geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

4 redenen om te verhuizen naar de Costa Del Sol, Spanje in 2023

Met zijn gematigde klimaat en kilometerslange gouden zandstranden is de Costa del Sol in Andalusië, Spanje al lang een van de meest populaire bestemmingen voor expats uit europa die een nieuw leven in de zon willen beginnen. Met een aantal spectaculaire luxe woningen in de regio en een uitstekende levensstandaard is het gemakkelijk te zien waarom.

Geschatte leestijd: 8 minuten

Waarom verhuizen naar de Costa del Sol?

Ooit een toevluchtsoord van kleine vissersdorpjes, is het gebied de afgelopen 100 jaar aanzienlijk gegroeid. Van de kosmopolitische aantrekkingskracht van de hoofdstad van de regio, Malaga, tot de luxe van het trendy Marbella, er is hier voor elk wat wils, of het nu gaat om succesvolle jonge professionals, opgroeiende gezinnen of paren op zoek naar een stukje van het goede leven.

malaga
Málaga, Costa del Sol

Ondanks Brexit is verhuizen naar Andalusië nog steeds een reële mogelijkheid, ook voor mensen uit het Verenigd Koninkrijk. Spanje biedt momenteel gouden visa aan Britse expats die minimaal 500.000 euro investeren in luxe onroerend goed of minstens een miljoen euro storten op een Spaanse bankrekening. Dus als u dacht dat de droom van een idyllische Spaanse levensstijl al lang dood was, denk dan nog maar eens na.

Met een gevarieerd levenstempo langs de kust en een uitstekende levenskwaliteit met tal van mogelijkheden voor sociale contacten, werkgelegenheid en ontspanning. InvestinSpain, leiders in nieuwbouw van luxe onroerend goed aan de Costa del Sol, deelt in dit artikel de vier belangrijkste redenen te delen om een verhuizing in 2023 te overwegen.

Leef in een geweldig klimaat

De Costa del Sol is niet alleen een populaire bestemming voor EU & internationale expats die naar Spanje verhuizen, maar ook voor vakantiegangers. Dat komt omdat de Costa del Sol lange, hete zomers kent en de rest van het jaar aangenaam weer. Het mediterrane klimaat betekent dat het weer perfect is om van mei tot september op het strand te zonnen, met temperaturen van gemiddeld 30 graden overdag.

Ook brengen de lente en de herfst een overvloed aan heldere, zonnige periodes, terwijl de winters mild zijn en koude dagen zeldzaam. De meeste winterdagen zullen boven de 10 graden zijn, en aangezien het seizoen veel korter aanvoelt dan in het Verenigd Koninkrijk, betekent dit dat u een groot deel van het jaar buiten kunt doorbrengen zonder de kou te voelen.

Kilometerslange adembenemende kustlijn

Een andere reden waarom zowel vakantiegangers als expats naar Andalusië trekken is de schijnbaar eindeloze kustlijn, die bestaat uit lang, gouden zandstrand na lang, gouden zandstrand. Er zijn er in totaal meer dan 125, van grote, drukke baaien tot rustige, verborgen baaien, dus als u de massa’s tijdens het toeristenseizoen wilt ontwijken, dan kunt u nog steeds de privacy vinden waarnaar u hunkert als u weet waar u moet zoeken.

Omspoeld door de warme golven van de Middellandse Zee zijn de stranden van de Costa del Sol de perfecte plek om af te koelen in de zee of deel te nemen aan watersporten. Tijdens de wintermaanden heeft u ze helemaal voor uzelf om te genieten van rustige wandelingen, of om gewoon te zitten en te kijken hoe de golven tegen de kust slaan.

Een grote keuze aan luxe onroerend goed

Van weelderige flats tot uitgestrekte villa’s, Andalusië is de thuisbasis van spectaculair luxe onroerend goed, en de prijzen zijn behoorlijk goed in vergelijking met het Verenigd Koninkrijk en zelfs elders op het Europese vasteland. Of u nu droomt van een spectaculair uitzicht op zee of een afgelegen toevluchtsoord in de bergen, u zult het hier ongetwijfeld vinden, en naarmate de vraag blijft toenemen, neemt ook het aanbod toe.

Video’s laatste projecten te koop Costa del Sol

In en rond Malaga, maar ook verder langs de kust, verrijzen tal van nieuwe eigendommen, wat betekent dat moderne architectuur en design en een overvloed aan begeerlijke hedendaagse voorzieningen zoals zwembaden, fitnesscentra en bioscoopzalen allemaal op tafel liggen.

Een relaxte Spaanse levensstijl

Hoewel Malaga en veel van de andere hotspots langs de Costa del Sol goed ontwikkeld zijn en veel internationale restaurants, bars en winkels bieden, is het nog steeds mogelijk om te genieten van een stukje authentieke Spaanse levensstijl. Weg van de belangrijkste toeristische gebieden vindt u authentieke plaatsen om te eten, drinken en winkelen met de lokale bevolking.

Lekkere tapasbars, schilderachtige wijnkelders en mooie stadjes en dorpjes met een flinke dosis ontspannen Spaans leven zijn enkele van de beste redenen om hierheen te verhuizen. Het is onwaarschijnlijk dat u deze kant van het leven ooit als toerist zult ontdekken, maar als u definitief verhuist, leert u alle verborgen juweeltjes en de best bewaarde geheimen van de regio kennen.

Vastgoed kopen in Costa del Sol: Hoe werkt dat?

Als vastgoedmakelaar zijn wij, INVESTINSPAIN, gespecialiseerd in de regio MarbellaSan PedroEstepona, het ‘Saint-Tropez’ van Spanje. Niet alleen vanwege het klimaat en de levenskwaliteit, maar tevens omdat dit één van de minst crisis-gevoelige gebied is in Spanje.

Wenst u een appartement of villa te kopen via een vastgoedmakelaar in MarbellaEstepona, die uw taal spreekt? Laat ons helpen! We willen onze klanten een persoonlijke aanpak geven zoals wij die ook graag voor onszelf zouden wensen. Een eerste of tweede huis in Spanje aanschaffen is niet zomaar wat. Hier zit een emotie bij en wij luisteren graag naar deze.

De Top 20 Costa del Sol: Welk gebied past het beste bij u?

U wil graag van de Costa del Sol uw tweede thuis maken, zodat u telkens kan genieten van het warme klimaat, de prachtige stranden en de leuke steden die er te vinden zijn. Maar waar aan de Costa del Sol zou u zich nu echt thuisvoelen? Welke gebieden sluiten het beste aan aan uw wensen? Of we het nu hebben over de goede restaurants en golfbanen of over natuur en cultuur, de Costa del Sol heeft het allemaal! Echter, is het door de grote verscheidenheid tussen de regio’s niet altijd duidelijk waar nu juist te investeren. Daarom zetten wij voor u alle gebieden aan de Costa del Sol op een rij. Lees hier verder en vind uw perfecte thuis!

  1. Gibraltar
  2. Sotogrande
  3. La Alcaidesa
  4. Manilva
  5. Casares
  6. Estepona
  7. Cancelada
  8. Benahavís
  9. San Pedro de Alcántara
  10. Nueva Andalucía
  11. Puerto Banús
  12. Marbella
  13. Ojén
  14. Calahonda
  15. Cabopino
  16. La Cala de Mijas
  17. Fuengirola
  18. Mijas
  19. Benalmádena
  20. Málaga

Bedankt voor het lezen van: 4 redenen om te verhuizen naar de Costa Del Sol, Spanje in 2023.

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen