontwikkelaar werkelijk haalbaar?
  6. Wat als de oplevering niet gerespecteerd wordt? Is er een boete-clausule opgenomen in het contract?
  7. Fase in het project — Wordt het project in de toekomst uitgebreid? Is dit interessant voor u? Of wellicht juist niet. De developer is óók hier niet altijd objectief over, omdat de sales-focus altijd bij de huidige fase ligt.
  8. Vergelijkbare objecten — Meer dan 30% van de kopers koopt iets anders dan ze oorspronkelijk in gedachten hadden. Vraag uw makelaar daarom voor vergelijkbare objecten.

Wil u graag naast deze checkpoints meer info over nieuwbouw kopen in Spanje? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Check ook zeker onze andere blogs vol interessante tips en info!


INVESTINSPAIN ENQUÊTE

Wil u alvast uw zoektocht beginnen naar dé ideale droomwoning aan de Costa del Sol? Kom dan te weten via onze INVESTINSPAIN enquête welke projecten het meest geschikt zijn voor u! Aan de hand van 16 simpele vragen, sturen we u nadien een overzicht van de geselecteerde projecten.

 

powered by Typeform

Recente blogs

Meteoriet Andalusie

Meteoor Andalusië: Groene gloed te zien bove...

april 15, 2024
Meteoor Andalusië: Op 14 april om 00.35 uur GMT trok een indrukwekkende vuurbal door een deel van de hemel van Anda ...
Lees verder
De Bloeiende Woningmarkten: Wat Verwachten Kopers in 2024?

De luxe woningmarkt in Spanje: Wat Verwachte...

april 12, 2024
Luxe vastgoed in Spanje heeft de afgelopen jaren een vlucht gemaakt. Vooral in de voornaamste gebieden aan de Costa ...
Lees verder
Malaga Paasvakantie

Malaga opnieuw een van de favoriete bestemmi...

maart 20, 2024
Malaga is opnieuw een van de meest gewilde bestemmingen voor Pasen onder Europeanen. Concreet is het voor Nederland ...
Lees verder
la termica Malaga

Vastgoedproject ‘La Térmica’ in ...

maart 15, 2024
De gemeenteraad van Malaga heeft het project “La Térmica” goedgekeurd. Dit project heeft inmiddels alle ...
Lees verder

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen