geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Mijas: De beste luxe nieuwbouwprojecten te koop (2022 Update)

Mijas De beste luxe nieuwbouwprojecten te koop
Home » Mijas: De beste luxe nieuwbouwprojecten te koop (2022 Update)

Gelegen in Mijas Costa, tussen het historische Malaga en het glamoureuze Marbella, liggen deze fantastische investeringsobjecten op slechts 25 minuten van de internationale luchthaven van Malaga.

Alles weten over Mijas? Klik hier voor onze Mijas gids.

De levendige stad Fuengirola ligt op slechts 2 km afstand en het Mijas Costa strand is makkelijk en snel te bereiken.

Of u nu een strandliefhebber, golfer, nachtbraker of cultuurliefhebber bent, u vindt een overvloed aan attracties aan de zonovergoten Costa del Sol. Met kilometers Blauwe Vlag stranden bezaaid met ‘chiringuitos’, chique boetieks, plus bekroonde galeries en musea, kan de Costa del Sol bogen op een bloeiende toeristische industrie, met meer dan 13 miljoen bezoekers in 2019.

Naast bovengenoemde overtuigende punten gaan we dieper in op de redenen waarom u Mijas als uw nieuwe woonplaats moet kiezen.

Vastgoed selectie Mijas 2022 (Nieuwbouwprojecten)

https://investinspain.be/project/te-koop/buena-vista-hills/
https://investinspain.be/project/te-koop/evergreen-homes/
https://investinspain.be/project/te-koop/la-quinta-de-cerrado/

Bekijk hier het volledige aanbod nieuwbouw vastgoed te koop in Mijas.


Onze laatste artikelen


Grote internationale gemeenschap in Mijas

“Er komen steeds nieuwe mensen in Mijas wonen en ons bevolkingsaantal is voor de allereerste keer boven de 90.000 uitgekomen,” zei de burgemeester, Josele González, een paar dagen geleden. In de afgelopen 12 maanden is de geregistreerde bevolking van Mijas met meer dan 2.200 gegroeid tot een totaal van 91.154.

Hij schrijft dit toe aan de kwaliteit van de diensten en de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking. Daarbij zegt hij dat de populariteit een teken is van een gezonde gemeente.

Opmerkelijk is dat er nu mensen van 127 verschillende nationaliteiten in het bevolkingsregister staan ingeschreven en dat de Britse gemeenschap opnieuw de grootste is met bijna 10.000 inwoners. Waarmee Mijas de eerste plaats in Andalusië is met zo’n groot aantal Britten.

De volgende op de lijst wat betreft het aantal buitenlandse inwoners zijn de Noren, met 2.886, en Zweden, met 900.

In totaal zijn er 60.854 Spaanse ingezetenen in het bevolkingsregister ingeschreven en meer dan 30.000 niet Spaanse ingezetenen. Met andere woorden, de internationale gemeenschap maakt nu een derde uit van de bevolking in Mijas.

Mijas is veelzijdig

Het gebied van Mijas, gelegen in de gemeente Malaga, is doordrenkt van een lange Spaanse geschiedenis met Mijas pueblo bekend om zijn sterke stand toen het belegerd werd door de Moren.

Mijas is verdeeld in meerdere gebieden die voor iedereen wat te bieden heeft. Ga je voor het typisch Spaanse dorpsgevoel in Mijas Pueblo? Of toch voor de charmante kustdorpen la Cala de Mijas of Las Lagunas. De blue-flag stranden van Mijas Costa behoren tot de beste van Europa.

Elk deel van deze veelzijdige streek heeft zijn eigen aanbod. Voor toeristen zijn er vele toeristische trekpleisters zoals de oude arena, de middeleeuwse kerk en de ezeltaxi’s die worden gebruikt om de steile, kronkelende heuvels van de straten van Mijas Pueblo te trotseren. Daarnaast is Mijas Pueblo een zogenaamde pueblo blanco. Wat ‘witte stad’ betekent. De exquise, klassieke witte architectuur is ook een trekpleister als aanvulling op de grote verscheidenheid aan fauna en flora die in het voorjaar op de Spaanse heuvel verschijnt. 

Het multiculturele nachtleven en het winkelaanbod aan de kust is ideaal voor degenen die op zoek zijn naar een beetje meer uitbundigheid. Er is een breed scala aan bars en chiringuitos en zowel wereldwijde superstores als elegante lokale boetieks.

De sfeer in Mijas is zeer veelzijdig, met voor ieder wat wils. Of u nou op zoek bent om ontspannen te dineren in een van de vele chiringuitos of te nippen van wijnen uit de regio. In Mijas bent u aan het juiste adres.

Op zoek naar familie fun? Bezoek dan het gerenommeerde Mijas Water Park: AquaMijas. Met spectaculaire attracties in dit park verveeld uw gezin zich zeker niet. 

Mijas ligt centraal

De luchthaven van Malaga, Fuengirola, Torremolinos en de stad Malaga liggen allemaal op korte afstand ten oosten van Mijas, terwijl Marbella en Estepona slechts een korte rit naar het westen zijn.  De locatie van Mijas biedt gemakkelijke toegang tot het allerbeste van de Costa del Sol, terwijl ook alle lokale voorzieningen die u zich kunt wensen voor de deur liggen.

Meer van ons blog:

Mijas is booming

Mijas ligt tussen Fuengirola en Marbella in. Het is duidelijk rustiger dan beide steden en daar liggen ook de mogelijkheden. Het gebied zal steeds meer in trek raken wat het gebied nog aantrekkelijker maakt. Zo is hotel La Zambra van plan te openen in Juni 2022 en werd nu al door Forbes in de lijst van ‘most exciting openings’ gezet.

“Het legendarische Byblos-hotel werd voor het eerst geopend in 1984 en zal in het voorjaar herboren worden als La Zambra, onderdeel van The Unbound Collection by Hyatt,” schrijft Forbes.

Na de volledige transformatie, verzorgd door de Mallorcaanse architectuurstudio Esteva i Esteva, beschikken over 197 kamers; drie zwembaden; en een wellness-centrum. Het hotel ligt in de buurt van twee 18-holes golfbanen.

Byblos is gesloten sinds 2015. De heropening van La Zambra zal minstens 200 nieuwe banen creëren in Mijas.

Joost Kruissen, general manager van La Zambra, zegt: “We zijn erg trots dat we zo vroeg in de lijst van de meest opwindende nieuwe hotels van Europa in 2022 van Forbes magazine zijn verschenen. Het is een zeer ambitieus project; de wedergeboorte van een iconisch hotel het oude Byblos, dat symbool staat voor de hedonistische luxe van de jaren ’80 en ’90, met een grote geschiedenis als de favoriete accommodatie voor royalty en de elite aan het einde van de 20e eeuw.”

La Zambra beschikt over 197 kamers, restaurants, een wellnesscentrum en spa, recreatiegebieden en een privéruimte voor vergaderingen en evenementen.

Eerdere gasten waren onder meer prinses Diana, de Rolling Stones, Antonio Banderas en de Saoedische koninklijke familie.

Aanbod InvestinSpain

Bent u net als ons overtuigd van de charme van Mijas? Kijk dan direct naar ons aanbod van villa’s, apartementen, townhouses en penthouses in Mijas en La Cala de Mijas of neem contact met ons op.

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen