geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 9.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Mijas

De meest belangrijke zaken die u moet weten over Mijas

  1. Algemeen
  2. Bezienswaardigheden
  3. Culinair genieten
  4. Lifestyle
  5. Nachtleven
  6. Shoppen
  7. Sport & Ontspanning
  8. Stranden & Beach clubs
  9. Vastgoed projecten
  10. Waarom Mijas?

1. Algemeen

Binnen de 18 minuten bent u van de luchthaven van Málaga in het pittoreske pueblo blanco (witte dorp), Mijas. Een klein bergdorpje met smalle straatjes, witte huisjes en blauwe bloempotten. Doordat het 430 meter boven zeeniveau ligt, heeft u een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee en haar omliggende steden.

Mijas
Mijas Pueblo

2. Bezienswaardigheden

Door de “liefelijke ”uitstraling van dit dorpje, is Mijas al een bezienswaardigheid op zich. Wanneer u gebruik maakt van de elektrische tuk tuk, zal deze u langs alle monumenten en toeristische attracties rijden.

Een aanrader is de botanische tuin La Muralla. Deze tuin heeft diverse flora & fauna en een prachtig uitzicht over de kust. Deze tuin is vrij te bezoeken.

De Ermita Virgen de la Peña is een kapel voor de beschermheilige van Mijas. De hermitage is uit een rots  van de berg gehakt. De bouw hiervan duurde maar liefst 26 jaar.

3. Culinair genieten

In de gemeente Mijas kunt u diverse restaurants en cafés vinden. Of u nu van de Spaanse keuken houdt of meer van de Aziatische, er is keuze genoeg.

Bar Alarcon is een restaurant waar wij regelmatig komen. U kunt binnen plaats nemen tussen de lokale bevolking of op het dakterras genieten van de beste homemade sangría van het ganse land. Hier serveren ze traditionele tapas en zeer lekkere wijnen.

Houdt u van wijn? Dan is het Museo del Vino een echte must. Gevestigd in een huis uit 1839 welke een charmante, Andalusische patio heeft, waar u een wijndegustatie kunt doen, inclusief bijpassende tapas. De à la carte menu is niet heel uitgebreid. De wijnkaart uiteraard wel!

Voor een ovenverse pizza raden wij u La Cucina Di Nico aan. U kunt zowel buiten op het terras of binnen eten. Vlotte bediening in dit kleine stukje Italië in Spanje.

4. Lifestyle

Mijas is een druk , toeristisch bezocht dorp. Het is bereikbaar per auto, taxi of bus. Het is toegankelijk voor jong en oud. Ondanks dat het dorp over liften beschikt is het niet altijd even makkelijk gangbaar door de smalle en hobbelige straatjes. Er zijn er verschillende restaurants waar u gezellig met familie kunt dineren of tal van ijssalons waar u lekker een ijsje kunt eten. Echt uitgaan kunt u hier niet. Na middernacht is het hier heerlijk rustig.

Mijas Pueblo

5. Nachtleven

Zoals we hierboven hebben genoemd is er geen nachtleven in de gemeente Mijas. U zult voor de clubs dan naar één van de grotere steden zoals Fuengirola of Málaga moeten gaan. Uiteraard zijn er wel verscheidene cafés te vinden. Aroma Café & Secret Garden serveert tropische cocktails op het terras en in de “geheime” tuin.

6. Shoppen

De gemeente Mijas beschikt over een aantal supermarkten en banken. In de vele souvenirwinkels die het dorp rijk is, kunt u met name lederen artikelen, sieraden en keramiek vinden. De grotere shopping centers met internationale merken bevinden zich echter wat verderop in Benalmádena of Fuengirola.

7. Sport & Ontspanning

Uiteraard kunt u prachtige wandelingen maken in en rondom Mijas Pueblo. Ook paardrijden in de bergen is een mooie manier om de omgeving te zien.

Op nog geen 10 minuten rijden treft u één van de mooiste golfbanen van de Costa del Sol aan: Alhaurín Golf.

Guinda Wellness & Spa ligt in het centrum van Mijas. U kunt hier helemaal tot rust komen met een hot stone massage of een modderpakking.      

8. Stranden & Beach Clubs

Indien u graag van het strand wil genieten, moet u even afdalen naar de kustlijn. Op 15 minuten bent u in Fuengirola en kan u onder andere naar Playa de Los Boliches gaan om heerlijk te kunnen zonnebaden.

9. Vastgoed projecten

Rondom de gemeente Mijas zijn er diverse nieuwprojecten te koop. Buena Vista is er daar één van. Deze schitterende villa’s hebben zowel zee- als bergzicht en zijn te koop vanaf €625.000.

https://investinspain.be/project/te-koop/buena-vista-hills/

10. Waarom Mijas?

In onderstaand overzicht krijgt u een duidelijk beeld waarom Mijas perfect voor u is.

  • Toeristisch maar met Spaanse sfeer
  • Vlakbij de luchthaven van Málaga, 28 km
  • Dichtbij grotere steden zoals
  • Fuengirola, 8 km
  • Málaga, 34 km
  • Marbella, 35 km
  • Genoeg keuze aan restaurants
  • Populair bij jong én oud
  • Veel bezienswaardigheden

Laat een antwoord achter

Vergelijk aanbiedingen