Uw zoekresultaten

Overzicht COVID-19 maatregelen in Andalusië (Spanje)

Volg het laatste nieuw omtrent de maatregelen van het corona-virus (COVID-19) in Andalusië.

Overzicht COVID-19 maatregelen in Andalusië (Spanje)

Dit artikel wordt met regelmaat aangevuld, aangepast en geüpdatet. Om er zeker van te zijn dat de informatie actueel en correct is, raadplegen wij dagelijks de volgende bronnen:

Interactieve COVID-kaart Andalusië

Deze interactieve kaart laat u toe om met één klik het Covid-19 waarschuwingsniveau te kennen waarin alle gemeenten van Andalusië zich bevinden en de beschermingsmaatregelen waaraan u moet voldoen.

Voor een topografisch overzicht van het aantal besmettingen kunt u de volgende bronnen raadplegen:


Reizen naar Andalusië vanuit België / Nederland

Voor het laatste reisadvies willen we u graag doorsturen naar de officiële websites van de autoriteiten in België en Nederland.


Update 23-11-2020

 • Zoals aangekondigd in de update van 13 november, is het sinds maandag 23 november is het alleen nog toegestaan om zowel het Spaanse vasteland als de Balearen en Canarische Eilanden via vliegvelden en havens binnen te komen als men de documentatie van een negatieve PCR-test bij zich draagt. Het niet bij je hebben van deze testuitslagen kan zorgen voor hoge boetes tot 6.000 euro.
 • Na de G20 top dit weekend heeft premier Pedro Sánchez tijdens een televisietoespraak en persconferentie aangegeven dat het Spaanse vaccinatieplan in januari van start gaat. Dat zal landelijk gebeuren vanuit ruim 13.000 vaccinatie punten. Spanje is samen met Duitsland een van de eerste EU-landen dat een vaccinatieplan heeft gepresenteerd.
 •  De regionale overheid van de autonome regio Andalusië heeft op zondag 22 november bekend gemaakt dat de huidige corona-maatregelen die zouden eindigen op 23 november verlengd worden tot 10 december. Dat betekent dat tot die nieuwe datum de regionale en lokale (gemeentelijke) lockdowns gehandhaafd blijven evenals de avondklok van 22 tot 7 uur en de sluiting van winkels en horeca vanaf 18 uur.

Update 13-11-2020

Reizigers uit risicolanden moeten een Covid-test afleggen voordat ze vanaf 23 november naar Spanje komen.
Wie door de lucht, over zee of over land komt, moet een negatieve PCR-test uitvoeren die in de 72 uur voor aankomst op papier of in digitaal formaat is afgenomen. Vanaf 23 november eist de Spaanse regering dat alle mensen die vanuit risicolanden door de lucht, over zee of over land naar Spanje komen, aantonen dat ze in de 72 uur voorafgaand aan hun binnenkomst in het land negatief hebben getest op Covid-19-besmetting (via PCR-tests).

Dit beleid werd woensdag gepresenteerd door de minister van Volksgezondheid Salvador Illa en komt, volgens bronnen van de centrale regering, als gevolg van de druk van de regionale regering van Madrid die beweert dat ongecontroleerde mensen die via de luchthaven Barajas binnenkomen, verantwoordelijk zijn voor massale uitbraken in het gebied.

Deze regels gelden ten tijde van de update van dit artikel voor reizigers uit zowel Nederland als België. Voor de actuele status van eerder vernoemde landen verwijzen wij u graag naar bovenstaand hoofdstuk: Reizen naar Andalusië vanuit België / Nederland.

Bron: http://www.surinenglish.com/national/202011/11/travellers-from-high-risk-20201111173001.html

Update – 10-11-2020

Nieuwe, strengere maatregelen
Nu volgt een samenvattend overzicht van de nieuwe corona-maatregelen voor de komende twee weken in Andalusië. De maatregelen zijn geldig van dinsdag 10 november middernacht tot en met 23 november. De regionale premier van Andalusië, Juanma Moreno, heeft deze nieuwe regels op zondag 8 november kenbaar gemaakt.

Nieuwe Avondklok

De avondklok in Andalusië (Costa del Sol) is verlengd tot 23 november en het beginuur is aangepast. Vanaf dinsdag 10 november middernacht geldt een ‘toque de queda’ van 22 tot 7 uur (in plaats van 23 tot 6 uur) in heel Andalusië. Iedereen moet tijdens deze uren binnenshuis zijn en slechts met enkele geldige redenen mag men buitenshuis zijn.

