Uw zoekresultaten

Beleggen in Spaans vastgoed: veel goede redenen om het NU te doen

Hoogwaardige projecten aan interessante voorwaarden

De regio rond Marbella is door het milde klimaat met 325 dagen zon per jaar gegeerd. De talrijke vluchten van amper 2.5u vanuit verschillende luchthavens in België maken deze regio erg toegankelijk zelfs voor een weekendje. Het exclusieve Puerto Banus, de mooie stranden en strandbars en de nabijheid van prachtige golfbanen zijn allemaal toegevoegde waarden voor de regio.

Ontwikkelaars brengen prachtige projecten op de markt op sublieme locaties aan interessante voorwaarden. Bij off-plan kopen en zeker in een eerste fase worden erg interessante prijzen gehanteerd.

Goede return on investment door verhuur

Uw return on investment is hoog, zowel als investeerder als om je pensioen aan te vullen. Het is reëel een bruto huuropbrengst van 4 tot 8% te verwachten.

Deze zijn veel hoger en stabieler dan opbrengsten uit dividenden. Vergelijk met gemiddeld dividend opbrengst S&P (12 mnd cijfers juni ’17): 1,93%.

Een voorbeeld-berekening van huuropbrengst

Een 3 slaapkamer gelijkvloers appartement staat te koop in eerste fase aan 239.000€ (excl. kosten)

 • Hoogseizoen (Juli – Augustus, Kerst, en paasvakantie): 1.250€/week
 • Midseizoen (Mei, Juni, September): 1.000€/week
 • Laagszeizoen (andere perioden): 850€/week

Daarbij kunnen volgende als realistisch beschouwd worden:

 • 10 weken hoogseizoen per jaar: 12.500€
 • 6 weken midseizoen: 6.000€
 • 6 weken Laagseizoen: 5.100€

Totale bruto-opbrengst voor verhuur hiervan: 23.600€/jaar.
Investering van 271.265€ (239.000€ + 13,5%) is dit dus 8,7%!!!

Meerwaarde op uw vastgoed : de verwachtingen

De spaanse economie groeit als één van de snelste in de Eurozone. Ook de komende kwartalen blijft de economische groei van Spanje relatief sterk. Het consumptievertrouwen stijgt.

De waarde van vastgoed in en om Marbella stijgt gestaag. De prijzen stijgen en verwachtingen spreken van een maandelijkse stijging van 1% over de komende 5 jaren, een samengestelde groei van liefst 60%.

Investeringsopties

De cash buyer staat in een sterke positie omdat hij kan aankopen zonder met banken te overleggen en dus snel kan handelen en soms nog wel wat extra voordelen (kortingen) kan halen uit zijn sterke financiële positie.

Hypothecair krediet. De bank financiert een groot deel van je aankoop en zelf investeer je een klein percentage. Wanneer het vastgoed deels of volledig is terugbetaald kan je dat deel terug opnemen om een volgend vastgoed te kopen met het eerste als onderpand.

De alternatieve lening of investment loan. Uw effectenrekening is het onderpand voor uw vastgoed. Afhankelijk van het risiconiveau, looptijd en kwaliteit wordt een waarde bepaald welke staat voor de waarde van het ontleningsbedrag. Zo hoef je geen aandelen te verkopen en heb je geen kosten die normaal verbonden zijn aan de hypothecaire lening.

De bulletlening laat je geen kapitaal afbetalen maar enkel interesten. Je huuropbrengsten betalen je lening terug en jij hebt de meerwaarde van je vastgoed.

Wens je meer info over vastgoed in Marbella? Twijfel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.

Laat een antwoord achter

 • Geavanceerd zoeken

  € 0 naar € 5.000.000

 • Onze verschillende projecten

 • Gratis Downloads

Vergelijk projecten

Gratis E-BookHoe kiest u een SOLIDE NIEUWBOUW INVESTERING (+ 5% ROI)? 

21-pagina's met waardevolle informatie...gratis! In dit E-book onthullen we alle noodzakelijke kennis om een (nieuwbouw) investering tot een success te maken. + HANDIGE CHECKLIST!