Horeca / winkels

De horeca moet in heel Andalusië vanaf 18 uur dicht. Dat betekent dat de bars en restaurants die tot nu toe tot 22.30 uur open mochten zijn, hun lokalen moeten sluiten om 18 uur en daarna alleen nog take away of delivery mogen leveren. Verder moeten ook alle niet essentiële activiteiten en dus ook winkels vanaf 18 uur dicht in heel Andalusië.

Lockdowns

De regionale lockdown voor heel de regio Andalusië blijft gehandhaafd en is verlengd tot 23 november.

De scholen zullen tijdens de periode van 10 november t/m 23 wel gewoon openblijven. Op universiteiten gelden wél diverse restricties.

Reizen (reisbeperkingen) 

Nieuw is dat deze lockdowns ook voor ALLE 778 gemeenten gelden vanaf dinsdag 10 november middernacht wat betekent dat niemand de autonome regio in- en uit mag reizen maar ook niet de eigen gemeente mag verlaten of binnenkomen.

Covid-19 cijfers in Andalusië (10 november update)

Het aantal positieve Coronavirus tests in de laatste zeven dagen in Andalusië was 22.070 die met symptomen genummerd 1.600. In de laatste veertien dagen was het aantal positieve testen 47.879 en het aantal symptomen 6.057. De gevallen zijn sinds maart elke dag te zien in de grafiek. Er zijn in totaal 182.626 positieve testen geweest in Andalusië sinds het begin van de Coronavirus pandemie.

De tests die in Andalusië zijn uitgevoerd in de zeven dagen tot 06-11-2020 waren 141.963 (PCR 96.928 en Antilichaam 45.435), 19% waren positief.

Bevestigde gevallen die een ziekenhuisopname in Andalusië in de laatste zeven dagen nodig hadden nummer 987, het totaal aantal opnames voor de pandemie is 15.646. Bevestigde gevallen die intensieve zorg opname in Andalusië in de laatste zeven dagen nodig hadden was 49, het totaal voor de pandemie is 1,425.

Covid 19 cijfers in Andalusie 10 11 2020

Het aantal Coronavirus-patiënten dat momenteel in de ziekenhuizen van Andalusië is opgenomen, bedraagt 3.478, waarvan 460 op de intensive care. (Gerapporteerd door Junta de Andalucia Consejeria Salud – 10-11-2020).


Algemene informatie COVID-19

COVID-19 beïnvloedt verschillende mensen op verschillende manieren. De meeste geïnfecteerde mensen zullen een milde tot matige ziekte ontwikkelen en herstellen zonder ziekenhuisopname.

De meest voorkomende symptomen:

 • koorts
 • droge hoest
 • vermoeidheid

Minder vaak voorkomende symptomen:

 • pijnen en pijn…
 • keelpijn
 • diarree
 • conjunctivitis
 • hoofdpijn
 • verlies van smaak of geur
 • huiduitslag, of verkleuring van vingers of tenen

Ernstige symptomen:

 • ademhalingsmoeilijkheden of kortademigheid
 • pijn of druk op de borst
 • verlies van spraak of beweging

Zoek onmiddellijk medische hulp als u ernstige symptomen heeft. Bel altijd voordat u uw arts of gezondheidsinstelling bezoekt.

Mensen met lichte symptomen die anders gezond zijn, moeten hun symptomen thuis behandelen.

Gemiddeld duurt het 5-6 dagen vanaf het moment dat iemand geïnfecteerd is met het virus om de symptomen te laten zien, maar het kan tot 14 dagen duren.

Bron: https://www.who.int


Investinspain vastgoedblog

Laat een antwoord achter

 • Geavanceerd zoeken

  € 0 naar € 5.000.000

 • Onze verschillende projecten

 • Gratis Downloads

Vergelijk projecten

Gratis E-BookHoe kiest u een SOLIDE NIEUWBOUW INVESTERING (+ 5% ROI)? 

21-pagina's met waardevolle informatie...gratis! In dit E-book onthullen we alle noodzakelijke kennis om een (nieuwbouw) investering tot een success te maken. + HANDIGE CHECKLIST!